مراحل واردات کالاهای اساسی

websepanta
date_range اسفند 24, 1399
message نظر 0
مراحل واردات

در میان کالاهای وارداتی، دسته‌ای از کالاها وجود دارند که با نام «کالاهای وارداتی اساسی» شناخته می‌شوند. این کالاهای اساسی به 25 گروه دسته‌بندی می‌شوند که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از برنج خارجی، گندم، گوشت قرمز سرد، گوشت قرمز گرم، گوشت مرغ، تخم مرغ، کنجاله سویا، ذرت، جو و داروهای دامی ضروری.
طبق آخرین آمار منتشر شده، به جز چند قلم محدود مانند ذرت، دانه‌های روغنی، جو، روغن خام و روغن زیتون صادراتی و مقداری از دارو و تجهیزات پزشکی که با ارز 4200 تومانی وارد می‌شوند، بقیه کالاها با ارز 25000 تومانی وارد کشور می‌شوند.

در میان کالاهای وارد شده، بیشترین مقدار کالا به ذرت با حدود 6.1 میلیون تن اختصاص دارد. بعد از ذرت، مقام بیشترین کالای وارداتی به دارو و تجهیزات پزشکی با ارزشی بیش از 948 میلیون دلار اختصاص یافته است. در ادامه مطلب قصد داریم به مواردی مانند مراحل خرید کالای وارداتی، مراحل ثبت سفارش و تعدادی مطلب مفید دیگر بپردازیم، با ما همراه باشید.


مراحل خرید کالا از خارج کشور

یکی از مهم‌ترین اقدامات لازم برای تجار و بازرگانانی که می‌خواهند پا به عرصه تجارت بگذارند، شناخت اصولی و دقیق مراحل خرید کالا از خارج کشور است. مسلما شناخت دقیق مراحل واردات کالا کار دشوار و پیچیده‌ای است و اگر قصد ورود به این عرصه را دارید، بهتر است در این خصوص با متخصصان مجرب مشورت کنید، اما در حالت کلی چند اصل مهم و اساسی وجود دارد که هر تاجر و بازرگانی لازم است پیش از شروع کار خود، با آن‌ها آشنا شود. در این قسمت قصد داریم مراحل واردات کالا را به صورت خلاصه و مفید توضیح دهیم، پس ما با همراه باشید.

شناخت کالای هدف

شما به عنوان بازرگان یا واردکننده محصول، پیش از هر چیز باید با نیاز کشور و محل زندگی خود آشنا باشید. هنگامی که کمبودها و نیازهای کشور خود را شناختید، راحت‌تر می‌توانید راجع به نوع کالای وارداتی تصمیم بگیرید.

شناخت تولیدکننده

پس از تعیین نوع کالای هدف، نوبت به شناخت تولیدکننده‌های کالای موردنظر در خارج از کشور می‌رسد. پیش از هر نوع اقدامی نسبت به خرید، حتماً راجع به تولیدکننده موردنظر به خوبی تحقیق کنید تا در دام کلاهبرداران خارجی نیفتید.

بررسی کیفیت کالا

پس از شناخت تولیدکننده، قبل از اینکه کالای موردنظرتان را در مقدار انبوهی سفارش دهید، بهتر است ابتدا مقدار کمی از کالا را سفارش دهید و کیفیت آن را بررسی کنید. اگر کیفیت و خصوصیات کالا مطابق میلتان بود، می‌توانید در مقدار انبوه آن را وارد کنید.

برقراری تماس با تولیدکننده

در این مرحله باید مشخصات دقیقی از تولیدکننده موردنظر به دست آورید و با او ارتباط برقرار کنید. سپس بعد از گرفتن رسید پروفرما، اقدامات نهایی مربوط به مراحل واردات کالا را انجام دهید.

انجام تشریفات گمرکی از مهمترین مراحل واردات

گمرک و انجام تشریف گمرکی، یکی از مهم‌ترین مراحل واردات کالا به کشور است. در این مرحله باید اقدامات مهمی از قبیل تکمیل فرم‌ها، اخذ مجوزهای مربوطه، تکمیل اسناد مربوط به ترخیص کالا از گمرک و پرداخت‌های مالیاتی را به انجام رسانید.

بیشتر بدانید: صادرات به ترکیه

دریافت کارت بازرگانی

دریافت کارت بازرگانی و ثبت سفارش، از جمله نکات مهم در رابطه با شناخت اصول اساسی خرید کالا از خارج کشور است.

انجام پرداخت‌های بین‌المللی

سعی کنید از ابتدای کار، هزینه‌های مربوط به خرید کالا، مالیات، بیمه، خدمات حمل نقل و تشریفات گمرک را محاسبه کنید تا یک تصویر کلی از سود و زیان واردات کالای موردنظر به دست آورید.

دریافت مجوزها و تکمیل اسناد

زمانی که می‌خواهید تشریفات ترخیص کالا را انجام دهید، نیاز به اسناد و مجوزهایی دارید که اثبات کنند شما واردات کالا به کشور را زیر نظر مراجع قانونی انجام داده‌اید.

ترخیص کالا از گمرکات کشور

محموله شما پس از رسیدن به کشور، وارد یکی از گمرکات می‌شود که شما باید با همراه داشتن اسناد و مدارک لازم، به گمرک مربوطه بروید و کالا را ترخیص کنید.

دریافت کالا

پس از اینکه امور گمرکی کالا را انجام و اسناد و مدارک مربوطه را جهت ترخیص ارائه دادید، می‌توانید کالا را دریافت و امور بازرگانی و فروش کالا را آغاز کنید.

مراحل واردات

ثبت سفارش از اصلی ترین مراحل واردات

ثبت سفارش یکی از مراحل اصلی و مهم خرید کالا از خارج کشور است. پس از تهیه پروفرما، واردکننده باید مجوز ورود کالای موردنظر خود را اخذ و اقدام به ثبت سفارش در وزارت بازرگانی کند. مراحل ثبت سفارش واردات عبارتند از:

  1. آگاهی از کد تعرفه کالاهای مورد سفارش
  2. اخذ پروفرما از فروشنده
  3. تکمیل فرم ثبت سفارش سیستمی از طریق سامانه ثبت سفارش کالا
  4. مراجعه به شرکت‌های بیمه معتبر و اخذ بیمه حمل و نقل بین المللی کالا
  5. اقدام به ثبت سفارش کالا در بانک واسطه معامله

مراحل واردات ذرت

همان‌طور که بالاتر توضیح داده شد، ذرت جز کالاهای وارداتی اساسی محسوب می‌شود و طبق آخرین آمار، واردات ذرت به ایران از کشورهای مختلف حدود 1.5 میلیون تن بوده است. آمار منتشر شده توسط گمرک نشان می‌دهد که کشورهای انگلستان، سوئیس و هلند به ترتیب بزرگ‌ترین واردکنندگان ذرت به کشور هستند.

بندر امیرآباد بهشهر به دلیل داشتن وسعت زیاد و انبارهای مناسب برای نگهداری محصولات دامی، یکی از مهم‌ترین بندرهای بهشهر برای ترخیص ذرت و جو به شمار می‌رود. دو مورد از اصلی‌ترین مراحل واردات ذرت به کشور، ثبت سفارش و ثبت شرکت تنظیم اساسنامه شرکت‌ها است.

ثبت سفارش جهت ترخیص ذرت

یکی از مهم‌ترین مراحلی که برای واردات محصولات دامی باید پیگیر آن باشید، انجام مراحل ترخیص است. همچنین مدیریت زمان‌بندی و انتخاب انبار برای تخلیه محصولات و مدیریت هزینه‌های انبارداری و توزیع کالا جز اولویت‌های واردات ذرت است.

ثبت شرکت

فعالیت شرکت اشخاص حقوقی که قصد واردات محصولات دامی مانند ذرت را دارند، حتما باید مرتبط با واردات محصولات دامی باشد.

واردات ذرت

مراحل واردات قهوه

قهوه جز آن دسته از کالاهایی است که در رده‌بندی 10 واردات اول قرار دارند و به همین دلیل سود حاصل از آن دو برابر کالاهای دیگر است. بیشترین واردات قهوه به ایران، از کشورهای برزیل، ویتنام، اندونزی، کلمبیا، هند اتیوپی و پرو انجام می‌شود. علاوه بر این، واردات قهوه نیازمند اخذ مجوز از وزارت بهداشت است. بعضی از مهم‌ترین مراحل واردات قهوه به کشور عبارتند از:

  • اخذ مجوز سازمان حفظ نباتات و وزارت بهداشت
  • تنظیم اظهارنامه گمرکی
  • مشاوره ارزشی و تعرفه‌ای کالا
  • ارائه حواله و ضمانت نامه‌های بانکی
  • انجام خدمات مربوط به حمل و نقل بین‌المللی

سوالات رایج درخصوص مراحل واردات

ثبت سفارش کالای واردای شامل چه مراحلی می باشد؟

آگاهی از کد تعرفه کالاهای مورد سفارش
اخذ پروفرما از فروشنده
تکمیل فرم ثبت سفارش سیستمی از طریق سامانه ثبت سفارش کالا
مراجعه به شرکت‌های بیمه معتبر و اخذ بیمه حمل و نقل بین المللی کالا
اقدام به ثبت سفارش کالا در بانک واسطه معامله

واردات قهوه به ایران شامل چه مراحلی است؟

اخذ مجوز سازمان حفظ نباتات و وزارت بهداشت
تنظیم اظهارنامه گمرکی
مشاوره ارزشی و تعرفه‌ای کالا
ارائه حواله و ضمانت نامه‌های بانکی
انجام خدمات مربوط به حمل و نقل بین‌المللی

attachment برچسب‌ها :
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
Warning