ترخیص کالا از گمرک ترکیه

websepanta
date_range آبان 17, 1400
message نظر 0
ترخیص کالا از گمرک ترکیه

کشور ترکیه یکی از قدیمی‌ترین شرکای تجاری ایران به شمار می‌رود و بخش اعظمی از کالاهای وارداتی ایران را کالاهای کشور ترکیه تشکیل می‌دهند.همین رابطه تجاری گرم میان ترکیه و ایران، باعث شده است تاجران و صادرکنندگان زیادی برای وارد کردن کالا از ترکیه به ایران علاقه نشان دهند. اما برای قدم گذاشتن به عرصه واردات کالا از ترکیه به ایران، باید ابتدا اطلاعات لازم را کسب کنیم. یکی از مهم‌ترین مواردی که برای واردات کالا از ترکیه باید از آن مطلع باشیم، اطلاعات مربوط به ترخیص کالا از گمرک ترکیه است.در این مطلب قصد داریم تمام موضوعات پیرامون ترخیص کالا از ترکیه را ذکر و هرکدام را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.


قوانین حاکم بر روند واردات کالا از ترکیه

قوانین حاکم بر واردات کالا از ترکیه به ایران، مانند قوانین واردات کشورهای دیگر است و تفاوت چندانی ندارد.
اما از آنجایی که کشورهای ایران و ترکیه در معاهده ای با عنوان کنوانسیون تیر شرکت دارند، قوانین واردات کالا از ترکیه نسبت به واردات از کشورهای دیگر تا حدی آسان‌تر است.


نحوه ترخیص کالا از گمرک ترکیه

به طور کلی، ترخیص کالا از گمرک ترکیه دارای چهار مرحله است که در ادامه مطلب به آن‌ها می‌پردازیم.

1. استعلام و مشخصات کالا

یکی از مهم‌ترین مراحل ترخیص کالا از ترکیه، دریافت مشخصات فنی کالا و قیمت آن است.
تمامی بازرگانان و تجار ایرانی که قصد دارند کالای خود را از گمرک ترکیه ترخیص کنند، باید این اطلاعات را از فروشنده مورد نظر در کشور ترکیه دریافت و پس از درج آن در قسمت اظهارنامه ترخیص کالا از گمرک ، آن را به سازمان گمرک تحویل دهند.

2. تصمیم گیری برای محاسبه هزینه‌ها

قیمت نهایی کالای وارداتی از ترکیه به ایران، بسته به عوامل زیادی مانند قیمت تمام شده کالا، شرایط فروش در بازار داخلی، میزان تقاضا و زمان فروش کالا متغیر است. برای تصمیم گیری راجع به محاسبه هزینه‌ها، فرد یا شرکت فروشنده در ترکیه باید پروفرما (پیش فاکتور) را که شرایط و مفاد دو جانبه در آن درج شده است، به گمرک تحویل دهد.
یک راه بهتر برای انجام این کار آگاهی از از تعرفه‌های گمرکی پیش از واردات کالا است. انجام این کار معمولا توسط متخصصان و مشاورهای واردات کالا انجام می‌شود.

3. تعیین قیمت نهایی کالا

تا زمانی که برگه ترخیص کالا را تحویل ندهید و مراحل ترخیص کالا نهایی نشده باشند، قیمت نهایی کالا اعلام نخواهد شد. هنگامی که کالای مورد نظرتان را از فروشندگان در ترکیه خریداری کردید، برای تعیین قیمت نهایی کالا باید منتظر انجام محاسبات گمرکی و دریافت برگه ترخیص کالا بمانید.به عبارتی دیگر، قیمت نهایی و واقعی کالا زمانی مشخص می‌شود که هزینه‌هایی از قبیل هزینه‌های ترخیص کالا، حمل و نقل، انبارداری و غیره مشخص شده باشند.

4. دریافت مجوزهای لازم کالا

هنگامی که کالاهای وارداتی به گمرک می‌رسند، باید تمام مجوزها و استانداردهای ضروری آن از پیش اخذ شده باشند. ارائه اسناد و مدارک صحت و سلامت کالا به گمرک، یکی از مراحل ضروری ترخیص کالا از گمرک ترکیه است. این موضوع به این معنا است که گمرکات کشور بدون توجه به کشور طرف قرارداد، موظف هستند تمامی قوانین و مراحل ضروری ترخیص کالا را بر محموله اعمال کنند.


مراحل ترخیص کالا از گمرک ترکیه

برای سفارش، خرید و ترخیص کالا از ترکیه درست مانند کشورهای دیگر باید مراحلی را طی کرد. در این قسمت مراحل ترخیص کالا از گمرک ترکیه را به شکل خلاصه جمع‌آوری کرده‌ایم و هر کدام را جداگانه توضیح خواهیم داد.

انجام مراحل مقدماتی

پس از انجام مراحل اولیه که شامل شناسایی تولیدکننده در ترکیه و مذاکره با آن است، نوبت به انجام مراحل اصلی ترخیص کالا می‌رسد.

اخذ پرفورما و پکینگ لیست از فروشنده

بعد از این که فروشنده کالا، پروفرما (پیش فاکتور) را برای خریدار ارسال و خریدار نیز آن را تایید کرد، قرارداد نهایی بسته می‌شود و فروشنده یا شرکت صادر کننده در ترکیه بخشی از مبلغ مورد توافق را دریافت و شروع به تولید آن می‌کند.

ثبت سفارش کالا

سفارش ثبت شده در سیستم باید به تایید کارشناسان وزارت بازرگانی برسد که این تایید معمولا در بازه زمانی یک روزه انجام می‌شود. پس از تایید شدن ثبت سفارش، کد اظهار کالا باید توسط سامانه وزارت بازرگانی نیز تایید شود که این روند ممکن است یک روز زمان ببرد.

اظهار گمرکی

پس از ثبت شدن کد ثبت سفارش در سیستم، نوبت به اظهارنامه می‌رسد. در این مرحله از فرآیند ترخیص کالا، تکمیل اظهارنامه واردات و ثبت آن به شکل آنلاین انجام می‌شود. سپس ارزیابان گمرک اظهارنامه را بررسی و تایید می‌کنند تا از صحت مندرجات اظهارنامه اطمینان حاصل شود.

اخذ مجوزهای لازم

در صورتی که کالا نیازمند اخذ گواهی استاندارد، گواهی خاص یا مجوز از مراجع مربوطه باشد، ابتدا باید این مجوزها را اخذ کنید.

درب خروج

پس از انجام مراحل ترخیص کالا و اخذ مجوزهای مربوطه، وسیله نقلیه لازم برای حمل و نقل کالا به نقاط مختلف کشور فراهم می‌شود. درب خروج در واقع یک گمرک از نوع کوچک است که تمامی مراحل ترخیص را یک مرتبه دیگر از ابتدا تا انتها بررسی می‌کند و پس از تایید صحت کلیه مراحل، مهر خروج کالا روی پروانه آن زده می‌شود.


هزینه ترخیص کالا از گمرک ترکیه

هزینه ترخیص کالا از ترکیه بسته به عوامل زیادی مانند هزینه‌های حمل و نقل کالا، نوع حمل و نقل، هزینه انبارداری، باربری، تخلیه، تعرفه آزمایشگاه، بارگیری، بدرقه کالا، کارشناسی کالا و موارد دیگر متغیر است.
هزینه‌های گمرکی ذکر شده، به شکل جدا از حقوق ورودی کالا پرداخت می‌شوند. حقوق ورودی کالا جهت ترخیص آن، شامل 5% ارزش گمرکی به اضافه سود بازرگانی است که سازمان گمرک ایران وصل آن را بر عهده می‌گیرد.


اسناد مورد نیاز ترخیص کالا از گمرک ترکیه

به طور کلی، برای ترخیص کالا از گمرک نیاز به مدارک و اسنادی دارید که گمرک کشور ترکیه نیز از این قاعده مستثنی نیست. تعدادی از مهم‌ترین اسناد مورد نیاز عبارتند از قبض انبار، بارنامه، پرفورما، پکینگ لیست و گواهی مبدأ. ارائه این اسناد برای ترخیص تمامی کالاها ضروری است.


سوالات متداول

قانون واردات کالا از ترکیه چیست؟

قوانین حاکم بر واردات کالا از ترکیه به ایران، مانند قوانین واردات کشورهای دیگر است و تفاوت چندانی ندارد.
اما از آنجایی که کشورهای ایران و ترکیه در معاهده ای با عنوان کنوانسیون تیر شرکت دارند، قوانین واردات کالا از ترکیه نسبت به واردات از کشورهای دیگر تا حدی آسان‌تر است.

هزینه ترخیص از گمرک ترکیه چگونه است؟

هزینه ترخیص کالا از ترکیه بسته به عوامل زیادی مانند هزینه‌های حمل و نقل کالا، نوع حمل و نقل، هزینه انبارداری، باربری، تخلیه، تعرفه آزمایشگاه، بارگیری، بدرقه کالا، کارشناسی کالا و موارد دیگر متغیر است.

attachment برچسب‌ها :
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
Warning