آقای حسن زمانی اظهار کردند: در پی افزایش صادرات مرکبات به کشورهای آسیایی، بیش از ۴۵ تن لیمو لیسبون تولیدشده از باغات شهرستان جهرم که پس از برداشت و سورت در محل سردخانه های این شهرستان نگهداری میشد، در هفته اخیر به کشور ارمنستان صادر گردید.
آقای زمانی افزودند: با صادرات این مقدار محصول از جهرم میزان مرکبات صادر شده به کشورهای اوراسیا در سال جاری به بیش از ۸۰۰ تن رسیده که امیدوار هستیم این روند ادامه داشته باشد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جهرم، جناب آقای جهرم عنوان کردند: این محمولهها پس از بازدید و تأیید عاری بودن از آفت و بیماری و گرفتن مجوزهای لازم به گمرک نوردوزجلفا ارسال و از آنجا به کشور ارمنستان صادر شده است.وی عنوان کرد: میزان تولید لیموی لیسبون از باغات شهرستان بیش از ۴۰ هزار تن برآورد میشود.
همچنین آقای حسن عنایتی، مدیر جهاد کشاورزی مازندران اعلام کردند: مشکلاتی که برای صادرات کیوی به هندوستان و کشورهای حاشیه دریای خزر به دلیل ویروس کرونا به وجود آمده بود و برخی محصولات استان روی دست باغداران و یا سورتینگ داران مانده بود.
آقای عنایتی افزودند: هیات اقتصادی از هند در اوایل اردیبشهت ماه از باغها، سردخانهها و پایانههای مازندران و گیلان بازدید کردند که وضعیت کیفیت محصول برای صادرات مطلوب ارزیابی شد.
عنایتی ادامه داد: با پیگیریهای انجام شده منتظر نتیجه نهایی این هیات هندی هستیم تا کیویهای مانده در سردخانهها به سمت صادرات برود. همچنین برای صادرات کیوی به کشورهای اوراسیا هم برنامههایی داریم که آسیبی به باغداران وارد نشود تا سال آینده با رقابت بهتر و انگیزه بیشتری این محصول را تولید کنند.
عنایتی از ارائه راه کارهایی به وزارت جهاد کشاورزی برای کیوی استان خبر داد و افزود: راهکار نخست صادرات این محصول و دیگر حمایتها و مشوقهایی است که در اختیار باغدارها و سردخانهها قرار داده شود تا این قشر دچار ضرر و زیان نشوند.
مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران گفت: پیشنهاد دیگر هم تولید قراردادی کیوی و مرکبات در سال آینده است تا منتج به این مشکلات نشود.مازندران رتبه اول تولید کیوی کشور را با تولید سالانه ۲۰۰ هزار تن از این محصول دارد.