مشاوره امور صادرات

مشاوره امور صادرات

امروزه گسترش کسب و کار در بازارهای خارجی و روابط تجاری با سایر تولیدکنندگان در سراسر جهان، از اهمیت بالایی برخوردار است. صادرات کالا یکی از راه های اصلی برای ورود به بازار جهانی است. آشنایی با ابزارهای بازاریابی، شناسایی بازار هدف، تحلیل بازار بین الملل، منابع محصول و… بخشی از پیش نیازهای ورود به دنیای تجارت برون مرزی است.

امروزه با توجه به پیچیدگی های بازار جهانی و مراحل صادرات کالا و پیشرفت در حوزه اقتصادی، تولید کنندگان بسیاری با استفاده از راهنمایی مشاوران امور صادرات و بازرگانی، نیاز روز بازار هدف را شناسایی کرده و با ورود به دنیای صادرات، کسب و کار خود را گسترش می دهند.

در ادامه مقاله مشاوره امور صادرات؛ ضمن شرح صادرات و انواع آن به جایگاه مشاوران امور صادرات در بازار جهانی و مزایای آن خواهیم پرداخت.


صادرات

مفهوم صادرات فروش کالا به سایر کشورها و ورود به بازار بین الملل است که اغلب هدف صادر کنندگان درآمدهای ارزی و کسب سهم بازار جهانی است. صادرات در نوع خود به دو دسته مستقیم و غیر مستقیم تقسیم می شود.

صادرات مستقیم از طریق شعبات خارج از کشور، نماینده قانونی، سفارش پستی، فروش سیار و… صورت می پذیرد. همچنین سفارش غیر مستفیم نیز، از طرق مختلفی از جمله شرکت های تجاری و مدیریت، سازمان های تعاونی و… انجام می گیرد. تمامی مواردی که عنوان شد، نیازمند آشنایی با فرآیند صادرات بین الملل، مراحل ترخیص کالا از گمرک، امور گمرکی، شرایط پرداخت، انواع پوشش بیمه، اصول تنظیم قرارداد و… است.

مشاوره ی امور صادرات

مشاوره امور صادرات

همانطور که احتمالا نیز می دانید؛ تجارت جهانی نیازمند برنامه منسجم و دقیق است. آگاهی از منابع محصول، شرایط مبادلات ارزی، بازار هدف، تحلیل بازارهای بین المللی و … از جمله موارد مهمی هستند که متقاضیان صادرات می بایست از طریق کسب دانش و رعایت اصول و قوانین، تجارت خود را گسترش دهند.

مشاوره امور صادرات با تسلط بر مسائل گمرکی و بازار تحقیقات، تولید کنندگان را در جهت مبادلات تجاری راهنمایی می کنند. وظیفه مشاور صادرات این است که فرد صادرکننده را از خطرات احتمالی مسیر آگاه کند و باید و نبایدهای صادرات را در اختیار فرد قرار دهد. ارائه برنامه مالی صحیح، تحلیل روش های ارائه محصول، سیاستگذاری ها و…. از جمله وظایف اصلی مشاوران صادرات است.

بیشتر بدانید: صادرات به عمان

امروزه با توجه به تنوع کسب و کارها و محصولات و همچنین وجود فضای رقابتی در بازارهای بین الملل، هر سازمانی نیازمند دانش روش های بازاریابی، آگاهی از قوانین، انتخاب استراتژی مناسب و روش های اجرایی صادرات است.

تمامی این امور توسط مشاوران صادرات در طی چندین مرحله آموزش داده خواهد شد. مشاوره در امور صادرات کالا نیازمند تخصص و شناخت کافی در زمینه بازارهای جهانی و مذاکرات تجاری است. فرد مشاور موظف است با تحلیل و بررسی کشورهای هدف و نیاز روز بازار و همچنین انتخاب و تولید محصول صادراتی، فرد صادرکننده را به درستی راهنمایی کند.

استفاده از روش های سنتی در بازارهای صادراتی می تواند مشکلات متعددی را برای صادرکنندگان ایجاد کند. امروزه اغلب سازمان ها به منظور فعالیت در امور صادرات و تسهیل فرآیندهای امور گمرکی و بازار از حضور مشاوران و متخصصان این حوزه بهره می برند.

همچنین تولیدکنندگانی که قصد دارند در عرصه صادرات ورود کنند نیز می توانند ابتدا از طریق فروش اینترنتی و تعاملات مجازی کسب و کار خود را گسترش داده و سپس به صورت مستقیم یا غیر مستقیم صادرات خود را به سایر کشورها انجام دهند. در این بین نیز؛ مشاوران امور صادراتی با برنامه ریزی منسجم و دقیق تولید کنندگان را به دقت راهنمایی می کنند.

همانطور که احتمالا نیز می دانید دریافت کارت بازرگانی برای صدور کالاهای مستقیم و غیر مستقیم، ضروری است. به بیانی دیگر تنها با دارا بودن این کارت، صادارات و تجارت در بازارهای بین المللی امکان پذیر است.

کارت بازرگانی دارای انواع متعددی است که بسته به نوع صادرات و کالا، کارکردهای متفاوتی نیز داراست. تولیدکنندگانی که تمایل دارند سهمی در بازار جهانی داشته باشند، لازم است که در ابتدا به همراه مدارک و اسناد مورد نیاز به اتاق بازرگانی استان خود مراجعه نمایند.

با توجه به فرآیندهای پیچیده صدور کارت بازرگانی برای افراد و قوانین و ضوابط حاکم، مشاوران امور صادرات می توانند با بررسی جزئیات مدارک و شرایط کلی، تولیدکنندگان را در این امر هدایت کنند.

مشاوره امور صادرات

مشاوره امور گمرکی صادرات

قوانین گمرکی و مباحث حقوقی یکی از موارد مهمی است که لازم است تمامی شرکت های صادر کننده کالا، از آن تبعیت کنند. قوانین و مقررات گمرک و نحوه اجرای آن ها برای کشورهای مختلف متفاوت است. قوانین صادراتی و امور گمرکی کشورهای عضو اتحادیه اروپا توسط سازمان های مربوط همان ناحیه تدوین می شود.

بنابراین؛ تولید کنندگانی که قصد دارند به کشورهای تحت پوشش اتحادیه اروپا کالا صادر کنند، می بایست مطابق قانون از قوانین گمرکی همان کشورها تبعیت کنند. در این بین؛ مشاوران امور صادرات قادرند با تشریح قوانین گمرکی مربوط به هر کشور و محدودیت های آن ها، شرکت های صادر کننده را در این مسیر پر پیچ و خم هدایت کرده و از اتلاف هزینه و زمان جلوگیری کنند.

بیشتر بدانید: صادرات پروفیل

در جلسات و مباحث مشاوران امور صادرات با تولید کنندگان، عموماً به موضوعات زیر پرداخته می شود؛

مشاوره امور گمرکی صادرات

مزایای مشاوره امور صادرات

یکی از عمده مزیت های دریافت مشاوره صادراتی آشنایی و آگاهی نسبت به فرآیند صادرات است. در واقع؛ مشاوران سعی دارند تا تمامی مراحل مبادلات تجاری را قدم به قدم تشریح کرده و ذهنیت شفافی نسبت به خطرات احتمالی و منافع این امر ایجاد کنند. از دیگر مزایای مشاوره در امور صادرات می توان به مواردی از جمله؛ گسترش کسب و کار، پیشرفت در تولید، ورود به بازار جهانی، شناخت فرصت های مناسب، افزایش سود و فروش بیشتر، شناخت رقبا و… اشاره کرد.

صادرات به عراق در اکثر زمینه‌ها از سود خوبی برخوردار است. جهت اطلاع از شرایط و مزایای صادرات به این کشور به صفحه “صادرات به عراق” مراجعه نمایید.