بهترین شیوه های واردات کالا به ایران چیست؟

websepanta
date_range مرداد 2, 1400
message نظر 2
شیوه های واردات کالا

آنچه در مقاله “شیوه های واردات کالا به ایران” خواهید خواند:

صادرات و واردات کالا، دو بال مهم اقتصاد هر کشوری را تشکیل می‌دهند. هنگامی که میزان تولید یا ساخت یک محصول یا کالای خاص در کشوری بیش از حد نیاز است، آن کشور دست به صادرات کالای مورد نظر به کشورهای دیگر می‌زند. از طرف دیگر، واردات کالا به معنای ورود کالاها و اجناس از کشورهای مختلف به یک کشور است. کالاهای وارداتی پس از تهیه و تولید در یک کشور، به کشورهای دیگر فروخته خواهند شد یا با کالاهای دیگر مبادله می‌شوند.

طبق آخرین آمار که سال 98 منتشر شد، کشور ایران در سال حدود 43.7 میلیارد دلار واردات کالا داشته است و عنوان پنجاهمین اقتصاد در حوزه واردات را به خود اختصاص داده است. بیشترین میزان کالاهای وارداتی به ایران را ماشین‌آلات صادراتی و پس از آن قطعات خودرو به خود اختصاص داده‌اند، اما سوال اینجا است که این کالاهای وارداتی چگونه وارد کشور می‌شوند و شیوه های واردات کالا به ایران به چه صورت است؟


انواع شیوه های واردات کالا

امروزه با گسترش هر چه بیشتر عصر ارتباطات و پیشرفته‌تر شدن ابزارهای حمل و نقل، رقابت تنگاتنگی میان شرکت‌های پستی متفاوت برای افزایش سهم ایجاد شده است. این شرکت‌های پستی در چهار حوزه اصلی با یکدیگر به رقابت می‌پردازند؛ میزان کیفیت کالاهای رسیده به مقصد، شیوه رهگیری مرسوله، قیمت و سرعت.

پر طرفدارترین شرکت‌های پستی بین‌المللی که کاربران برای ارسال محموله از آن‌ها استفاده می‌کنند، عبارتند از دی اچ ال (DHL) پی دی‌ ای (PDE)، تی ان تی (TNT)، فدکس (FDEX)، یو پی اس (UPS)، آرامکس (ARAMEX) و رویال میل (Royal mail).

در ادامه مطلب، دو تا از رایج‌ترین شیوه ها‌ی واردات کالا به ایران ، یعنی PDE و DHL را بررسی خواهیم کرد.

شیوه های واردات کالا

PDE از شیوه ها‌ی واردات کالا به ایران

یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های فعال در زمینه حمل و نقل و جابجایی کالا، شرکت PDE است. این شرکت در سراسر دنیا و به ویژه اکثر شهرهای کشور ایران، فعالیت گسترده‌ای دارد؛ بنابراین برای ارسال محموله‌هایتان به خارج از کشور، می‌توانید به این شرکت اعتماد کنید. البته شرکت حمل و نقل TNT نیز در زمینه انتقال محموله به خارج از کشور فعالیت می‌کند، اما شرکت PDE تخصص بیشتری در این زمینه دارد.

در سال‌های اخیر، تحریم‌های غرب علیه ایران باعث شده‌اند بسیاری از شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی از دسترس ما خارج شوند، اما شرکت بین‌المللی PDE همچنان خدماتی با بهترین کیفیت در اختیار مردم ایران ارائه می‌دهد. علاوه بر این، از آن جایی که شرکت حمل و نقل PDE در اکثر شهرهای ایران شعبه دارد، نیازی نیست برای ارسال محموله به خارج از کشور دردسر زیادی را متحمل شوید.

خدمات شرکت PDE

این شرکت، خدمات فراوانی را در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهد که در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

  • ارسال خریدهای اینترنتی خارجی: شرکت حمل و نقل PDE کالاهایی را که از سایت‌های خارجی خریداری می‌کنید، با بالاترین کیفیت و به صرفه‌ترین قیمت برایتان ارسال می‌کند. تنها کافی است پس از خرید کالا، ارسال آن را به شرکت PDE بسپارید و از خدمات آن بهره‌مند شوید.
  • ترخیص گمرکی: شرکت PDE یک گمرک اختصاصی در فرودگاه امام خمینی دارد و در نتیجه تمامی اقدامات موردنیاز برای ترخیص محموله را خود شرکت انجام می‌دهد.
  • صادرات: شرکت PDE مجوزهای موردنیاز برای حمل و نقل هوایی را دارد و در نتیجه می‌تواند تمامی محموله‌های شما را به خارج از کشور ارسال کند.
  • پست اکسپرس: بعضی از کالاهایی که از اهمیت بالایی برخوردارند، باید با روش پست اکسپرس ارسال شود. شرکت حمل و نقل بین‌المللی PDE تمامی محموله‌های شما را به بهترین شکل بسته‌بندی و ارسال می‌کند.
  • پست سریع داخلی
  • واردات
  • خرید و انتقال اسناد مناقصه

DHL از شیوه های واردات کالا به ایران

کلمه DHL مخفف عبارت (Dalsey Hillblom Lynn) به معنای «شرکت خدمات لجستیک» است. شرکت خدمات لجیستیک یکی از زیرمجموعه‌های شرکت دویچه پست است که گسترده‌ترین شرکت حمل و نقل آلمان محسوب می‌شود. شرکت DHL نزد بازرگانان بزرگ، محبوب‌ترین شرکت ترخیص کالا بین‌المللی به شمار می‌رود.

خدمات شرکت DHL

شرکت گسترده و محبوب DHL دارای خدمات و قابلیت‌های فراوانی است که در ادامه سه مورد از آن‌ها را ذکر خواهیم کرد.

  • این شرکت در حال حاضر در بیش از 180 کشور دنیا شعبه دارد و هر ساله میلیون‌ها ترخیص کالای متفاوت انجام می‌دهد.
  • هم اکنون سریع‌ترین راه جا به‌جایی کالاها به شکل بین‌المللی، شرکت DHL است.
  • این شرکت، وسیع‌ترین و سودآورترین ارائه‌دهنده خدمات حمل و نقل هوایی و حمل و نقل دریایی به شمار می‌رود.
خدمات واردات کالا

واردات قطعی و موقت کالا

همچنین در پایان بهتر است اشاره کنیم واردات کالا به داخل کشور به دو روش انجام می‌شود. کالاهایی که روزانه از سایر کشورها داخل ایران می‌شوند در دو دسته موقتی و قطعی قرار می‌گیرند. اجازه دهید هر کدام را توضیح دهیم.

واردات قطعی کالا

این نوع واردات که واردات مصرف داخلی نیز نام دارد، وارداتی است که در ترخیص کالا از گمرک تمامی عوارض گمرک برای آن‌ها در نظر گرفته خواهد شد. اغلب این کالاها برای مصارف داخلی مردم یک کشور هستند. کالاهای وارداتی قطعی بیشتر اوقات پس از ورود به گمرک به سرعت ترخیص خواهند شد اما گاهی ممکن است به دلیل عوامل گوناگون به انبار گمرک انتقال داده شوند که در نتیجه آن هزینه نهایی ترخیص کالا بالا خواهد رفت. برای واردات قطعی کالا به اسنادی مانند کارت بازرگانی، فاکتور خرید، اعلامیه ارز، اظهارنامه گمرکی مالیات، صدور بارنامه، پروفرما و چند سند دیگر نیاز است.

بیشتر بدانید: صادرات سنگ اسلب

واردات موقت کالا

یک روش دیگر برای واردات کالا است که کالا در مدت زمان مشخصی ترخیص خواهد شد. بعضی از کالاهای از پیش تعریف شده یا خاص، به شکل موقت وارد کشور خواهند شد و پس از گذشت مدت زمان مشخصی از کشور خارج می‌شوند. ترخیص این دسته از واردات بدون پرداخت هزینه و مالیات است. واردکنندگان این دسته از کالاها برای ورود موقت آن‌ها باید دلایل متفاوتی ارائه دهند، وگرنه گمرک کار ورود و ترخیص کالا را انجام نخواهد داد. این نوع کالا پس از مدت زمان مشخص باید به کشور صادرکننده باز گردانده شوند.


سوالات متداول درخصوص شیوه های واردات کالا

خدمات شرکت PDE چیست؟

ارسال خریدهای اینترنتی خارجی
ترخیص گمرکی
صادرات
پست اکسپرس
پست سریع داخلی
واردات
خرید و انتقال اسناد مناقصه

واردات قطعی کالا چیست؟

این نوع واردات که واردات مصرف داخلی نیز نام دارد، وارداتی است که در ترخیص کالا از گمرک تمامی عوارض گمرک برای آن‌ها در نظر گرفته خواهد شد. اغلب این کالاها برای مصارف داخلی مردم یک کشور هستند.

واردات موقت کالا به ایران چگونه است؟

یک روش دیگر برای واردات کالا است که کالا در مدت زمان مشخصی ترخیص خواهد شد. بعضی از کالاهای از پیش تعریف شده یا خاص، به شکل موقت وارد کشور خواهند شد و پس از گذشت مدت زمان مشخصی از کشور خارج می‌شوند.

attachment برچسب‌ها :

2 پاسخ به “بهترین شیوه های واردات کالا به ایران چیست؟”

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
Warning