ترانزیت داخلی

websepanta
date_range دی 14, 1399
message نظر 0
ترانزیت داخلی


ترانزیت کالا در صادرات و واردات معنا پیدا می‏کند. البته اگر بخواهیم منظوری کلی از ترانزیت را بیان کنیم، بایستی چندین و چند تعریف را در اختیار شما قرار دهیم. اما در حالت کلی، به کالاهایی که از طرف یک فروشنده ارسال شده ‏اند، در طول مسیر هستند و هنوز به دست خریدار نرسیده‏ اند، transit گفته می‏ شود.ما در این مقاله مفهوم و مراحل ترانزیت داخلی را بیان کرده ایم. با ما همراه باشید.
بی شک زمانی ترانزیت برای شما اهمیت پیدا می ‏کند که:

  • فعالیت گسترده خود را در زمینه صادرات کالا و واردات کالا آغاز کرده باشید.
  • یا یک تاجر موفق و معتبر در بازار جهانی به حساب آیید.

در این مطلب قرار است درباره جزئیات ترانزیت با شما صحبت کنیم. اما قبل از هر چیزی لازم است بدانید که transit دو نوع مختلف دارد:

  • ترانزیت‏ های داخلی
  • ترانزیت ‏های خارجی و بین المللی

آنچه در آینده خواهید خواند.


ترانزیت داخلی کالا

در ایران، شرایط خاص جغرافیایی ایجاب کرده است تا ترانزیت کالا از منطقه ‏ای به منطقه دیگر به 3 شیوه مختلف انجام شود:

  1. ترانزیت زمینی
  2. ترانزیت هوایی
  3. ترانزیت ریلی

تمام این 3 روشی که نام برده شده ‏اند، قوانین و مقررات خاص خود را دارند. چیزی که آگاهی از آن در پروسه transit به شما کمک خواهد کرد، قوانین و مقررات متفاوتی است که برای کالاهای مختلف وجود دارد و باید تمام و کمال، مد نظر قرار گرفته شوند. جهت اطلاع از مهم تذرین این قانین به صفحه “قوانین ترانزیت کالا” مراجعه نمایید.

انواع ترانزیت داخلی

ترانزیت داخلی چیست؟

وقتی ازDomestic transit کالا صحبت به میان می‏ آید، منظور حمل و نقل تناژ بالایی از محموله، از نقطه‏ ای به نقطه دیگر است که کاملا درون مرزی و میان شهرهای مختلف کشور انجام می‏ شود. رایج ‏ترین نوع ترانزیت داخلی ایران، ترانزیت زمینی است. این نوع از ترانزیت با کمک ماشین‏ های زیر انجام می‌شود:

  • تریلی کمپرسی
  • ترانزیت چادری
  • انواع کامیون ‏های مختلف

البته بد نیست بدانید که ترانزیت ریلی نیز در داخل کشور رایج است و گزینه انتخابی بعد از ترانزیت زمینی به حساب می ‏آید. اما به خاطر نبود خطوط ریلی در تمامی شهرهای کشور، در رتبه دوم قرار می ‏گیرد. ناگفته نماند، ترانزیت‏ های داخلی با رعایت تمامی قوانین و تشریفات گمرکی انجام پذیر هستند. اول از هر چیزی، کالایی که قرار است از شهری به شهر دیگر transit شود، در گمرک نقطه مبدا مورد بررسی قرار می ‏گیرد. بررسی کالا به این خاطر است تا مشخص شود کالای اظهار شده با کالای ارسالی مطابقت دارد یا نه.

اگر کالای ترانزیت شده در موعد زمانی مشخص شده به گمرک مقصد راه پیدا نکند، جزو کالاهای قاچاقی قرار می‏ گیرد. تنها زمانی این تاخیر در transit قابل قبول است که کالا در طول مسیر دچار حادثه شده باشد.

هزینه ‏های ترانزیت داخلی کالا

بدون شک کسی که بخواهد کالای خود را به شیوه‏ های مختلفDomestic transit از شهری به شهر دیگر ارسال کند، به دنبال این است تا در مورد هزینه‏ های ترانزیت داخلی نیز اطلاعات به دست آورد. در این مورد باید گفت که هزینه‏ های ترانزیت داخلی، به عوامل متعددی وابسته است که در زیر بعضی از آن‏ها را قید کرده ‏ایم:

  • نوع کالا
  • ارزش کالا
  • نوع ترانزیت داخلی
  • مسیر ترانزیت
  • میزان فاصله مبدا تا مقصد

و موارد مشابه دیگری که هر کدام کم و بیش روی هزینه‏ ها تاثیر مستقیم می‏گذارند و نمی ‏توان منکر اهمیت آن‏ ها شد. اگر هزینه‏ های دقیق Domestic transit را می ‏خواهید، باید با شرکت ‏های مورد نظر خود ارتباط برقرار کنید.

بیشتر بدانید: صادرات به روسیه

شرکت ترانزیت داخلی

در بخش قبل از شرکت ترانزیت داخلی نام برده شد. خوشبختانه در ایران تعداد زیادی شرکت ‏های معتبر و بزرگ وجود دارد که همگی در حوزه ترانزیت ‏های داخلی فعالیت گسترده‏ای دارند. اگر می‏ خواهید در زمان خود صرفه ‏جویی کنید، پیشنهاد می ‏کنیم که امور ترانزیتی خود را بر عهده شرکت ‏شهر صادرات بگذارید. شرکت‏ ها به خاطر تجربه کافی که در زمینه تشریفات گمرکی دارند، می ‏توانند در حداقل زمان ممکن ترانزیت کالا را انجام دهند.

ترانزیت داخلی کالا به صورت شخصی، هزینه بسیاری در بر خواهد داشت. برای این که هزینه ها را تا جای ممکن کاهش دهید، بهتر است امور ترانزیتی را با پرداخت هزینه‏ ای ناچیز، به شرکت‏ های ترانزیت داخلی بسپارید. باید بگوییم شرکت‏ های ترانزیتی تحت پوشش بیمه هستند. پس اگر آسیبی متوجه محموله ترانزیتی شما شود، خسارت آن توسط بیمه پرداخت خواهد شد. البته ناگفته نماند که به خاطر تبحر زیاد شرکت‏ های ترانزیتی در امور و خدمات حمل و نقل، این مشکل ممکن است یک در میلیون اتفاق بیفتد.

شرکت ترانزیت داخلی

مراحل ترانزیت داخلی

در اخبار گفته شده است که فرآیند و مراحل Domestic transit به پیشنهاد وزارت صنعت و توافق با گمرک، نیازی به اخذ ثبت سفارش ندارد و بدون آن نیز انجام‌شدنی است. مدارکی که برای انجام مراحل ترانزیت داخلی نیاز است، عبارت است از:

  1. فاکتورهای فروش کالا
  2. فهرست عدل بندی
  3. گواهی مربوط به مبدا
  4. قبض مربوط به انبار گمرک
  5. ترخیصیه
  6. بارنامه
  7. گواهی ثبت سفارش

تفاوت ترانزیت داخلی و خارجی

تعریف‏ هایی جامع و کلی درباره Domestic transit ارائه شد. حال نوبت به معرفی ترانزیت خارجی و تفاوت‏ هایی که با ترانزیت داخلی دارد، رسیده است. ترانزیت خارجی، همان ترانزیت بین المللی است که اغلب برای جا‏به ‏جایی محموله‏ های سنگین از کشوری به کشور دیگر در نظر گرفته می ‏شود. البته بخش کوچکی از این ترانزیت ‏ها نیز به محموله ‏های سبک وزن اختصاص پیدا می‏کند که جا‏به ‏جایی آن‏ها به روش ترانزیت هوایی انجام می ‏شود. برون مرزی بودن ترانزیت خارجی، قوانین و مقررات متفاوت و وسایل حمل و نقل گوناگون، تفاوت‏ های اصلی میان ترانزیت داخلی و ترانزیت خارجی به شمار می‌رود.


سخن نهایی

همانطور که مطالعه کردید، در این مطلب به معرفی انواع ترانزیت‏ ها، اطلاع رسانی راجع به ترانزیت‏ های داخلی و خارجی و مواردی از این دست پرداختیم. مسلما اگر کسی در بین شما قصد شروع فعالیت در زمینه Domestic transit و خارجی داشته باشد، با این اطلاعات جامع می ‏تواند در حرفه خود موفق شود. راه‏ های زیادی وجود دارد که از طریق آن ‏ها می‏ توانید با شرکت ‏های بزرگ و شناخته شده ترانزیتی آشنا شوید و همکاری خود با آن‏ها را آغاز کنید. البته سعی کنید در گزینش شرکت دقت کنید تا شرکت ‏هایی ناشناس و تازه تاسیس را برای انجام امور خود انتخاب نکنید و دچار دردسر نشوید.


سوالات متداول درباره ترانزیت داخلی کالا

انواع ترانزیت داخلی در ایران کدام اند؟

در ایران، شرایط خاص جغرافیایی ایجاب کرده است تا ترانزیت کالا از منطقه ‏ای به منطقه دیگر به 3 شیوه مختلف انجام شود:
ترانزیت زمینی
ترانزیت هوایی
ترانزیت ریلی

مراحل ترانزیت داخلی چیست؟

فرآیند و مراحل ترانزیت داخلی به پیشنهاد وزارت صنعت و توافق با گمرک، نیازی به اخذ ثبت سفارش ندارد و بدون آن نیز انجام‌شدنی است. مدارکی که برای انجام مراحل Domestic transit نیاز است، عبارت است از:

فاکتورهای فروش کالا
فهرست عدل بندی
گواهی مربوط به مبدا
قبض مربوط به انبار گمرک
ترخیصیه
بارنامه
گواهی ثبت سفارش

تفاوت ترانزیت داخلی با ترانزیت خارجی چیست؟

ترانزیت خارجی، همان ترانزیت بین المللی است که اغلب برای جا‏به ‏جایی محموله‏ های سنگین از کشوری به کشور دیگر در نظر گرفته می ‏شود. البته بخش کوچکی از این transit ‏ها نیز به محموله ‏های سبک وزن اختصاص پیدا می‏کند که جا‏به ‏جایی آن‏ها به روش ترانزیت هوایی انجام می ‏شود. برون مرزی بودن ترانزیت خارجی، قوانین و مقررات متفاوت و وسایل حمل و نقل گوناگون، تفاوت‏ های اصلی میان ترانزیت داخلی و ترانزیت خارجی به شمار می‌رود.

attachment برچسب‌ها :
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
Warning