حمل بار به اروپا و در مجموع خارج از کشور، جز خدمات باربری است. ارسال بار به کشورهای اروپایی معمولا از طریق کشورهای قفقاز و در بیشتر موارد ترکیه انجام میشود. امروزه بسیاری از بازرگانان یا مسافران که قصد ارسال بار به اروپا را دارند از دو روش فریت بار و کارگو استفاده میکنند. در مقاله “حمل بار به اروپا” این دو روش را توضیح میدهیم.
لوازم و اثاثیهای که از طریق چمدان و وسایل معمولی قابل حمل نیستند، از طریق فریت بار (Freight) به خارج از کشور منتقل میشوند. در واقع فریت بار روشی مطمئن برای اشخاص حقیقی است که قصد مهاجرت و اسبابکشی را به خارج از کشور از جمله اروپا دارند.این روش بسته بندی و ارسال کالا همچنین برای مسافرانی که میخواهند لوازم حجیم با خود ببرند، گزینه مناسبی است. در این مورد شخص موظف است قبل از سفر خود تمام هماهنگیهای مربوطه را انجام دهد تا بار ارسالیاش تقریبا به صورت همزمان با او به کشور مقصد برسند.
بازرگانان و تجار برای بسته بندی و صادرات کالا یا واردات کالاهای تجاری از روش کارگو استفاده میکنند. انواع گوناگونی از کالاها و اجناس مانند قطعات خودرو، لوازم ساختمانی، حیوانات زنده و غیره را میتوان به روش کارگو منتقل کرد. در حالت کلی ارسال بار به کشورهای اروپایی و دیگر کشورهای خارجی با در نظر گرفتن وزن، امکان فاسد شدن، زمان رسیدن و غیره از سه راه هوایی، زمینی و دریایی انجام میشود. در هر کدام از این سه روش، میتوان از خدمات فریت بار و همچنین کارگو استفاده کرد.
ارسال و حمل و نقل هوایی بار به عنوان پر طرفدارترین و مقرون به صرفهترین روش ارسال بار شناخته میشود. در خدمات کارگو هوایی از هواپیماهای غولپیکر که ظرفیت زیاد و ایمنی بالایی دارند، استفاده میشود و انتخاب خدمات فریت بار هواپیماهای مسافربری هستند. این نوع ارسال مزایای مختلفی دارد از جمله سرعت بالای ارسال، تعداد بالای شرکتهای ارائهدهنده خدمات کارگو و فریت بار، قابلیت پیگیری رسیدن بار از طریق دفاتر فرودگاهها و قیمت مناسب.
تمام لوازم و اجناس را به راحتی میتوان از راه زمینی به اروپا ارسال کرد که به دو صورت حمل و نقل ریلی و حمل بار جادهای انجام میشود. در حالت ریلی از واگن های معمولی و یخچالی و در حالت جاده ای از کامیونها و تریلیها استفاده میشود. ارسال از طریق خودروهای باری مجهز مانند تریلی و کامیون و از مسیر بزرگراهها و جادههای کشورهای مقصد انجام میشود. در خدمات کارگو زمینی باید تمام هزینههای کامیون یا تریلی را پرداخت کرد؛ در نتیجه اگر حجم بار کم و زمان محدود باشد، این روش پیشنهاد نمیشود.
بسیاری از افراد حقیقی یا حقوقی که قصد دارند حجم بالایی از بار را به اروپا بفرستند، در بسیاری از موارد از طریق دریا و بندرگاهها اقدام میکنند. اقلام معمولا از طریق کانتینرهای باری به کشتیهای باری بزرگ منتقل میشود. همچنین صادرات و واردات کالاهای تجاری به بندرگاههای کشورهای اروپایی، از طریق این کشتیهای بزرگ انجام میشود. ارسال بار از طریق دریا به خصوص جهت ارسال به کشورهای مثل آلمان، انگلستان، هلند، ایتالیا و غیره بسیار مقرون به صرفه است. در حال حاضر بسیاری از بازرگانان و مسافران به دلیل ایمنی بالا و هزینههای مناسب حمل دریایی این روش را به سایر روشها ترجیح میدهند.
هزینه ارسال بار به عوامل مختلفی بستگی دارد. مانند روش ارسال بار (هوایی، زمینی و دریایی)، حجم و وزن اجناس، نوع کالاهای ارسالی و نرخ شرکتهای حمل و نقل. هزینه ارسال به صورت وزنی و براساس واحد کیلوگرم محاسبه میشود. اما در بسیاری از موارد معیار محاسبه هزینههای باربری وزن حجمی است.
سخن نهایی
در این مطلب سعی کردیم نحوه ارسال بار به اروپا و هزینههای آن را توضیح دهیم. گرچه نباید فراموش کرد که در نهایت اوضاع و شرایط شخص ارسال کننده، مدت زمان ارسال و هزینه پرداختی مورد نظر است که روش ارسال بار را تعیین میکنند. در مجموع امروزه ارسال بار به اروپا به راحتی امکانپذیر است و از کوچکترین تا بزرگترین وسیلهها را میتوان با خیال راحت و بدون نگرانی به هر کشور اروپایی ارسال کرد.
سرعت بالای ارسال
تعداد بالای شرکتهای ارائهدهنده خدمات کارگو و فریت بار
قابلیت پیگیری رسیدن بار از طریق دفاتر فرودگاهها
قیمت مناسب
هزینه ارسال بار به عوامل مختلفی بستگی دارد. مانند روش ارسال بار (هوایی، زمینی و دریایی)، حجم و وزن اجناس، نوع کالاهای ارسالی و نرخ شرکتهای حمل و نقل.