ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک

websepanta
date_range آبان 14, 1399
message نظر 0
ترخیص تجهیزات پزشکی

ترخیص تجهیزات و کالاهای مختلف از گمرک احتیاج به آشنایی با فرآیندهایی دارد که در این مطلب می‌خواهیم در مورد ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم. به طور کلی ترخیص کالا از گمرک شامل مزایایی مانند قانونی شدن تجارت شما، ارزش‌گذاری کالاهای صادراتی توسط نهادهای دولتی و پیش‌پرداخت هزینه‌های لازم برای مراحل مختلف ورود و خروج کالا می‌شود.

رویه‌های مختلف ترخیص بستگی به صادراتی یا وارداتی بودن کالای شما دارد. به عنوان مثال، واردات کالای قطعی برای کالاهایی است که به طور دائمی و برای مصرف وارد کشور می‌شوند.صادرات کالا قطعی به این معناست که کالای تولیدی شما به طور دائمی توسط کشور مقصد مصرف و به آن صادر می‌شود. در کشور ما برای ترخیص کالا لازم است با توجه به نوع آن از نهادهایی مثل سازمان ملی استاندارد ایران، وزارت بهداشت، مبارزه با مواد مخدر، سازمان انرژی اتمی و غیره، مجوز مورد نیاز گرفته شود.


فرایند ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک

ابتدا تجهیزات پزشکی را معرفی می‌کنیم چون افراد باید بدانند چه تجهیزاتی منع واردات ندارند. تجهیزات پزشکی به ابزارها، وسایل، تجهیزات آزمایشگاهی و موادی گفته می‌شود که یک شرکت با اهداف پیشگیری، تشخیص و درمان انواع بیماری، تحقیق و بررسی‌های مربوط به علم پزشکی، اصلاح آناتومی یا یک فرآیند فیزیولوژیک، ضدعفونی‌ کردن محیط‌ یا وسایل مختلف و غیره، اقدام به تولید آن‌ها می‌کند.

برای ترخیص شما باید از اداره کل نظارت بر تجهیزات پزشکی مجوز دریافت کنید. برای این‌کار با ثبت شرکت در سامانه اداره کل نظارت تجهیزات پزشکی و ارائه مدارک و مشخصات مربوط به کالا می‌توانید پرونده تشکیل دهید تا کارشناسان تجهیزات پزشکی بررسی‌های لازم را انجام دهند. وظیفه کارشناسان اداره مورد نظر این است که مشخصات این کالاها و صلاحیت شرکت تولیدکننده را بررسی کنند.

Customs clearance of medical equipment

بعضی موارد درج‌‌ شده در آئین‌ نامه تجهیزات پزشکی

  • طبق ماده 3 آئین‌نامه مدیران، تاجران، مسئولان فنی و کسانی که کارت بازرگانی دارند ضمن رعایت قوانین و مقررات جاری درباره این کار در کشور باید اقدام به ارائه مدارک برای ثبت شرکت، دریافت مجوز نمایندگی از شرکت‌های داخلی و خارجی، ارائه پروانه کسب و سایر مدارک خواسته شده در اداره کل نظارت بر تجهیزات پزشکی کنند.
  • طبق ماده 14 آئین‌‌نامه، اشخاص حقیقی و حقوقی وظیفه دارند تا با ارائه مدارک و مستندات، ایمنی و عملکرد صحیح تجهیزات پزشکی را در اداره کل به اثبات برسانند.
  • طبق ماده 59 این آئین‌نامه، وارد کننده بعد از دریافت مجوز از اداره کل نظارت بر تجهیزات پزشکی، با ارائه مدارک لازم به گمرک مربوطه می‌تواند اقدام به ترخیص کالا از گمرک کند.
بیشتر بدانید: صادرات به ترکیه

اخذ مجوز از وزارت بهداشت

برای اخذ مجوز از وزارت بهداشت برای ورود تجهیزات پزشکی باید موارد زیر رعایت شده باشد:

  1. تجهیزات پزشکی که قصد وارد کردن آن به ایران را دارید نباید از قبل استفاده شده یا دست دوم باشد.
  2. کالایی که وارد می‌شود باید در خود کشور تولیدکننده نیز به فروش رفته و استفاده شده باشد. بنابراین وارد کننده باید با ارائه مدارک مربوطه و سپس بررسی کارشناسان این اداره این مورد را به اثبات برساند.
  3. کالای پزشکی که قرار است وارد شود باید در کشورهای اروپای غربی و آمریکا استفاده شده باشد، بنابراین شما به عنوان واردکننده باید با ارائه گواهی EG و FDA که به ترتیب مربوط به فروش کالا در بازار اروپا و آمریکا است، این موضوع را اثبات کنید.
  4. اگر وارد کننده نمایندگی آن کالا در کشور نباشد باید از نمایندگی آن محصول در ایران معرفی‌نامه بگیرد، تا بتواند مجوز بگیرد و اقدام به ترخیص محموله خود کند.

اسامی گمرک‌های تخصصی ترخیص تجهیزات و لوازم پزشکی

در کشور ما بیشتر کالاهای پزشکی از کشورهای ایتالیا، ترکیه، فرانسه و کره جنوبی وارد می‌شوند. تمام گمرک‎‌های کشور کار ترخیص تجهیزات پزشکی را انجام نمی‌دهند، بنابراین اگر کالای شما به گمرکی غیر از اسامی نام‌برده شده زیر ارسال شده باشد باید به یکی از گمرک‌های مربوط به این کار برای ترخیص ارسال شود.از گمرک خرمشهر، گمرک شهید رجایی بندر عباس، گمرک تهران، گمرک فرودگاه امام خمینی، گمرک بندر امام خمینی، گمرک ارومیه، گمرک سهلان وگمرک آبادان می‌توان اقدام به ترخیص تجهیزات پزشکی کرد.

پس از اینکه محموله شما به یکی از گمرک‌های تخصصی این کار ارسال شد، شما به عنوان صاحب بار باید با ارائه مجوز خود و مدارک مربوط به خرید کالای پزشکی مثل بارنامه، گواهی مبدا، ثبت سفارش، پیش فاکتور، بیمه‌نامه، گواهی بازرسی و غیره اقدام به ترخیص کالای پزشکی خود کنید تا پس از طی فرآیندها و کارهای اداری لازم و پرداخت حق گمرک مجوز خروج محموله خود را دریافت کنید.

ترخیص تجهیزات پزشکی

هزینه‌های مربوط به ترخیص کالای پزشکی

وارد کننده باید هزینه ترخیص این نوع کالا شامل هزینه ‎های مربوط به انبار، باربری، بارگیری، آزمایشگاه، کارشناسی کالا، تخلیه و غیره را بپردازد. همچنین هزینه‌های مربوط به ورود کالا در گمرک از وارد کننده به طور جداگانه دریافت می‌شود. این هزینه شامل 5% ارزش گمرکی به اضافه سود بازرگانی است که سازمان گمرک ایران وظیفه دریافت محموله آن و رویه واردات کالا را به عهده دارد.

سخن نهایی

در این مطلب سعی کردیم تا اطلاعات لازم درباره ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک را به شما ارائه دهیم. تا با رویه‌های این کار آشنا شوید و با اطلاعات بیشتر برای آن اقدام کنید.


سوالات رایج ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک

اسامی گمرک‌های تخصصی ترخیص تجهیزات و لوازم پزشکی چیست؟

گمرک خرمشهر
گمرک شهید رجایی بندر عباس
گمرک تهران
گمرک فرودگاه امام خمینی
گمرک بندر امام خمینی
گمرک ارومیه
گمرک سهلان
گمرک آبادان

هزینه‌های مربوط به ترخیص کالای پزشکی چگونه دریافت می شود؟

هزینه ترخیص این نوع کالا شامل هزینه ‎های مربوط به انبار، باربری، بارگیری، آزمایشگاه، کارشناسی کالا، تخلیه و غیره می شود. همچنین هزینه‌های مربوط به ورود کالا در گمرک از وارد کننده به طور جداگانه دریافت می‌شود.

فرایند ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک به چه صورت است؟

برای این‌کار با ثبت شرکت در سامانه اداره کل نظارت تجهیزات پزشکی و ارائه مدارک و مشخصات مربوط به کالا می‌توانید پرونده تشکیل دهید تا کارشناسان تجهیزات پزشکی بررسی‌های لازم را انجام دهند.

attachment برچسب‌ها :
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
Warning