آنچه در مقاله فریت بار خواهید خواند:
به طور یقین تا به حال افراد زیادی را دیدهاید، که برای ادامه زندگی به خارج از کشور رفته اند. این افراد با توجه به مدت اقامت خود در کشور مقصد و میزان نیازشان به وسایل زندگی، برخی از لوازمهای خود را باید به مکان جدید منتقل کنند. شاید برای تان پیش آمده باشد که این جابهجایی و اسباب کشی به چه صورتی انجام میگیرد و چقدر ایمن، مطمئن و به صرفه است؟ در این مطلب با بررسی “فریت بار” شما را با تمام نکات کاربردی و مهم در مورد حمل و نقل لوازم زندگی به خارج از کشور آشنا خواهیم کرد.
فریت (Freight)، به فرآیند فیزیکی حمل بار و محموله گفته میشود که از طریق زمینی، دریایی و هوایی و توسط کامیون، قطار، کشتی و هواپیما قابل انجام است. حمل بار از طریق جاده و با کامیون صورت میگیرد.
در صنعت حمل و نقل، جابهجایی و انتقال مرسولات در دو نوع تجاری و مسافری انجام میگیرد. در نوع تجاری، تاجرها، هنرمندان، صنعتگران و بازرگانان به طور ویژه کالاهای خود را با اجاره کامل کشتی، قطار، هواپیما یا کامیون از طریق هوایی، زمینی و یا دریایی جابهجا میکنند، که در اصطلاح حمل و نقل به کارگو نیز معروف است.
نوع حمل و نقل مسافری، مخصوص افرادی است که قصد دارند، کالاهای شخصی و لوازم زندگی خود را به راحتی و قیمت مناسب از مکانی به مکان دیگر منتقل کنند. در اصطلاح صنعت حمل و نقل انتقال بار مسافری را فریت بار میگویند. در واقع بار حمل شده هیچگونه ماهیت تجاری نداشته و بار مخصوص مسافر است. فریت بار از طریق کمرگ فرودگاه و به صورت حمل و نقل هوایی انجام میگیرد که ارسال کننده باید برای ارسال مرسولات خود حتما بارنامه دریافت کند.
برای ارسال کالاهای خود به روش فریت بار مسافرتی میتواند هم شخصا به فرودگاه امام خمینی مراجعه کنید و درخواست بدهید یا میتوانید با شرکت حمل و نقل هوایی بینالمللی معتبر هماهنگ کنید و از بسته بندی، تا تشریفات گمرگی و اخذ بارنامه را به آنها بسپارید. به طور معمول مراحل حمل و نقل هوایی بار باید ده الی دوازده روز قبل از مسافرت انجام شود و فرآیند آن شامل موارد زیر است:
برای ارسال بار به روش هوایی در هنگام مراجعه به فرودگاه بینالمللی امام خمینی باید مدارک زیر را به همراه داشته باشید:
با اینکه ارسال کالا از طریق فریت بار تقریبا محدودیتی ندارد اما ارسال از لوازم خطرناک و غیر مجاز هستند که عبارتند از:
توجه داشته باشید اگر در وسایلتان لوازم قدیمی و یادگاری دارید، باید حتما از میراث فرهنگی اجازه نامه خروج دریافت کنید.
وزن و حجم کالا دو فاکتور در محاسبه قیمت جابهجایی هوایی هستند. در بارنامه حمل و نقل هوایی دو واحد برای وزن در نظر گرفته میشود، “وزن حقیقی” و “وزن حجمی“. وزن حقیقی، دقیقا وزنی است که باسکول گمرگ فرودگاه آن را مشخص میکند. وزن حجمی، براساس فرمول گمرکی و براساس ابعاد بیرونی بستهبندی مشخص میشود که عبارت است از:
وزن حجمی = حاصلضرب طول، عرض و ارتفاع بستهبندی ÷ 6000
همچنین برای تعیین قیمت در تعرفههای گمرگی وزنها دسته بندی میشوند که به طور معمول شامل موارد زیر هستند:
توجه داشته باشید با افزایش وزن مرسوله، نرخ قیمت فریت بار کاهش مییابد. همچنین تمام مرسولات هوایی به ازای هر کیلوگرم تا سقف 20 دلار بیمه میشوند.
علاوه بر محاسبه وزن و حجم بستهبندی و مرسوله، هزینههای دیگری نیز به تعرفه هوایی اضافه میشود. یکی از این هزینهها، به اصطلاح هزینه فرودگاهی است که شامل ورودی و انبارداری کالا میشود که بر حسب وزن متفاوت خواهد بود. به طور معمول هزینههای فرودگاهی برای کالاهای 100 کیلوگرم عبارت است از:
جابهجایی لوازم مانند فرش، مبلمان، لوازم الکتریکی و در کل کالاهای مجاز به کشور کانادا را فریت بار گویند. ارسال بار به کانادا و بقیه کشورهای سراسر جهان، یک پروسه مشخصی دارد اما به دلیل قوانین متفاوت هر کشور ممکن است برخی مراحل به فرآیند فریت بار اضافه شود.
برای ارسال هوایی بار به کشور کانادا باید حتما وسایل کارشناسی شوند. زیرا ممکن است ورود یک وسیله بسیار ساده در گمرک کانادا جرم محسوب شود. همچنین کارشناسی کردن وسایل باعث میشود تا وزن دقیق بار محاسبه و مبلغ پرداختی برای صدور بارنامه براساس آن دقیق انجام گیرد.
نکتهی مهم دیگری در فریت بار کانادا این است که بار شما تنها تا 48 ساعت به صورت رایگان در انبار این کشور نگهداری میشود و پس از گذشت این زمان، به ازای هر روز ماندن بار در انبار، باید 30 الی 40 دلار پرداخت کنید.
دریافت فرم دیکلریشن، گزینهی دیگری است برای زمانی که میخواهید برای بار اول، محموله خود را از ایران به کشور ایران فریت کنید. مسافران با دریافت این فرم میتوانند به مدت 4 سال لوازم خود را بین ایران و کانادا بدون پرداخت مالیات و عوارض گمرک جابهجا کنند.
فریت (Freight)، به فرآیند فیزیکی حمل بار و محموله گفته میشود که از طریق زمینی، دریایی و هوایی و توسط کامیون، قطار، کشتی و هواپیما قابل انجام است.
وزن و حجم کالا دو فاکتور در محاسبه قیمت جابهجایی هوایی هستند. در بارنامه حمل و نقل هوایی دو واحد برای وزن در نظر گرفته میشود : وزن حقیقی و وزن حجمی
کپی پاسپورت، بلیط، کارت ملی
آدرس کامل فرستنده و گیرنده به همراه کدپستی و شماره تلفن
لیست کالاهای بسته بندی شده به همراه تعداد و ابعاد بستهها
اسپری، عطر، مواد آرایشی، شامپو و نرمکننده
هرگونه مواد غذایی حاوی سرکه و ترشیجات
هرگونه تجهیزات نظامی
هرگونه آثار صوتی و تصویری فاقد مجوز وزارت ارشاد
اشیاء تاریخی، عتیقهجات و کالاهای گرانبها
مطلب خوبی بود
ASAN TEJARAT