نکات واردات کالا

websepanta
date_range اسفند 3, 1399
message نظر 2
آموزش واردات کالا

واردات یک محصول زمانی انجام می‌شود که تهیه آن کالا در کشور وارد کننده ممکن نیست یا وارد کردن آن به صرفه‌تر از تولید است. واردات کالا راهی برای سودآوری است و فرایندهای خاص خود را دارد. چنین کاری به آموزش‌ از جمله نحوه کار با سامانه صادرات و واردات نیاز دارد. در ادامه به بررسی مهم ترین نکات واردات کالا می‌پردازیم.


چه کالاهایی را می توان وارد کرد؟

از مهم ترین نکات واردات کالا این است که بدانید واردات کدام کالاها سود بیشتری دارد یا به طور کلی چه کالاهایی را می‌توان وارد کرد. کالاها را می‌توان در 3 دسته مختلف زیر طبقه‌بندی کرد:

  • کالاهای مصرفی که نیازهای اساسی خانواده‌ها را برآورده می‌کنند.
  • کالاهای سرمایه‌ای که مستقیما برای تولید کالاهایی دیگر به کار می‌روند.
  • کالاهای واسطه‌ای که در فرآیند تولید استفاده می‌شوند.

بدون شک وارد کردن یک سری مواد اولیه، واسطه‌ای و سرمایه‌ای که مورد نیاز واحدهای تولیدی است اقدامی ضروری و عاقلانه به نظر می‌رسد. اما در ایران بعضی از کالاها اجازه واردات ندارند که این مسئله کاملا مربوط به قوانین و سیاست‌های واردات و صادرات کالا در کشورمان می‌شود. همچنین ممکن است در برهه‌ای از زمان وارد کردن کالایی به دلیل شکوفایی تولید داخلی ممنوع شود.

با توجه به نیاز مردم، برنج و موبایل از جمله محصولات ضروری وارداتی برای کشور هستند و علاوه بر این، یک سری کالاهای وارداتی مانند غلات، مواد شیمیایی آلی، سخت‌افزارهای کامپیوتری، ماشین‌آلات برق، دستگاه‌های نوری، پلاستیک، ضایعات صنایع غذایی و علوفه دامی نیز به دلیل سودآوری بالا در فهرست کالاهای وارداتی ضروری قرار گرفته‌اند.

نکات واردات کالا

دسته بندی کالاهای وارداتی

کالاهای وارداتی یا صادراتی در ایران در 3 دسته کلی قرار می‌گیرند:

  • کالاهای ممنوع : کالاهایی که خرید‌ و ‌فروش یا واردات آن‌ها طبق قوانین داخلی کشور ممنوع است.
  • کالاهای مجاز : به کالاهایی گفته می‌شود که واردات یا صادرات آن‌ها نیازی به کسب مجوز ندارد.
  • کالاهای مشروط : کالاهایی که خرید‍ و ‌فروش و تبادل آن‌ها به مجوز نیاز دارد، مانند غلات و کتاب‌ها.

شغل واردات کالا

افراد زیادی در کشور ما به شغل واردات کالا مشغول هستند. آن‌ها تحت عنوان کارشناس صادرات و واردات فعالیت می‌کنند و درآمد خوبی نیز دارند. تاجران باید همیشه از کالاهای ضروری و مصرفی کشور، فرآیند تهیه مجوز برای واردات و صادرات کالا و انجام یک سری کارهای گمرکی اطلاعاتی به‌روز داشته باشند.
بعضی از وظایف تاجران واردکننده کالا عبارت است از:

  • تهیه و تنظیم قرارداد
  • بررسی بازار داخلی و خارجی
  • واریز ارز به شرکت
  • کنترل آمار واردات و صادرات
  • گفتگو با خریداران خارجی
  • برنامه‌ریزی برای برگزاری نمایشگاه و گرفتن غرفه

شرایط ثبت سفارش و نکات واردات کالا

از دیگر نکات واردات کالا آشنایی با شرایط ثبت سفارش واردات کالا است. بدیهی است که وارد کردن کالا به کشور نیاز به اخذ مجوز دارد و برای انجام آن باید با شرایط ثبت سفارش واردات کالا آشنا بود. برای واردات کالا باید مرحله ثبت سفارش واردات کالا را حتما گذراند. قبل از آن نیز باید از سازمان توسعه تجارت به عنوان زیرمجموعه‌ای از وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز دریافت کرد.

مجوز واردات کالا که یک شماره هشت رقمی است و تاریخ مجوز ثبت سفارش دارد، توسط سازمان تجارت ایران صادر می‌شود. برای ترخیص کالاهایی که به کشور وارد می‌شود، باید مجوز ترخیص کالا از گمرک را دریافت کرد. بعضی از کالاها نیز باید مجوز وزارت بهداشت داشته باشند. برای طی روند دریافت مجوز واردات کالا بهتر است از طریق سامانه ثبت سفارش اقدام کنید. این سامانه به افزایش سرعت و آسان شدن کارهای مربوط به واردات کالا کمک می‌کند.

در گذشته، ثبت سفارش‌ها به صورت دستی انجام می‌شد و افراد مجبور بودند برای ثبت درخواست خود به هیات‌های بازرگانی مراجعه کنند، اما بعد از خرداد سال 98 سامانه صادرات واردات راه‌اندازی شد تا کارها اینترنتی پیش برود.

یکی از شرایط ثبت سفارش و از نکات واردات کالا، داشتن کارت بازرگانی است که نشان می‌دهد فرد صلاحیت لازم را برای این کار دارد. به این ترتیب، فرد وارد سامانه می‌شود و با دریافت کد کاربری و رمز عبور و سپس با ارائه مدارک، درخواست خود را ثبت می‌کند. سپس درخواست‌ها بررسی می‌شوند و پس از تایید، پرونده ثبت سفارش به بانک، گمرک و دارایی ارسال می‌شود.


انواع ثبت سفارش کالا

  • ثبت سفارش یوزانس
  • ثبت سفارش مدت‌دار
  • ثبت سفارش دیداری
  • ثبت سفارش واردات در برابر صادرات (به این شکل که پروانه صادراتی معتبری ارائه می‌شود و ارزش صادراتی به مهر گمرک مزین و تاریخ پروانه با کوتاژ وارداتی یکسان می‌شود.)
  • ثبت سفارش بر اساس صادرات و اعتبار اسنادی بدون انتقال ارز

شرایط واردات نمونه کالا

اگر شرکتی بخواهد یک نمونه کالا را وارد کند، نیاز به شرایط خاصی نیست. مگر این که در دسته محصولات حساس یا مشروط قرار بگیرد که در بالا صحبت کردیم. اما اگر جزو کالای مجاز باشد، شرکت مربوطه می‌تواند قبل از واردات یا سفارش انبوه یه کالا، چند نمونه از آن را سفارش دهد تا کیفیت آن‌ها را بتواند ارزیابی کند. لازم به ذکر است، واردات این نوع کالاهای نمونه بدون نیاز به کارت بازرگانی انجام خواهد شد و البته گمرک باید آن‌ها را تایید کند.

مجوزهای لازم برای واردات

مجوزهای لازم برای واردات

آخرین مرحله واردات کالا، اخذ مجوزهای لازم از نهادهای دولتی است و پس از مهر تایید اداره گمرک و دریافت شماره ثبت کالا، می‌توانید نسبت به واردات اقلام مورد نظر خود اقدام کنید.

اخذ مجوز از سازمان‌های مربوطه

بعضی از کالاها نیاز به اخذ مجوز واردات کالا برای واردات دارند، به عنوان مثال برای واردات کالای پزشکی باید از اداره کل تجهیزات پزشکی مجوز گرفت.

تایید مجوز

مجوز واردات کالا معمولا توسط نماینده گمرک داده می‌شود، اما گاهی باید روی کالا آزمایش انجام شود که نیازمند زمان است.

تکمیل فرم‌های 121 و 111

برای واردات کالا باید فرم (121 و 111) تکمیل شود. فرم 111 شامل مشخصات فردی است و فرم 121 به مشخصات کالای وارداتی مربوط می‌شود. البته تعداد این فرم‌ها بستگی به تعداد کالا دارد.

اختصاص شماره ثبت به کالا

فرم‌ها پس از مهر خوردن اطلاعات به فرد تحویل داده می‌شوند و برای تایید هویت به بخش تشخیص هویت و دریافت اسناد فرستاده می‌شوند. پس از تایید هویت، کد یا شماره ثبت به کالا داده می‌شود.

بیشتر بدانید: صادرات به عراق

سخن نهایی

در این مقاله، درباره مفهوم کلی واردات کالا، نکات واردات کالا، مجوزهای لازم برای این کار و ثبت سفارش کالا مطالبی را آموختید. لازم به ذکر است که برای واردات کالا و کسب سود، به دانش و تخصص کافی در این زمینه نیاز دارید و باید با سنجش نیاز بازار، شناخت انواع کالاهای وارداتی و یادگیری قوانین حقوقی واردات کالا در این راه قدم بگذارید.


سوالات رایج درخصوص نکات واردات کالا

چه کالاهایی را می توان وارد کشور کرد؟

کالاهای مصرفی که نیازهای اساسی خانواده‌ها را برآورده می‌کنند.
کالاهای سرمایه‌ای که مستقیما برای تولید کالاهایی دیگر به کار می‌روند.
کالاهای واسطه‌ای که در فرآیند تولید استفاده می‌شوند.

وظایف تاجران واردکننده کالا چیست؟

تهیه و تنظیم قرارداد
بررسی بازار داخلی و خارجی
واریز ارز به شرکت
کنترل آمار واردات و صادرات
گفتگو با خریداران خارجی
برنامه‌ریزی برای برگزاری نمایشگاه و گرفتن غرفه

شرایط واردات نمونه کالا چیست؟

اگر شرکتی بخواهد یک نمونه کالا را وارد کند، نیاز به شرایط خاصی نیست. مگر این که در دسته محصولات حساس یا مشروط قرار بگیرد.

attachment برچسب‌ها :

2 پاسخ به “نکات واردات کالا”

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
Warning