هنگامی که بحث واردات کالا از خارج از کشور به میان میآید، عوامل زیادی مانند امنیت، سرعت ارسال محموله پستی و قیمت پست مطرح میشود. چین بزرگترین تولیدکننده جهان و بزرگترین شریک تجاری ایران است. به همین دلیل بسیاری از بازرگانان به صورت مستقل یا وابسته به شرکتهای مختلف اقدام به وارد کردن محصولات مختلف از این کشور میکنند. مواردی مانند حجم بار، حساسیت کالا و خیلی از عوامل دیگر روی نحوه حمل بار از چین تاثیر میگذارند. در ادامه مطلب شیوههای مختلف حمل بار از چین، کار با شرکتهای کارگو و مراحل وارد کردن یک محصول از این کشور را بررسی میکنیم.
به دلیل وجود تحریمها شرایط واردات خیلی تغییر کرده است تا مشکلات زیادی را برای واردکنندهها به وجود بیاورد. هر واردکنندهای برحسب شرایط کسبوکار خود و میزان سودی که از طریق ارسال بسته کسب میکند، میتواند روشهای مختلفی را برای وارد کردن کالا انتخاب کند که توضیح میدهیم.
دو نوع پست وجود دارد: پست دولتی و پست اکسپرس. منظور از پست دولتی همان چاینا پست یا هنگ کنگ پست است که ارسال بسته بین 3 تا 5 هفته زمان میبرد. پست دولتی بستههایی به وزن 0.5 کیلوگرم تا 2 کیلوگرم را ارسال میکند و ارسال بستههای سنگینتر را انجام نمیدهد. پست اکسپرس شامل انواع مختلفی مانند TNT، DHL، ARAMEX، FEDEX و UPS میشود. البته به دلیل وجود تحریمها هیچ کدام از این خدمات در ایران فعال نیستند. یکی از مزیتهای پست دولتی نسبت به پست اکسپرس این است که هزینه گمرگ را پرداخت نمیکنید یا در صورت پرداخت بسیار کم خواهد بود.
راههای آبی در چین به دلیل وسعت قابل توجهی که دارند در تمام طول سال قابل استفاده هستند. برای جابهجایی کالا بیشتر از همه از راههای دریایی استفاده میشود. از مزیتهای حملونقل دریایی میتوان به امکان رفتوآمد در آبهای آزاد بینالمللی در کوتاهترین زمان ممکن اشاره کرد. بنادر شانگهای، دالیان، تیانجین و غیره، جزء بنادری هستند که در حملونقل دریایی استفاده میشوند و شانگهای بزرگترین بندر تجاری چین است.
چین خطوط راهآهن وسیعی دارد؛ اما فقط ظرفیت کمی از آنها برای تجارت خارجی در نظر گرفته شده است. خط آهن بینالمللی از چین به کشورهای شرق اروپا و جمهوری خلق چین و حمل از طریق سیبری به کشورهای اروپایی و ایران، از خطوط تجاری این کشور است. از حمل و نقل ریلی هم برای جا به جایی بار به چین استفاده می شود.
برای بارهایی با وزن بیشتر از 250 کیلوگرم، حمل و نقل هوایی به حملونقل از طریق دریا ارجحیت دارد. امتیاز مثبت حمل و نقل هوایی ارسال بستهها طی 3 تا 7 روزکاری است.در حالی که از طریق دریا 30 تا 35 روز طول میکشد.
در این روش از چند مدل حملونقل استفاده میشود. این روش برای شرکتهایی که به صورت بینالمللی کار میکنند یا افرادی که معاملات خاص انجام میدهند و نیاز دارند تا کالاهای خود را به چند نقطه بفرستند، بهترین روش است.
اکثر کسبوکارها ابتدا باید بودجه و زمان مورد نظر خودشان را بررسی کنند و سپس بهترین روش را انتخاب کنند. در کنار امنیت بارها، هزینه حملونقل میتواند یک عامل بسیار مهم در انتخاب روش حمل بار از چین باشد. بیشتر کسبوکارهایی که تجربه بالایی ندارند، حملونقل بارهای خودشان را به دست تامینکننده میسپارند. این موضوع هزینه حمل بار از چین را افزایش میدهد. برای صرفهجویی در زمان و هزینه میتوانید راهکارهایی زیرا در نظر بگیرید.
سخن نهایی
اگر تصمیم دارید از کشور چین محصول وارد کنید، باید زمان لازم، وزن و ابعاد بار خود را در نظر بگیرید و سپس بهترین روش را برای حمل بار انتخاب کنید. چون گاهی زمان بیشتر از هزینه در اولویت قرار دارد. در صورت نیاز میتوانید با کارشناسان مجربی که در این حوزه فعالیت میکنند گفتگو کنید تا بهترین روش به شما پیشنهاد شود. در حال حاضر شرکتهای باربری زیادی وجود دارند که تمامی فرآیندهای حمل ونقل و ترخیص کالا از گمرک را برای شما انجام میدهند و میتوانید اجناس موردنظرتان را از آنها تحویل بگیرید.
دو نوع پست وجود دارد: پست دولتی و پست اکسپرس.پست دولتی بستههایی به وزن 0.5 کیلوگرم تا 2 کیلوگرم را ارسال میکند که ارسال بسته بین 3 تا 5 هفته زمان میبرد.پست اکسپرس شامل انواع مختلفی مانند TNT، DHL، ARAMEX، FEDEX و UPS میشود
برای بارهایی با وزن بیشتر از 250 کیلوگرم، حمل و نقل هوایی به حملونقل از طریق دریا ارجحیت دارد. امتیاز مثبت آن ارسال بستهها طی 3 تا 7 روزکاری است.
بنادر شانگهای، دالیان، تیانجین و غیره، جزء بنادری هستند که در حملونقل دریایی استفاده میشوند و شانگهای بزرگترین بندر تجاری چین است.