شرایط، قوانین و مقررات مربوط به حمل خرده بارها و بارهای با وزن زیاد، در اقصی نقاط جهان متفاوت است. در این مطلب قرار است پیرامون حمل خرده بار به کشورهای آسیایی صحبت کنیم و اطلاعات دقیقی راجع به آن ارائه دهیم. پس اگر دنبال شروع فعالیتی در این زمینه هستید، این مطلب را تا انتها مطالعه کنید و پاسخ سوالاتی که ذهن شما را به خود درگیر کرده است، پیدا کنید.
توانایی بعضی از کشورها در زمینه تولید محصولات متنوع و در طرف مقابل، نبود توانایی تولید همان محصولات در کشورهای دیگر، صادرات و واردات کالا را به وجود آورده است. صادرات کالا و واردات از کشوری به کشور دیگر، به سیستم بزرگی به نام سیستم حمل و نقل نیاز دارد که به روشهای مختلفی انجام میشود. بد نیست بدانید بارهای صادراتی یا وارداتی از یک کشور به کشور دیگر، در دو دسته قرار میگیرند. دسته اول خرده بارها که وزن زیادی ندارند و دسته دوم بارهایی با وزن زیاد که تناژ بالا محسوب میشوند.
ترکیه یکی از کشورهایی است که در زمینه تولید پوشاک و پارچه بسیار شناخته شده است. این کشور اغلب از روش باربری خرده بار و گروپاژ استفاده میکند تا محصولات تولیدی خود را به کشورهای مختلف صادر کند.
افرادی که در ایران، محصولات فروشگاه های ترکیه را سفارش میگیرند، برای واردات محصولات خود به خاک ایران، از حمل و نقل خرده بار استفاده میکنند. برای استفاده از این روش حمل و نقل، باید با شرکتهای فعال در این زمینه قرارداد ببندید.
اگر وسیله حمل و نقل توسط خرده بار شما تکمیل ظرفیت شود، تمامی هزینه ها بر عهده شما است. اما اگر وسیله حمل و نقل برای تکمیل شدن نیاز به بار چند نفر داشته باشد، هزینه ها میان همین تعداد تقسیم خواهد شد.
درست است که ترکیه در بعضی زمینه ها به عنوان صادرکننده شناخته میشود، اما گاهی واردکننده محصولاتی از ایران هم خواهد بود. در شرکتهای حمل و نقل خرده بار ایرانی، پیشنهادهای فوق العاده ای برای اشخاصی وجود دارد که محموله صادراتی آنها کم حجم است و باید برای ارسال و صادرات به ترکیه، هزینه های بسیار پرداخت کنند. حمل خرده بار از ایران به ترکیه به صورت زمینی، هزینه کمی به همراه خواهد داشت.
چین یکی از بزرگترین کشورهای آسیایی است که خرده بارهای زیادی را به مناطق متعدد صادر میکند. دلیل استفاده زیاد چین از حمل و نقل خرده بار یا گروپاژ، توانایی بالای این کشور در تولید محصولات و کالاهای متنوع است که خیلی از کشورهای آسیایی و اروپایی توان تولید آن را ندارند. به خاطر شرایط جغرافیایی که قاره آسیا و کشورهای آسیایی دارند، گروپاژ یا همان حمل و نقل خرده بار میتواند به چهار روش انجام شود:
چین از معدود کشورهایی است که به چهار روش مختلف نام برده شده، حمل و نقل خرده بارها در آسیا و اروپا را انجام میدهد.
در میان کشورهای آسیایی و اروپایی زیادی که چین به آنها خرده بار ارسال میکند، کشور ایران نیز به چشم میخورد. انجام اغلب خرده بارهایی که از چین به ایران صادر میشود، به شکل هوایی است و بخشی از خرده بارها از طریق زمینی وارد خاک ایران خواهد شد.
واردات لوازم الکترونیکی، لوازم برقی، کفش، لباس، اسباب بازی، موبایل و لوازم جانبی، ماینر و موارد مشابه، از چین به ایران انجام میشود که بعضی از طریق گروپاژ به دست ایرانیان میرسد.
دبی یکی از شهرهای پیشرفته امارات است که در اطراف آن خلیج فارس و شبه جزیره عربستان قرار دارد. در این شهر اگر شخصی قصد حمل خرده بار را داشته باشد، به شیوه های مختلفی میتواند اقدام کند. البته اگر مقصد گروپاژ و حمل خرده بار از دبی را ایران در نظر بگیرید، بد نیست بدانید که حمل و نقل دریایی انجام میشود.
لنج ها، قایق های بزرگ و کشتی های کوچک، همگی وسایل حمل و نقل خرده بارهایی هستند که از دبی به خاک ایران راه پیدا میکند. خرده بارهای وارداتی از دبی به ایران، در بنادری مانند بوشهر، بندر امام خمینی، بندر چابهار و مواردی از این دست تحویل گرفته میشوند و ترخیص خواهند شد.
آذربایجان که یکی از کشورهای شمال غربی ایران به حساب می آید، با ایران تبادل کالا به کالای زیادی دارد. برای همین، در ایران شرکت های زیادی فعالیت خود را آغاز کرده اند که در زمینه حمل و نقل خرده بار به باکو کار می کنند. در این شرکت ها، افراد آشنا و متخصص در زمینه تشریفات گمرکی به فعالیت مشغول هستند و همین مساله سبب شده است تا حمل خرده بارهای متقاضیان به باکو، بدون هیچ کم و کاستی انجام شود و با رعایت تمامی قوانین و مقررات گمرکی به مقصد برسد.
خرده بارها برای رسیدن و صادرات به آذربایجان و ترخیص در منطقه هایی مانند باکو، به چهار روش ریلی، دریایی، زمینی و هوایی میتوانند حمل و نقل شوند.
گفتیم حمل خرده بار به هر کشوری، قوانین و شرایط خاص خود را دارد. برای این که از ایران محصول یا کالایی را به بغداد صادر کنید، باید حجم محموله را مد نظر قرار گیرید. اگر حجم به حد مورد نظر کانتینر نرسید، محموله مربوطه خرده بار محسوب میشود و حمل بار با کانتینر اشتراکی انجام خواهد شد. صادرات کالایی از ایران به شهرهای مختلف عراق از جمله بغداد، از طریق حمل و نقل زمینی انجام میشود.
اگر حمل خرده بار به عراق از طریق شرکت های معتبر انجام شود، متقاضی را هیچ دردسری تهدید نخواهد کرد. تنها لازم است متقاضی، مشخصات کالا را گزارش دهد و کارشناسان شرکت مذکور، هزینه ها را تخمین بزنند و به او اعلام کنند.
سخن نهایی
این مطلب به خرده بارهایی اختصاص پیدا کرد که در قاره آسیا و میان کشورهای آسیایی حمل و نقل میشد. البته در صورتی که جزئیات تشریفات گمرکی حمل خرده بار در کشورهای آسیایی را بخواهید، باید با مشاوران شرکتهای حمل و نقل فعال در این زمینه مشورت کنید.
آنقدر حمل و نقل خرده بارها با تناژهای پایین در ایران زیاد شده است که به راحتی میتوان در هر شهر ایران تعداد زیادی شرکت حمل و نقل پیدا کرد و همکاری با آنها را آغاز کرد.
در شرکتهای حمل و نقل خرده بار ایرانی، پیشنهادهای فوق العاده ای برای اشخاصی وجود دارد که محموله صادراتی آنها کم حجم است و باید برای ارسال و صادرات به ترکیه، هزینه های بسیار پرداخت کنند. حمل خرده بار از ایران به ترکیه به صورت زمینی، هزینه کمی به همراه خواهد داشت.
چین یکی از بزرگترین کشورهای آسیایی است که خرده بارهای زیادی را به مناطق متعدد صادر میکند. دلیل استفاده زیاد چین از حمل و نقل خرده بار یا گروپاژ، توانایی بالای این کشور در تولید محصولات و کالاهای متنوع است که خیلی از کشورهای آسیایی و اروپایی توان تولید آن را ندارند. به خاطر شرایط جغرافیایی که قاره آسیا و کشورهای آسیایی دارند.
اگر مقصد گروپاژ و حمل خرده بار از دبی را ایران در نظر بگیرید، بد نیست بدانید که حمل و نقل دریایی انجام میشود.
لنج ها، قایق های بزرگ و کشتی های کوچک، همگی وسایل حمل و نقل خرده بارهایی هستند که از دبی به خاک ایران راه پیدا میکند. خرده بارهای وارداتی از دبی به ایران، در بنادری مانند بوشهر، بندر امام خمینی، بندر چابهار و مواردی از این دست تحویل گرفته میشوند و ترخیص خواهند شد.