ترانشیپ

websepanta
date_range اسفند 5, 1399
message نظر 0
ترانشیپ

در حمل و نقل کالاهای مختلف به ویژه صادرات کالا یا واردات، ممکن است محدودیت‏ هایی وجود داشته باشد. اکثر کسانی که در این زمینه تجربه فعالیت طولانی دارند، با شیوه‏ های رفع این محدودیت‏ ها آشنا هستند. اما در حال حاضر ما اینجا هستیم تا اگر شما به تازگی قدم در راه حمل و نقل کالا با تصمیم برای صادرات یا واردات کالا نهاده ‏اید، راه و روش آن را به شما نشان دهیم و توصیه ما به همین دلیل ترانشیپ است.

اما قبل از آن باید سوال کنیم، آیا اصلا می ‏دانید منظور از ترانشیپ چیست؟ پیشنهاد می‏ کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید تا اطلاعات خوبی درباره آن در اختیار شما قرار دهیم.


ترانشیپ چیست؟

ترانشیپ یا ترانشیپمنت در واقع، ترکیبی از دو یا چندین ترانزیت است که به دو دلیل توسط تاجران، صادرکنندگان و واردکنندگان کالا به کار گرفته می‏شود که عبارتند از:

  1. دور زدن تحریم‏ هایی که برای نقطه مقصد در نظر گرفته شده است.
  2. صرفه‌جویی در هزینه‏ هایی که قرار است بابت نقل و انتقال کالا پرداخت شود.

مزایا و معایب ترانشیپ

ترانشیپ مزایای بسیاری دارد. از مزایای آن می‏توان به جلوگیری از قاچاق کالا، کاهش تشریفات گمرکی، به حداقل رسیدن هزینه ‏های حمل و نقل و موارد مشابه دیگر اشاره کرد. اما در میان این مزایا، معایبی نیز به چشم می‏خورد. مانند تاخیر در ترانشیپ. تاخیری که در ترانشیپ‏ ها اتفاق می‏فتد، کاملا پذیرفتی است. چون در این روش حمل و نقل، محموله یک بار تخلیه می‌شود و مجددا در وسیله حمل و نقل دیگر بار زده خواهد شد.


کاربردهای ترانشیپ

حال که کامل و جامع با این اصطلاح آشنا شدید و درباره آن اطلاعات به نسبت دقیقی دریافت کردید، وقت آن رسیده است تا پیرامون کاربردهای این روش حمل و نقل صحبت کنیم. ترانشیپمنت کالا دو کاربرد کلی دارد که در زیر به آن‏ها اشاره کرده ‏ایم

1) اگر بخواهید تغییر حامل را انجام دهید، نیازی به اظهار مجدد و جدید نخواهید داشت. شما می‏توانید با در اختیار داشتن شماره قبض انبار اولیه خود، شماره سریال و کوتاژ را از سامانه مورد نظر دریافت کنید. لازم به ذکر است کوتاژ تنها زمانی مفید است که بخواهید کالا را ترخیص کنید.

2) کاربرد دیگر این است که حمل کالاهایی با چند مقصد را میسر می‏سازد. زمانی ترانشیپمنت به کار می ‏آید که محموله‏ های ارسالی شما، تمامی ظرفیت وسیله حمل و نقل را اشغال کرده باشند. در این حالت، گمرک میانی انتخاب می‏شود که باید با شهرهای مقصد از نظر مسافتی، فاصله چندانی نداشته باشد.

در این بین، محموله در انبار گمرک میانی تخلیه شده و قبض بار هر یک از محموله ‏ها تفکیک می‏ شود. تفکیک کردن قبض بار ممکن است به صورت سیستمی و دستی یا زیر نظر عملیات گمرگی انجام شود. زمانی که قبض بارها تمام و کمال تفکیک شد، محموله‏ ها به صورت جداگانه در وسایل حمل و نقل مجزا بارگیری می‌شود تا به مقصد اصلی خود برسند.

ترانسشیپ چیست؟

انواع مختلف ترانشیپ

ترانشیپ دو نوع مختلف دارد:

  • یکی ترانشیپ‏ های مربوط به حمل و نقل داخلی است که ترانشیپ داخلی نامیده می‏شود.
  • دیگری ترانشیپ ‏های مربوط به حمل و نقل خارجی است که ترانشیپ بین المللی نام دارد.

ترانشیپ داخلی

در بخش‏ های قبل اشاره کردیم، ترانشیپ دو نوع داخلی و خارجی یا بین المللی دارد که در این جا قرار است اطلاعات دقیق‏تری در مورد ترانشیپ داخلی ارائه دهیم. ترانشیپ داخلی، تفاوت قابل توجهی با ترانشیپ بین المللی ندارد. اگر می‏خواهید از ترانشیپ برای حمل و نقل کالای خود در مقاصد مختلف کشوری استفاده کنید، باید تاییدیه آن را از طرف دولت دریافت کنید.

به عبارت دیگر، لازم است در سایت گمرک جمهوری اسلامی ایران اقدام به ساخت اکانت کاربری کنید و به ترتیب مراحل زیر را انجام دهید:

  1. ابتدا از طریق گزینه دور اظهارات ترانزیت در منوی اصلی، باید اطلاعات کامل کالا به صورت بارنامه و قبض انبار، معرفی شود.
  2. در مرحله دوم باید گزینه ترانشیپ داخلی توسط متقاضی انتخاب شود.
  3. در مرحله سوم، آیکونی با نام گمرک میان راهی به متقاضی معرفی خواهد شد که بسته به مقصد مورد نظر، باید تمامی مراحل مرتبط با آن انجام شود.

تایید نهایی اعلام وصول پروانه در گمرک میانی

بعد از انجام این مراحل، متقاضی باید منتظر تایید نهایی اعلام وصول پروانه در گمرک میانی باشد. زمانی که این تاییدیه ابلاغ شد، دو حالت پیش می‏ آید. ابتدا اگر قرار باشد ارسال بار به مقصد‏های جداگانه ‏ای انجام گردد، قبض بار باید تفکیک و قبض جدید دریافت شود. در این مرحله، متقاضی باید وارد منوی دریافت سریال ترانشیپ شده و اطلاعاتی از قبیل شماره قبض انبار، گمرک میانی، گمرک مقصد و موارد مشابه را وارد کند.البته لازم به ذکر است که دیگر نیازی به وارد کردن مجدد اطلاعات اظهارنامه نیست. در نهایت، برای هر مقصد مختلف، یک شماره سریال جدید ایجاد می‏شود که در وضعیت کوتاژ قرار دارد.

حالت دوم برای زمانی است که قرار باشد تنها تغییر حامل یا وسیله حمل و نقل انجام شود. این مرتبه دیگر نیازی به تفکیک قبض بارها نخواهد بود و فرد متقاضی می‏تواند از طریق منوی دریافت سریال آن، شماره قبض گمرک میانی و مقصد را وارد کند و شماره سریال جدید را که در وضعیت کوتاژ قرار دارد، دریافت کند.
در نظر داشته باشید که عملیات گمرکی ترانشیپ، هیچ تفاوتی با عملیات گمرکی ترانزیت ندارد و شامل تمامی موارد زیر می‏شود:

  • ارزیابی
  • کارشناسی
  • صدور بیجک
  • درب خروج
انواع ترانسشیپ

سخن نهایی

یقینا، کسی که در زمینه تجارت، صادرات و واردات فعالیت گسترده ‏ای داشته باشد، با همه روش‏های حمل و نقل آشنایی دارد. این مطلب مخصوص کسانی بود که به تازگی وارد این عرصه شده و در پی منابع اطلاعاتی موثقی هستند تا بتوانند به بهترین شکل در این زمینه کاری ظاهر شوند.

به عنوان سخن نهایی، اعلام می‏کنیم اگر قصد دارید هزینه‏ های حمل و نقل خود را کاهش دهید یا وارد کردن محموله مورد نظر شما به منطقه‏ ای شامل محدودیت می‏شود، حتما ترانشیپ را مد نظر قرار دهید. چون دردسر و مشکلات آن به مراتب کمتر از ترانزیت است.

بیشتر بدانید: صادرات روغن زیتون

سوالات رایج ترانشیپ

ترانشیپ چیست؟

ترانشیپ در واقع، ترکیبی از دو یا چندین ترانزیت است که به دو دلیل توسط تاجران، صادرکنندگان و واردکنندگان کالا به کار گرفته می‏شود که عبارتند از:
دور زدن تحریم‏ هایی که برای نقطه مقصد در نظر گرفته شده است.
صرفه‌جویی در هزینه‏ هایی که قرار است بابت نقل و انتقال کالا پرداخت شود.

کاربردهای ترانشیپ چیست؟

1) اگر بخواهید تغییر حامل را انجام دهید، نیازی به اظهار مجدد و جدید نخواهید داشت. شما می‏توانید با در اختیار داشتن شماره قبض انبار اولیه خود، شماره سریال و کوتاژ را از سامانه مورد نظر دریافت کنید. لازم به ذکر است کوتاژ تنها زمانی مفید است که بخواهید کالا را ترخیص کنید.

2) کاربرد دیگر ترانشیپ این است که حمل کالاهایی با چند مقصد را میسر می‏سازد. زمانی ترانشیپ به کار می‏آید که محموله‏ های ارسالی شما، تمامی ظرفیت وسیله حمل و نقل را اشغال کرده باشند. در این حالت، گمرک میانی انتخاب می‏شود که باید با شهرهای مقصد از نظر مسافتی، فاصله چندانی نداشته باشد.

انواع ترانشیپ کدام اند؟

ترانشیپ داخلی
ترانشیپ بین المللی

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
Warning