مراحل ترخیص کالا از گمرک شهریار

websepanta
date_range آذر 2, 1399
message نظر 0
ترخیص کالا از گمرک شهریار

برای بسیاری از ما ترخیص اجناس از گمرک کاری سخت به نظر می‌رسد. در واقع اگر از قبل در این مورد مطالعه داشته باشید و با اطلاعات کامل سراغ این موضوع بروید، می‌توانید کار خود را کمی آسان‌تر ‌کنید. پروسه ترخیص کالا از گمرک کاری طولانی است و هنگام انجام آن باید صبر و حوصله به خرج دهید. در ادامه مقاله، ما مراحل ترخیص کالا از گمرک شهریار را برای شما به طور کامل توضیح می‌دهیم.


۱.به همراه داشتن مدارک

هنگام ترخیص کالا لازم است مدارک کامل را همراه خود داشته باشید تا کارتان با تاخیر و مشکل مواجه نشود. در هر مرحله ترخیص از شما مدارک کامل و جامعی درخواست می‌شود و نبود یکی از مدارک یا کامل نبودن آن، فرآیند انجام کار را طولانی‌تر می‌کند. بنابراین، برای سهولت کار اولین و مهم‌ترین قدم کامل کردن مدارک مورد نیازتان است.

مدارک مورد نیاز هنگام ترخیص کالا از گمرک شهریار

از جمله مدارکی که باید هنگام ترخیص کالا از گمرک شهریار همراه داشته باشید، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: قبض انبار، مانیفست، بارنامه، ترخیصیه، ترخیصیه الکترونیک، قبض انبار الکترونیک، پکینگ یا عدل بندی، گواهی مبداء.

۲.تنظیم اظهارنامه

اولین کاری که هنگام ترخیص کالا باید انجام دهید، تنظیم اظهارنامه‌ است. اظهارنامه در واقع ثبت کالاهای وارداتی و صادراتی است.

هنگام ترخیص کالا ابتدا کالای خود را اظهار می‌کنید، یعنی گمرک نمی‌داند در بسته‌بندی کالا چیست و پس از معرفی کالا توسط صاحب آن، گمرک اظهارات شما را رسیدگی می‌کند و اگر مغایرتی در تعداد، ماهیت و ارزش کالا نباشد، می‌توانید مجوز ترخیص بگیرید. تنظیم اظهارنامه می‌تواند توسط نماینده صاحب کالا یا دلال گمرک انجام شود.

۳.تنظیم عدل بندی یا پکینگ لیست، مانیفست و گواهی بهداشت

 بعد از آن باید به تنظیم کردن اسنادی مثل عدل بندی (پکینگ لیست)، مانیفست و گواهی بهداشت بپردازید. مانیفست در واقع فهرست کل بار حمل شده است که شامل مشخصات تجاری کالا می‌شود. در بسیاری از کشورها از این سند به عنوان اظهارنامه استفاده می‌کنند.

ترخیص کالا از گمرک شهریار

۴.پرداخت صورت حساب و بارگذاری مدارک در وب‌سایت گمرک تهران

مرحله بعد پرداخت صورت حساب است و پس از آن باید برای اخذ پروانه ترخیص اقدام کنید. سپس باید مدارکی مانند گواهی مبدا، اظهارنامه ارزش و عدل بندی را در وب‌سایت گمرک تهران بارگذاری کنید. در عدل بندی باید تعداد بسته، ارقام هر بسته، نوع بسته‌بندی، اندازه و وزن کالا، مشخصات سفارش فاکتور و غیره را ذکر کنید.

۵.دریافت کوتاژ و پرداخت گمرکی

بعد از این مرحله نوبت به تعیین سریال اظهارنامه یا کوتاژ می‌رسد. این شماره سریال هنگام ترخیص کالا نقش مهمی دارد. هر زمان که کالایی در گمرک اظهار می‌شود، سامانه EPL اقدام به قفل کردن اظهارنامه می‌کند که اصطلاحا به این کار کوتاژ کردن می‌گویند.

 بعد از آن در همان لحظه یک کد اختصاصی به اظهارنامه می‌دهد که این شماره کوتاژ شما است. برای انجام هر کاری در گمرک به این شماره نیاز پیدا خواهید کرد و پس از گرفتن آن باید پرداخت گمرکی و تسویه حساب را انجام دهید.

بیشتر بدانید: صادرات به روسيه

۶.تعیین مسیر کالا توسط کارشناس

 سپس نوبت به تعیین مسیر کالا توسط کارشناسان می‌رسد. این مسیرها با سه رنگ سبز، قرمز و زرد نشان داده می‌شوند که با توجه به رنگ مسیر کالای شما، مراحل ترخیص فرق دارد و در ادامه توضیح می‌دهیم.

مسیر سبز

کالاهایی که نیاز به بررسی آزمایشگاهی، کسب استاندارد و مجوز ندارند، ارزش و تعرفه آن‌ها بدون مغایرت است یا شخص ترخیص‌کننده معوقه مالیاتی نداشته باشد، در مسیر سبز قرار می‌گیرند و کالا بدون تاخیر ترخیص می‌شود.

مسیر زرد

کالاهایی که به بررسی آزمایشگاهی نیاز دارند، ولی به خاطر سابقه ترخیص در کمتر از سه ماه گذشته و ارائه کاتالوگ و مطابقت تعرفه و ارزش کالا بدون نیاز به ارزیابی فیزیکی اجازه خروج می‌گیرند، در مسیر زرد قرار داده می‌شوند.

مسیر قرمز

دسته سوم کالاهایی هستند که در مسیر قرمز قرار می‌گیرند و احتمالا نیاز به آزمایشگاه و استاندارد دارند، اسناد ارائه شده برای آن‌ها کامل نیست یا ارزش استنباطی گمرک با ارزش‌های اظهار شده توسط شخص ترخیص‌کننده مطابقت ندارد.

۷.اخذ مجوزهای لازم برای ترخیص کالا

پس از تعیین مسیر کالا، باید در پی اخذ مجوزهای لازم برای ترخیص کالای مورد نظر باشید و بعد از جمع‌آوری مجوزها به کارهای صندوق رسیدگی کنید و یک پروانه الکترونیکی برای پیگیری داشته باشید.

۸.اخذ مجوز بارگیری و بیجک خروج کالا از گمرک

در این مرحله باید یک مجوز باربری اخذ کنید و بیجک یا بارنامه خروج کالا از گمرک را داشته باشید. به کمک بیجک یا بارنامه می‌توانید ثابت کنید که بار متعلق به شما است و در واقع شناسنامه کالایتان محسوب می‌شود و نوع و مقدار آن را مشخص می‌کند. بیجک را باید از اداره گمرک دریافت کنید.

۹.اقدامات نهایی جهت صدور مجوز خروج کالا

قدم بعدی و در واقع قدم نهایی شما در ترخیص کالا، گرفتن شناسه‌های انبار و ماشین با توجه به مشخصات پروانه گمرکی است. پس از آن در درب خروج، کارشناس باید اطلاعات کالا را چک کرده و تطابق آن را با اظهارنامه تایید کند و سپس شما اجازه خروج کالا از گمرک را خواهید گرفت.

گمرک شهریار

سخن نهایی

ترخیص کالای شما از گمرک شهریار به دوندگی زیادی نیاز دارد و تنها راه حل کوتاه کردن زمان آن، نداشتن خطا در طی انجام مراحل یا استفاده از یک شرکت خدمات گمرک است. کسب اطلاعات در این زمینه و داشتن تمامی مدارک لازم می‌تواند سرعت ترخیص کالا از گمرک را برایتان سریع‌تر کند.


سوالات رایج مراحل ترخیص کالا از گمرک شهریار

ترخیص کالا از گمرک شهریار شامل چه مراحلی است؟

آماده سازی مدارک
تنظیم اظهارنامه
تنظیم عدل بندی یا پکینگ لیست، مانیفست و گواهی بهداشت
پرداخت صورت حساب و بارگذاری مدارک در وب‌سایت گمرک تهران
دریافت کوتاژ و پرداخت گمرکی
تعیین مسیر کالا توسط کارشناس
اخذ مجوزهای لازم برای ترخیص کالا
اخذ مجوز بارگیری و بیجک خروج کالا از گمرک
اقدامات نهایی جهت صدور مجوز خروج کالا

مدارک مورد نیاز هنگام ترخیص کالا از گمرک شهریار چیست؟

قبض انبار، مانیفست، بارنامه، ترخیصیه، ترخیصیه الکترونیک، قبض انبار الکترونیک، پکینگ یا عدل بندی، گواهی مبداء.

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
Warning