واردات و صادرات کالاها در بازار به سادگی انجام نمی شود. خطراتی ممکن است سلامت کالا را به خطر بیندازند، بنابراین واردکننده یا صادرکننده باید کالا را برای مقابله با آنها بیمه کنند. به همین علت، بیمه باربری بین المللی در نظر گرفته شده است.
بیمه باربری بین المللی بر 3 نوع مختلف است که در زیر به آنها اشاره میکنیم.
اصطلاحات زیادی در بیمه وجود دارد که یکی از آنها، حق بیمه است. حق بیمه در واقع هزینهای است که بیمهگذار آن را به بیمهگر برای خرید بیمه پرداخت میکند. این مبلغ تعیین شده بایستی زمانی که بیمه نامه صادر شد، از طرف شخص بیمهگذار پرداخت شود. خیلی افراد برای مطلع شدن از حق بیمه و انواع پوشش بیمه باربری کالا، دنبال فرمول محاسبه آن هستند. اما باید گفت بهتر است فرمول محاسبه و نرخ حق بیمه باربری کالا را از شرکتی بخواهید که قرار است کالای خود را به کمک آن، در برابر خطرات احتمالی پوشش دهید. چون یک فرمول مشخص و ثابت ندارد.
هر شرکت حمل و نقل، به شکل متفاوتی هزینههای بیمه را محاسبه میکند و نمیتوان یک فرمول خاص برای آن ارائه کرد.
بیمه کالاهای وارداتی، آنطور که از نام آن مشخص است، به کالاهایی اختصاص پیدا میکند که از کشور مقصد خریداری میشود و قرار است به شیوههای مختلفی وارد خاک کشور مبدا شود. این بیمه در داخل هر کشوری، بیشترین میزان سطح تقاضا را دارد و میتوان به جرات گفت 90% کل بیمههای باربری را به خود اختصاص میدهد.
نرخ بیمه کالاهای وارداتی در کشورهای مختلف متفاوت است. همچنین شرکتهای بیمهکننده نرخهای مختلفی را برای بیمه کالاهای وارداتی در نظر گرفته اند. عواملی که روی نوسان نرخ بیمه کالاهای وارداتی تاثیر میگذارند، عبارتند از:
بیمه کالاهای صادراتی، نوع دیگری از بیمه است که خسارت ناشی از گم شدن، دزدیده شدن و از بین رفتن کالاهای صادراتی را پرداخت میکند. این بیمه حمل و نقل کالا به خاطر تشویق صادرکنندگان داخلی توسط دولت و همچنین حفظ منافع ملی، در اختیار افراد صادرکننده کالا قرار می گیرد. بیمه کالاهای صادراتی با بیمه کالاهای وارداتی یکی است. تنها این تفاوت را دارند که در بیمه نامه، مقصد و مبدا جابهجا میشود. اگر میخواهید راجع به نرخ بیمه کالاهای صادراتی اطلاعات کسب کنید، لازم است از شرکتهای بیمهکننده مختلف نرخ بگیرید. چون هر شرکتی، فرمول و نرخ خاصی را برای بیمه کالاها در نظر میگیرد.
بیمه حمل و نقل، کلوزهای مختلفی دارد که میتوان آنها را به سه دسته کلی تقسیمبندی کرد.
در این کلوز بیمه باربری، تمام خطراتی در نظر گرفته شدهاند که سلامت کالا را تهدید میکنند. مثل آتش سوزی، تصادف، تخلیه ضروری، بلایای طبیعی، دزدی، شکستن، ریزش و موارد مشابه دیگر.
این کلوز بیمه باربری، تنها مربوط به بخشی از آسیبها است و کالا را کمتر تحت پوشش قرار میدهد.
کمترین میزان پوشش سلامت کالا به این کلوز بیمه حمل و نقل اختصاص پیدا میکند.
سخن نهایی
در این مطلب مختصر توضیحاتی راجع به بیمههای باربری بین المللی در اختیار شما قرار گرفت تا در صورت نیاز به این بیمهها، بتوانید با آگاهی نسبتا خوب، به شرکتهای بیمهکننده مراجعه کنید.
خیلی افراد برای مطلع شدن از حق بیمه و انواع پوشش بیمه باربری کالا، دنبال فرمول محاسبه آن هستند. اما باید گفت بهتر است فرمول محاسبه و نرخ حق بیمه باربری کالا را از شرکتی بخواهید که قرار است کالای خود را به کمک آن، در برابر خطرات احتمالی پوشش دهید.
نوع حمل و نقل که ممکن است زمینی، هوایی و حمل و نقل دریایی باشد.
ارزش خود کالایی که قرار است حمل و نقل آن از نقطهای به نقطه دیگر انجام شود.