مراحل آموزش صادرات

websepanta
date_range خرداد 3, 1400
message نظر 0
آموزش صادرات

تحقیقات نشان می‌دهد مشاغل صادراتی نسبت به شرکت‌هایی که در این زمینه فعالیت ندارند، چشم‌انداز رشد، دوام و سودآوری بالاتری خواهند داشت. همچنین مشاغلی که در حوزه صادرات کالا فعالیت دارند، پس از دو سال به طور متوسط به رشد 30 درصد می‌رسند. دلایل جدی یادگیری تجارت به خارج از کشور به طوریقین بیشتر از این موارد است، که هر فرد را به دانستن در مورد آن مشتاق می‌سازد. به همین علت قصد داریم در این مقاله مراحل آموزش صادرات، آشنایی با کلیه امور صادراتی، فعالیت در این زمینه بدون کارت بازرگانی و تمام اطلاعات کاربردی دیگر را در اختیارتان قرار دهیم.


صادرات چیست؟

صادرات به زبان ساده در تجارت بین‌الملل به کالا یا خدماتی گفته می‌شود که در یک کشور تولید و به کشور دیگری فروخته می‌شود. فروشنده این کالا یا خدمات یک صادر کننده و خریدار خارجی واردکننده است. به طور معمول صادرات زیرنظر مقامات دولتی انجام می‌گیرد.

متداول‌ترین مانع صادرات، اقدامات سیاسی و تحمیل‌های وارده شده از دولت‌ها است که مبادله بین‌المللی کالا و خدمات را بین دو کشور محدود یا مسدود می‌سازد.


قدم قدم با مراحل آموزش صادرات

صادرات به خودی خود مفهوم بسیار گسترده‌ای دارد و یک صادر کننده قبل از شروع تجارت باید مراحل مقدماتی زیادی را طی کند. مهم ترین نکات صادرات شامل موارد زیر است:

تأسیس یک شرکت:

برای شروع تجارت صادرات، ابتدا باید یک شرکت یا سازمان اختصاصی یا مشارکتی با یک نام جذاب تاسیس کنید.

افتتاح حساب بانکی:

یک حساب جاری در بانک‌های مجاز که می‌توانید معاملات ارزی داشته باشید، افتتاح کنید.

دریافت کد شناسایی مالیاتی:

برای هر صادر و واردکننده لازم است تا یک حساب و کدشناسایی از اداره مالیات بر درآمد داشته باشد. بعد از افتتاح حساب این شماره را دریافت کنید.

اخد شماره کد وارد و صادر کننده:

طبق سیاست تجارت خارجی، برای صادرات و واردات کالا به برخی از کشورها، اخذ مجوز و کد اختصاصی براساس آیین‌نامه‌ها سازمان بازرگانی و صنایع و معادن ایران ضروری است.

عضویت در اتاق‌هاي مشترك:

هر اعضای ایرانی باید قبلا عضو یکی از اتاق‌های بازرگانی و صنایع معدن ایران باشد.

انتخاب محصول:

محصول یا کالایی که برای صادرات انتخاب می‌کنید آزاد است به جز موارد کمی که در لیست ممنوع یا محدود سازمان بازرگانی و صنایع و معادن ایران قرار دارند.

مراحل آموزش صادرات

انتخاب بازار هدف:

انتخاب بازار یعنی شناخت بازارهای خارجی، راه‌های نفوذ به آن، شناسایی کالاهای رقیب، رقابت در بازار قیمت‌ها. همچنین می‌توانید مزایایی صادرات برای چند کشور تحت فعالیت اتاق بازرگانی را نیز بررسی و آن را به عنوان بازار هدف انتخاب کنید.

یافتن خریداران:

یعنی یک بازاریابی عالی و موثر، که دستیابی با آن از طریق مذاکره با خریداران، استفاده از اطلاعات و آمارهای رسمی، شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی، تماس با رایزنان بازرگانی در سفارت‌خانه‌ها و اتاق بازرگانی و همچنین استعلام ازموسسه‌های بین‌المللی، امکان‌پذیر است. همچنین برای یافتن خریدار، طراحی یک وب‌سایت چند زبانه از محصولات، قیمت، شرایط پرداخت و اطلاعات کاربردی نیز بسیار مفید خواهد بود.

ارسال نمونه:

ارائه نمونه‌های سفارشی مطابق خواسته خریداران خارجی در گرفتن سفارش و صادرات بسیار کمک می‌کند. طبق قانون تجارت، هر صادرکننده‌ی می‌تواند آزادانه و بدون هیچ محدودیتی نمونه‌های اقلام خود را صادر کند.

قیمت گذاری:

درج و اعلام قیمت محصولات برای توجه خریداران و با توجه به رقابت بین‌المللی بسیار مهم است. قیمت محصول باید با در نظر گرفتن کلیه هزینه‌ها از نمونه تا هزینه بیمه، حمل و نقل، باربری و غیره… انجام شود. هدف از قیمت‌گذاری باید فروش حداکثر مقدار با قیمت رقابتی و با حداکثر سود باشد.

صدور پیش فاکتور:

از دیگر نکات صادرات پیش فاکتور است. تهیه پیش فاکتور برای هر محصول صادراتی توصیه می‌شود. این برگه باید حاوی مشخصات کالا، فروشنده، توضیحات و مشخصات فروشنده باشد. تهیه برگه هزینه صادرات برای هر محصول صادراتی توصیه می‌شود.

بسته‌بندی و تدارکات ارسال:

در این مرحله باید کالا و محصول مورد نظر را مطابق با توافق‌های انجام گرفته بین فروشنده و خریدار، بسته ‎بندی شود. جهت دریافت مشاوره در زمینه‌ی بسته ‌بندي صادراتی، با کارشناسان ما در شهر صادرات در ارتباط باشید.

آموزش صادرات

تعیین ارزش گمرگی:

ارزش گمرکی عبارت است از :

  • بهای خرید کالا در مبدا به اضافه هزینه بیمه، حمل و نقل و باربندی (بهای سیف)
  • کلیه‌ هزینه‌های مربوط به افتتاح اعتبار یا واریز بروات
  • حق استفاده از امتیاز نقشه، مدل، علامت بازرگانی و سایر حقوق مشابه مربوط به کالا
  • سایر هزینه‌هایی که به کالا تا ورود به اولین دفتر گمرکی تعلق می‌گیرد

کلیه‌ی موارد ذکر شده در براساس نرخ ارز اعلام و از طرف بانک مرکزی ایران دریافت خواهد شد.

کسب مجوز صدور از سازمان‌ها و ارگان‌های مربوطه:

براساس محصولی که صادرکننده قصد صادرات آن را دارد باید مجوز صدور کالا را از ارگان‌های مربوطه مانند وزارت صنعت، معدن و تجارت،کشاورزي، بهداشت، سازمان ملی استاندارد و یا دیگر نهادها دریافت کند.

صدور فاکتور و اخذ گواهی مبدا:

صادرکننده باید باید فاکتور فروش کالاي خود را صادر و با تصویر پروانه گمرگی، تصویر بارنامه حمل و فاکتور فروش به تأیید اتاق بازرگانی رسانده و گواهی مبدا کالا را دریافت کند.

ارسال کالا به گمرك:

در این مرحله کالا به گمرك حمل و اظهارنامه خروجی یا صادراتی تنظیم شده به گمرك ارائه می‎شود. پس از ارزیابی کالا، پروانه صادراتی، درج می‌گردد.

حمل کالا و بیمه:

صادرکننده با یکی از شرکت‌های معتبر حمل و نقل بین‌المللی کالا را به خریدار می‌رساند. کالا تا رسیدن به مقصد باید بیمه باشد. همچنین شرکت حمل و نقل باید جواز خروجی را از صادرکننده تحویل بگیرد.

بیشتر بدانید: صادرات به بلاروس

مشاوره جهت صادرات کالا

انجام امور صادراتی نیازمند به بهره‌گیری از مشاوران باتجربه و فعالان این عرصه است. با توجه به این‌که اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران نیز در مورد نکات صادرات موفق کتاب و مقاله‌های زیادی را تهیه و در اختیار عموم قرار داده است.

افراد علاقه‌مند با تحصیلات در این زمینه می‌توانند با شرکت‌های معتبر در رابطه با انجام کلیه امور صادراتی، انتخاب بهترین کالا و محصول مشاوره داشته و فعالیت خود را آغاز کنند.

صادرات کالا بدون کارت بازرگانی

همان‌طور که گفتیم صادرات نیاز به دریافت مجوز از سوی مقامات و سازمان‌های مربوطه دارد و بدون آن غیرقانونی و تخلف به حساب می‌آید. مجوز صادرات و واردات که به کارت بازرگانی شناخته می‌شود، حاوی اطلاعات شخص حقیقی یا خقوقی بوده که تجارت، ترخیص کالا و صادرات کالا براساس آن انجام می‌گیرد، اما یک‌سری فعالیت و شرکت‌ها نیاز به داشتن این کار ندارند که عبارتند از:

  • شرکت تعاونی مرزنشینان
  • ملوانان ایرانی که در بین سواحل ایران و سایر کشورها در تردد هستند
  • کارگران ایرانی شاغل در خارج از کشور
  • پیله‌وران محلی و غیر محلی

سوالات متداول مراحل آموزش صادرات

صادرات چیست؟

صادرات به زبان ساده در تجارت بین‌الملل به کالا یا خدماتی گفته می‌شود که در یک کشور تولید و به کشور دیگری فروخته می‌شود. 

کدام شرکت ها به کارت بازرگانی نیاز ندارند؟

شرکت تعاونی مرزنشینان
ملوانان ایرانی که در بین سواحل ایران و سایر کشورها در تردد هستند
کارگران ایرانی شاغل در خارج از کشور
پیله‌وران محلی و غیر محلی

attachment برچسب‌ها :
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
Warning