بسته بندی گمرکی

بسته بندی گمرکی

بسته بندی گمرکی کالاهای صادراتی از عوامل مهم تاثیرگذار در امنیت و نگهداری کالاهاست. در واقع بسته بندی کالاها سیستمی یکپارچه است که، به منظور نگهداری و حمل و نقل کاربرد دارد. این مولفه ی ضروری، علاوه بر تضمین امنیت و عدم خرابی کالا تا مقصد، بر نحوه بازاریابی آن نیز تاثیر گذار است. سه نوع بسته بندی متفاوت برای کالاهای صادراتی تعیین می شود که نوع اولیه آن یکی از ارکان جذب مشتری خارجی است.

آنچه در ادامه خواهید خواند.

بسته بندی گمرکی چگونه است؟

بسته بندی گمرکی کالاها به لحاظ جای گیری در ماشین های باربری و کانتیرها بسیار قابل توجه هستند. بنابراین به لحاظ سهولت در باربری کالا، می بایست بسته بندی صحیحی برای حمل و نقل آن نیز انتخاب شود. از دیگر مواردی که بسیار برای صادرکنندگان کالا حائز اهمیت است؛ نوع استحکام بسته بندی و سلامت کالا تا مقصد مورد نظر است. چرا که در صورت بروز هرگونه خسارت و آسیب به کالا، عمده مسئولیت آن با فرد صادرکننده خواهد بود.

در ادامه این مطلب قصد داریم؛ انواع بسته بندی کالاهای صادراتی را شرح داده و در پایان به مشکلات و چالش های پیش روی تجار در این باره اشاره کنیم.

بسته بندی گمرکی

مراحل بسته بندی کالا

همانطور که در ابتدا نیز ذکر شد؛ بسته بندی گمرکی کالا فرآیندی است، که طی آن ضمانت سلامت کالا و حمل و نقل آن، مطابق با استانداردهای از پیش تعیین شده صورت می پذیرد. نوع بسته بندی کالا در مسیرهای هوایی و زمینی متفاوت است.

علاوه بر این؛ چنانچه جنس کالای صادراتی از نوع مایع باشد، بسته بندی گمرکی کالا می بایست به نحوی طراحی شود ک به واسطه آن تاثیر تغییرات جوی یا فشار هوا بر روی کالای صادراتی به حداقل ممکن برسد. این مسئله برای جابه جایی مواد غذایی که در مدت زمان کوتاه فاسد می شوند نیز صدق می کند. محفظه های خنک کننده با قابلیت نگهداری و حفظ کالاها، تنها راه جابه جایی اقلام غذایی است.

به طور کلی؛ بسته های گمرکی شامل سه نوع بسته بندی مختلف اعم از؛ بسته بندی اولیه، بسته بندی ثانویه و حمل و نقل هستند که در ذیل به شرح هر کدام آن ها می پردازیم؛

بیشتر بدانید: تن ماهی صادراتی

بسته بندی اولیه

بسته بندی اولیه شامل نوعی از بسته بندی است که، به واسطه آن اطلاعات و نام محصول، تاریخ، تصویر محصول و… نمایش داده می شود. این نوع از بسته بندی، برای فرد تولید کننده به منزله بسته بندی نهایی است. روش بسته بندی و ظاهر آن بسیار در جذب مشتری و بازاریابی اثرگذار است. تمامی اقلام صادراتی در مراحل بعدی به منظور حمل و نقل و جابه جایی مجددا بسته بندی خواهند شد.

بسته بندی ثانویه

بسته بندی ثانویه مختص مواردی است که کالا از تولیدکننده به توزیع کننده منتقل می شود. این نوع از بسته بندی کالاها به منظور سهولت در جابه جایی و یکپارچه سازی آن ها کاربرد دارد. لازم است تا بسته بندی به نحوی باشد که در مدت زمان نگهداری در انبار، آسیب ندیده و برای بارگیری و حمل و نقل نیز مناسب باشد.

بسته بندی حمل و نقل

بسته بندی حمل و نقل عموما توسط شرکت های صادرکننده و یا متصدیان گمرک صورت می گیرد. هدف از این نوع بسته بندی، جابه جایی کالا برای مسافت نسبتا طولانی است که اغلب از آن بعنوان صادرات کالا نام برده می شود. ضروری است تا بسته بندی حمل و نقل، علاوه بر حفظ استحکام و امنیت کالا، مشخصات و اطلاعات اصلی محصول نیز در زمان حمل و نقل و بارگیری حفظ گردد.

انواع بسته بندی گمرکی

انواع بسته بندی های گمرکی

به طور کلی؛ روش های متعددی برای بسته بندی اقلام صادراتی وجود دارد که بسته به حساسیت کالا و مسافت پیش رو، انواع متفاتی پیشنهاد می شود. انواع بسته بندی کالا که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد، صرفاً به جهت صادرات کالا انجام خواهد شد. بنابراین برای توزیع کالا و حمل و نقل درون شهری، استفاده از بسته بندی اولیه و ثانویه کافی است. فاکتورهایی از جمله هزینه بسته بندی، نوع وسیله حمل و نقل کالا، قوانین و ایمنی محصول تا مقصد، در اینکه کدام یک از روش های بسته بندی را انتخاب می کنیم، بسیار موثرند.

بیشتر بدانید: صادرات به ارمنستان
بسته بندی صادراتی

مسائل و مشکلات بسته بندی گمرکی

از عمده مشکلات و چالش های پیش روی صادرکنندگان، انتخاب نوع بسته بندی کالا است. از آن جایی که هزینه تعرفه های گمرکی و مواد اولیه بسته بندی در ایران بسیار بالاست، عدم انتخاب صحیح نوع بسته بندی می تواند خسارت ها و زیان های مالی قابل توجهی را در پی داشته باشد.

همچنین؛ کیفیت پایین بسته بندی و عدم استفاده از فناوری های نوین و ماشین آلات، سبب شده است تا محصولات با ارزشی از جمله؛ زعفران، پسته و… بدون بسته بندی و صرفاً به صورت چمدانی یا فله ای صادر گردند. از دیگر مشکلات و چالش های بسته بندی اقلام صادراتی می توان به؛ عدم تنوع در بسته بندی محصولات، ناپایداری قوانین گمرکی، فقدان دانش و تخصص لازم در این زمینه و عدم رعایت استانداردهای بین المللی اشاره کرد.


سوالات متداول

بسته بندی کالاهای صادراتی باید چگونه باشد؟

بسته بندی گمرکی کالاهای صادراتی از عوامل مهم تاثیرگذار در امنیت و نگهداری کالاهاست. در واقع بسته بندی کالاها سیستمی یکپارچه است که، به منظور نگهداری و حمل و نقل کاربرد دارد. این مولفه ی ضروری، علاوه بر تضمین امنیت و عدم خرابی کالا تا مقصد، بر نحوه بازاریابی آن نیز تاثیر گذار است. سه نوع بسته بندی متفاوت برای کالاهای صادراتی تعیین می شود که نوع اولیه آن یکی از ارکان جذب مشتری خارجی است.

انواع بسته بندی گمرکی کدام اند؟

1) بسته بندی آزاد
2) بسته بندی با بشکه
3)استفاده از باکس یا صندوق
4) استفاده از کانتینر

مراحل بسته گمرکی چگونه است ؟

بسته بندی اولیه: بسته بندی اولیه شامل نوعی از بسته بندی است که، به واسطه آن اطلاعات و نام محصول، تاریخ، تصویر محصول و… نمایش داده می شود. این نوع از بسته بندی، برای فرد تولید کننده به منزله بسته بندی نهایی است.
بسته بندی ثانویه: بسته بندی ثانویه مختص مواردی است که کالا از تولیدکننده به توزیع کننده منتقل می شود. این نوع از بسته بندی کالاها به منظور سهولت در جابه جایی و یکپارچه سازی آن ها کاربرد دارد.
بسته بندی حمل و نقل : بسته بندی حمل و نقل عموما توسط شرکت های صادرکننده و یا متصدیان گمرک صورت می گیرد.

خدمات ما