بزرگ‌ترین شرکت‌های کشتیرانی ایران و جهان

websepanta
date_range فروردین 18, 1400
message نظر 0
شرکت‌های کشتیرانی

آنچه در مقاله شرکت‌های کشتیرانی ایرانی و خارجی خواهید خواند:

شرکت‌ کشتیرانی، شرکت‌های هستند که در حمل و نقل دریایی فعالیت دارند. آمارهای بزرگترین شرکت‌های حمل و نقل جهان نشان می‌دهند که فقط نیمی از ناوگان حمل و نقل دریایی از کشتی‌های شخصی تشکیل شده و نیمی دیگر به صورت چارتر استفاده می‌شوند. در این مطلب قصد داریم با بررسی حمل و نقل دریایی و کشتیرانی به نکات خواندنی و جذاب در زمینه بزرگترین شرکت‌های کشتیرانی جهان، ایران و کشتی‌های باری و کانتیری ایران بپردازیم.


نگاهی به صنعت کشتیرانی بین‌المللی

صنعت حمل و نقل دریایی یکی از قدیمی‌ترین صنایع در جهان است که به طور یقین اقتصاد جهانی بدون کشتی‌های کانتینری این مفهوم امروزی را نداشت. علیرغم پیشرفت‌های گسترده در دنیای فن‌آوری و اقتصاد جهانی، 90 درصد از حمل و نقل‌های جهانی از طریق دریا و با کشتی انجام می‌گیرد.

اگرچه به دلیل نوسانات ارزش ارزی و نبود آمارهای دقیق، میزان سود صنعت حمل و نقل از طریق دریا را نمی‌توان تخمین زد، با این حال براساس گزارش اتاق بین‌المللی حمل و نقل کشتی‌ها در سال 2008 بیش از 7/7 میلیارد تن بار جابه‌جا کرده‌اند.

کشتی‌ها هنوز امن‌ترین نوع حمل و نقل تجاری به حساب می‌آیند. در حقیقت آن‌ها اولین صنایع بودند که استانداردهای ایمنی بین‌المللی را به طور گسترده در قرن نوزدهم اجرا کردند. اکثر کشورها در سراسر جهان کشتی تجاری دارند و از آن استفاده می‌کنند. در حال حاضر ناوگان بازرگان یونان بزگترین شرکت کشتیرانی جهان را دارد.
امروزه شش نوع کشتی بازرگانی در جهان وجود دارد که عبارتند از:

  • کشتی‌های باری عمومی
  • شناورهای ماهیگیری
  • کشتی‎ های باری فله
  • کشتی‌های کانتینردار
  • کشتی‌های مسافری
  • کشتی نفتکش
شرکت‌های کشتیرانی

10 شرکت کشتیرانی بزرگ جهان

در حالی که بیماری همه‌‎گیر کووید 19 در بازار جهانی سال 2020 تاثیر فراوانی گذشته است، اما ده شرکت بزرگ کشتیرانی جهان تولیدات و صادرات کالا را در سراسر جهان جابه‌جا می‌کنند. ده تا از بزرگترین شرکت‌های کشتیرانی عبارتند از:

1. شرکت کشتیرانی A.P. Moller-Maersk

این شرکت دانمارکی دارای 708 ناوگان دریایی شامل 307 کانتینر اختصاصی و 401 کانتینری اجاره است.

2. خط کشتیرانی Mediterranean Shipping Company’s (MSC)

این شرکت وابسته به ناوگان دریایی مدیترانه بوده و دارای 493 دفتر در سراسر جهان است. همچنین 70هزار نفر در این ناوگان مشغول به کار هستند.خط کشتیرانی MSC که دارای 560 کشتی کانتیری است در سال 1970 در ناپل تاسیس شد و امروزه توانسته با دریافت جوایز و افتخارات متخلف به دومین شرکت بزرگ کشتیرانی تبدیل شود.

3. خطوط حمل و نقل کشتیرانی China Ocean Shipping Company (COSCO)

این شرکت چینی متعلق به هلدینگ COSCO SHIPPING 507 کشتی کانتینری را اداره و 401 مسیر بین‌المللی و داخلی را انجام می‌دهد.

4. شرکت کشتیرانی CMA CGM Group

شرکت کشتیرانی فرانسوی CMA CGM Group با 502 فروند کشتی به 420 بندر تجاری سفر می‌کند و تا بیش از 80 درصد بنادر جهان را تحت پوشش قرار می‌دهد.

5. شرکت کشتیرانی Hapag-Lloyd

خط کشتیرانی شرکت آلمانی هاپاگ-لوید متشکل از 248 فروند کشتی است که 7 درصد سهم بازار از کل ظرفیت ناوگان کشتی کانتینری جهانی را در اختیار دارد.

6. شرکت کشتیرانی Ocean Network Express (ONE)

دفتر مرکزی این شرکت در سنگاپور بوده و 8 هزار نفر از سراسر جهان را استخدام کرده است. شرکت Ocean Network Express (ONE) از 224 فروند کشتی تشکیل شده است.

7. شرکت کشتیرانی Evergreen Line

شرکت کشتیرانیEvergreen Line از شرکت‌های حمل و نقل Evergreen Marine (تایوان)، Italia Marittima ، Evergreen Marine (انگلستان)، Evergreen Marine (هنگ‌کنگ) و Evergreen Marine (سنگاپور) تشکیل شده است. این خط کشتیرانی 333 فروند کشتی دارد.

8. شرکت کشتیرانیOrient Overseas Container Line

OOCL یک شرکت حمل و نقل یکپارچه مستقر در هنگ کنگ است که با 104 کشتی در زمینه حمل بار منجمد تخصص دارد.

9. شرکت کشتیرانی HMM

شرکت HMM 110 کشتی کانتینری دارد که بزرگترین شرکت بین‌المللی کره جنوبی بوده که بیش از 60 مسیر دریایی را طی می‌کند.

10. شرکت کشتیرانی Yang Ming Marine Transport Corporation (Yang Ming)

شرکت یانگ مینگ تایوانی با 95 کشتی خدمات حمل و نقل فله و کانتینری را در سراسر آسیا، اروپا، آمریکا و استرالیا ارائه می‌دهد.

شرکت‌های کشتیرانی ایرانی و خارجی

فعالیت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران

شروع فعالیت کشتیرانی در ایران را می‌توان به دهه 1340 ربط داد. در این سال‌ها افزایش حجم واردات کالا و خروج بی‎شمار کشتی‌های خارجی از بنادر ایران مدیران ممکلت را برآن داشت تا به فکر تاسیس یک شرکت کشتیرانی بیفتند. به همین خاطر در سال 1346 اولین شرکت کشتیرانی بین‌المللی ایران با نام “آریا” فعالیت خود را آغاز کرد. این شرکت با دو کشتی کوچک با ظرفیت هزار و هزار 550 تن در مسیر خلیج‌فارس، آسیا و آمریکا حمل و نقل دریایی را انجام می‌دادند.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، این شرکت در سال 1358 به شرکت “کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران”، تغییر نام داد اما متاسفانه جنگ ایران و عراق باعث از بین رفتن برخی از ناوگان‌ها و خسارات زیاد به شرکت‌های کشتیرانی ایرانی وارد شد. با این حال امروزه صنعت کشتیرانی ایران با 611 فروند کشتی و بیش از 6 هزار پرسنل 76 میلیون تن را در سال جابه‌جا می‌کند.


شرکت های کشتیرانی داخلی ایران

در حال حاضر شرکت‌های راه جنوب، والفجر، دریای خزر، ایراینوست شیپ و … وابسته به شرکت‌های کشتیرانی ایرانی در حال فعالیت هستند.

  • بزرگترین کشتی کانتینری ایران؛ کشتی کانتینری برزین به عنوان بزرگترین کشتی کانتینری ایران در تملک ایران در بندر شهید رجایی است. این کشتی با با طول ۳۶۶ متر ظرفیت حمل ۱۴هزار TEU کانتینر را دارد.
  • حمل و نقل بین‌المللی نسیم؛ این شرکت از سال 1359 توانسته در زمینه حمل و نقل بین‌المللی دریایی به 25 بنادر جهانی خدمات باربری انجام دهد.
  • شرکت نمایندگی کشتیرانی آریو مارین؛ این شرکت با مجوز رسمی از سال 1386 فعالیت خود را به صورت دریایی، هوایی و جاده‌ای آغاز کرده است و امروزه توانسته با ارائه سرویس‌های مطمئن و قیمت مناسب با دیگر رقبای خود برابری کند.
  • شرکت کشتیرانی پاسارگاد؛ این شرکت در سال 1389 تاسیس و در بنادر ترکیه، آفریقا، جنوب شرقی آسیا و کشورهای خلیج‌فارس فعالیت گسترده دارد.
  • شرکت کشتیرانی دلتا؛ این شرکت در بندر خرمشهر در سال 1316 تاسیس شد و در زمینه‌ی فله و کانتینری در حمل و نقل دریایی فعالیت دارد.

شرکت‌های کشتیرانی خارجی در ایران

بیش از نیم قرن از فعالیت شرکت‌های کشتیرانی ایرانی می‌گذرد و توانسته موفقیت‌های زیادی در این عرصه به دست بیاورد، با این حال به دلیل تحریم‌های متعدد از اول ژوئیه سال 2013، ورود خطوط بین‌المللی به بنادر ایران ممنوع شده است. این اتفاق باعث شد تا بسیاری از شرکت‌های کشتیرانی خارجی در ایران مانند شرکت مولر-مرسک، با کشور ما قطع همکاری داشته باشند.


سئوالات متداول

چند نوع کشتی بازرگانی وجود دارد؟

امروزه شش نوع کشتی بازرگانی در جهان وجود دارد که عبارتند از:
کشتی‌های باری عمومی
شناورهای ماهیگیری
کشتی‎ های باری فله
کشتی‌های کانتینردار
کشتی‌های مسافری
کشتی نفتکش

شرکت های کشتیرانی بزرگ جهان کدام اند؟

 ده تا از بزرگترین شرکت‌های کشتیرانی عبارتند از:
شرکت کشتیرانی A.P. Moller-Maersk
خط کشتیرانی Mediterranean Shipping Company’s (MSC)
خطوط حمل و نقل کشتیرانی China Ocean Shipping Company (COSCO)
شرکت کشتیرانی CMA CGM Group
شرکت کشتیرانی Hapag-Lloyd
شرکت کشتیرانی Ocean Network Express (ONE)
شرکت کشتیرانی Evergreen Line
شرکت کشتیرانیOrient Overseas Container Line
شرکت کشتیرانی HMM
شرکت کشتیرانی Yang Ming Marine Transport Corporation (Yang Ming)

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
Warning