ارسال هوایی بار به خارج از کشور چگونه انجام می‌شود؟

websepanta
date_range شهریور 9, 1400
message نظر 0
ارسال هوایی بار

ارسال هوایی بار از ایران به خارج از کشور به دو صورت باری و تجاری انجام می‌شود، که هر کدام قوانین و مقررات خاص خودش را دارد. اطلاع داشتن از این قوانین می‌تواند باعث سهولت فرآیند ارسال بار شود. به همین خاطر در این مطلب قصد داریم به بررسی نکات مهم در مورد حمل هوایی بار به خارج از کشور بپردازیم.

هر مسافری با خود وسایلی را حمل می‌کند که براساس مدت زمان سفر، برداشته است. همچنین هر ایرلاینی قوانین خاص خود را در مورد اضافه وزن و ساک دستی در کابین هواپیما دارد، به همین خاطر هر چقدر وزن بار اضافه‌تر شود، مسافر باید هزینه اضافی پرداخت کند، که به طور یقین گران‌ خواهد شد.


ارسال بار هوایی از ایران به خارج از کشور

برای جابه‌جایی و انتقال هر نوع کالا با توجه به خصوصیات آن مانند وزن، اندازه، نوع و مقصد، هر شخصی ممکن است، یکی از روش‌های ریلی، هوایی، زمینی و دریایی را برای ارسال بار به خارج از کشور انتخاب کند. یکی از روش‌هایی که بسیاری از بازرگانان، دانشجویان و مسافران خارجی از آن استفاده می‌کنند، حمل و نقل هوایی است. ارسال هوایی بار به خارج از کشور در اصطلاح صنعت حمل و نقل کارگو (بار تجاری) و فریت‌بار (مسافری) شناخته می‌شود.

  • کارگو: ارسال بار هوایی به خارج از کشور به روش کارگو مخصوص تاجران و بازرگانانی است که در حجم و وزن زیاد قصد ارسال محموله‌های خود را دارند. هواپیماهایی که برای ارسال بار هوایی به روش کارگو انجام می‌گیرد از نظر ابعاد نسبت به هواپیماهای مسافربری بزرگ‌تر و مخصوص روش باربری است.
  • فریت بار: ارسال بار هوایی به روش فریت‌بار مخصوص مسافرانی است که قصد مهاجرت داشته و می‌خواهند لوازم خانگی را با خود ببرند.

ارسال بار هوایی به خارج از کشور چه به روش کارگو چه فریت بار نیاز به بسته‌بندی مناسب، گذراندن مراحل گمرکی و پروسه دریافت مجوز و بازرسی دارند.


هزینه ارسال بار هوایی از ایران به خارج از کشور

در حمل و نقل هوایی بار، اولین نکته‌ای که در هزینه تاثیرگذار است، انتخاب ایرلاین داخلی یا خارج خواهد بود. به طور معمول هر ایرلاین براساس مصوبه و قانون‌های خود تعرفه‌های جداگانه‌ای برای ارسال بار دارند. بعد از انتخاب ایرلاین، عواملی دیگری که در تعیین قیمت اثر می‌گذارند عبارتند از:

  • قیمت ارز
  • وزن، حجم، نوع و شرایط نگه‌داری کالا
  • مقصد
  • تعرفه‌های گمرکی
  • هزینه‌های جانبی بارنامه، سوخت، بیمه، تمبر، بارنامه، مالیات
  • کلاس شرکت هوایی
  • فریت بار یا کارگو

به طور معمول قیمت هر کیلو بار در ارسال هوایی به مقصدهای مختلف از ۱ دلار تا ۴ دلار خواهد بود. همچنین وزن بار به صورت زیر تقسیم‌بندی می‌شود:

  • بار مینیمم؛ وزن بین 10 الی 11 کیلوگرم
  • بار نرمال؛ وزن بین 7 تا 30 کیلوگرم
  • وزن بار تا 45 کیلوگرم؛ این وزن یک عدد ثابت در وزن بار هوایی است که با توجه به نرخ ارز تغییر می‌کند.
  • وزن بار 100 کیلوگرم؛ همه بارها بین 54 تا 100 کیلوگرم در این دسته قرار می‌گیرند.
  • وزن بار 100 الی 300 کیلوگرم، این وزن هم یک عدد ثابت است که نرخ مقصد در آن تاثیر ندارد.
  • وزن تناژ؛ بارهایی که بیشتر از 300 کیلوگرم وزن دارد.

ارسال بار هوایی از چین

بیشتر بازرگانان و تاجران ایرانی، کالاهای تجاری خود از چین خریداری می‌کنند. یکی از موارد مهم برای این افراد ارسال بار هوایی از چین به ایران است. زیرا مسافت بین این دو کشور در تعیین هزینه حمل بار به شدت تاثیرگذار خواهد بود.

تاجرها ارسال بار هوایی از چین را به دلیل سرعت بالا، انتخاب می‌کنند. هزینه این حمل و نقل نسبت به هزینه دریایی بیشتر است اما از لحاظ ایمنی و سرعت بهترین کیفیت را داشته و برای بارهای وزن هزار کیلوگرم و ارزش تجاری مناسب است. مدت زمان ارسال هوایی بار از چین به نوع ناوگان هوایی (ایرانی یا خارجی)، پرواز مستقیم یا غیرمستقیم، کیفیت و تعداد پروازهای ایرلاین دارد.

شرکت‌هایی هوایی ماهان ایر، ترکیش ایرلاین، قطر ایرویز، هواپیمایی امارات و به تازگی هواپیمایی کشور چین (چاینا ساترن) از فرودگاه‌های پکن، دالیان، ژیامن، شانگهای، گوانجو، شنزن و هنگ کنک به سمت فرودگاه امام خمینی (ره) ارسال هوایی دارند.


تشریفات گمرکی برای ارسال بار هوایی از چین

ارسال بار هوایی از چین زیر نظر شرکت حمل و نقل بین‌المللی و شیپر، انجام می‌گیرد. افراد برای اخذ مجوز صادرات کالا از چین باید تشریفات گمرگی مرسوم در این کشور را انجام دهند که عبارتند از:

  • فاکتور خرید و لیست کالاها Invoice & Packing List
  • مجوز فروش مبدا Certificate of Origin

اگر فرد کارت بازرگانی نداشته باشد، شرکت حمل بار می‌تواند اقدام به تهیه موارد بالا کند که البته هزینه تشریفات گمرگی و صادرات کالا افزایش می‌یابد.


ارسال بار هوایی از ترکیه

یکی دیگر از مقصدهای تاجران کشور همسایه ترکیه است. حمل و نقل هوایی به ترکیه یکی از سریع‌ترین روش‌های جابه‌جایی کالا بوده که با توجه به نوع ایرلاین می‌تواند زمانی متفاوت داشته باشد اما حداکثر 1 روز طول خواهد کشید.

به طورمعمول از فرودگاه‌های بین‌‌المللی آنکارا، استانبول، آنتالی ازمیر، آدانا و دالامان به فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) ارسال هوایی بار انجام می‌شود. همچنین ایرلاین‌های ایرانی مانند ماهان‌ایر نیز حمل بار از ترکیه به ایران را انجام می‌دهند که قیمت آن نسبت ایرلاین‌های ترکیش کمتر و مناسب است.


ارسال بار هوایی از ایران به سایر کشورها

ارسال هوایی بار از فرودگاه امام خمینی به کشورهای همسایه، آسیایی، اروپایی، استرالیا و آمریکایی انجام می‌شود. فقط براساس خطوط حمل و نقل هوایی ممکن است بار به دو صورت مستقیم یا غیر مستقیم جابه جا شود.

  • افغانستان سالیان سال زیادی است که مقصد کالاهای صادراتی از ایران برای تاجران شده است و حمل انواع کالا از فرودگاه امام‌خمینی (ره) به فرودگاه‌های کابل، مراز شریف و قندهار انجام می‌شود.
  • ارسال بار از ایران به فرودگاه‌های بین‌المللی بمبئی و دهلی‌نو به راحتی انجام می‌گیرد.
  • پاکستان کشور دیگری است که از فرودگاه امام‌ خمینی(ره) به کلیه فرودگاه بین‌المللی این کشور، ارسال بار هوایی انجام می‌شود.
  • ارسال بار هوایی به کشورهایی اروپایی مانند انگلستان از فرودگاه‌بین‌المللی تهران، مشهد و برخی دیگر از کشورها نیز در حال انجام‌گیری است.

سوالات متداول

چند نوع ارسال بار هوایی داریم؟

یکی از روش‌هایی که بسیاری از بازرگانان، دانشجویان و مسافران خارجی از آن استفاده می‌کنند، حمل و نقل هوایی است. ارسال هوایی بار به خارج از کشور در اصطلاح صنعت حمل و نقل کارگو (بار تجاری) و فریت‌بار (مسافری) شناخته می‌شود.

هزینه های ارسال بارهوایی چگونه است؟

در حمل و نقل هوایی بار، اولین نکته‌ای که در هزینه تاثیرگذار است، انتخاب ایرلاین داخلی یا خارج خواهد بود. به طور معمول هر ایرلاین براساس مصوبه و قانون‌های خود تعرفه‌های جداگانه‌ای برای ارسال بار دارند. بعد از انتخاب ایرلاین، عواملی دیگری که در تعیین قیمت اثر می‌گذارند عبارتند از:
قیمت ارز
وزن، حجم، نوع و شرایط نگه‌داری کالا
مقصد
تعرفه‌های گمرکی
هزینه‌های جانبی بارنامه، سوخت، بیمه، تمبر، بارنامه، مالیات
کلاس شرکت هوایی
فریت بار یا کارگو


attachment برچسب‌ها :
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
Warning