بارگیری و تخلیه بارهای خطرناک

websepanta
date_range خرداد 17, 1400
message نظر 0
بارگیری و تخلیه بارهای خطرناک

هر سال در کل دنیا، کالاهای بی‌شماری با ارزش بسیار بالا مبادله می‌شوند. هر کدام از این محصولات، فارغ از خطرناک بودن یا نبودن، نیاز یکی از تولیدکنندگان محصول در سراسر جهان را رفع می‌کنند؛ پس حمل‌ونقل و مبادله آن‌ها لازم است. این نوع کالاها علاوه بر استراتژیک بودن، باعث افزایش ارزش مبادلات بین کشورها می‌شوند و رونق تجاری را به همراه دارند. به طور کلی، سبک خاصی برای بارگیری و تخلیه بارهای خطرناک وجود دارد که باید نسبت به آن‌ها آگاه باشید.

اگر یکی از نکات مربوط به حمل‌ونقل این نوع کالاها رعایت نشود، مشکلات جبران‌ناپذیری به همراه خواهد داشت. در این مطلب به بررسی تخلیه و بارگیری کالا و بارهای خطرناک می‌پردازیم و اصول اولیه آن را با شما به اشتراک می‌گذاریم.


اصول بارگیری و تخلیه بارهای خطرناک

در این قسمت وظایف مربوط به گیرنده و فرستنده‌ی بار را بررسی می‌کنیم و نکات مهم بارگیری و تخلیه آن را با شما به اشتراک می‌گذاریم.

در وهله اول باید بعد از بارگیری، محیطی که در آن بار حمل شده است کاملا پاکسازی شود؛ این پاکسازی شامل کندن انواع برچسب حمل ماده مورد نظر و باز کردن تمامی دریچه‌های هوا و تخلیه مایعات است. توجه داشته باشید که اگر به هر دلیلی این پاکسازی به درستی انجام نشود، مثلا برچسب‌ها را از روی دیوارهای وسیله حمل بار جدا نکنید این موارد باقی می‌مانند و نباید هیچ دریچه‌ای را باز کنید. همین مساله ممکن است برای حمل‌ونقل بعدی مشکل ایجاد کند.

دومین اصلی که باید در مورد بارگیری و تخلیه بارهای خطرناک رعایت کنید، نحوه محکم کردن کالاها است. برای جلوگیری از ریختن مواد داخل بسته‌ها یا واژگونی آن‌ها در حین حمل‌ونقل، باید بسته‌ها را در جای خود محکم کنید تا ثابت بمانند.

  • اگر مواد مورد نظر داخل بسته‌بندی کیسه‌ای یا کارتنی قرار دارند، وجود 10 کیسه یا 5 کارتن خالی داخل کانتینر ضروری است.
  • هر زمان که بارها برای تخلیه آماده شدند، باید به شکلی دقیق و کاملا حفاظت شده تخلیه انجام شود.
  • به محض خالی شدن جایگاه از محموله و بار، باید برای پاکسازی اولیه اقدام کنید.
بارگیری و تخلیه بارهای خطرناک

اصول بعد از بارگیری و تخلیه بارهای خطرناک

  • پاکسازی کامل تمام قسمت‌های محیطی که بارها در آن قرار داده شده بود.
  • بارها نباید به مدت طولانی در مقصد نگهداری شوند و به سرعت باید برای مقصد بعدی ارسال کنید.
  • قبل از تعمیراتی مانند جوشکاری تمام محموله را خالی کنید تا از آتش‌سوزی و مشتعل شدن بارها جلوگیری شود.
  • تمام دریچه‌ها و شیرهای تخلیه بعد از خارج کردن مواد باید پلمپ شوند.
  • از برچسب‌های متمایزکننده برای واگن یا مکان حمل‌ونقل بارهای خطرناک استفاده کنید.
  • به نیروی امداد و پلیس مراقبتی مکان مورد نظر یا انباری که محموله در آن قرار دارد، اطلاع دهید تا مراقب بارها باشند و برای هر مساله مهیا شوند. این مورد را جدی بگیرید.

همچنین نکات گفته شده برای انواع بارگیری مانند تخلیه و بارگیری کالا در بنادر قابل اجرا است. حتما به موارد ذکرشده دقت کنید تا به طور کاملا ایمن و حفاظت شده تخلیه بار انجام شود. ایمنی و حفاظت از نیروی کار در حین بارگیری و تخلیه بارهای خطرناک از جمله مهم‌ترین مسائلی است که باید به آن‌ها هوشیار و آگاه باشید.
تمام پرسنل و نیروهای کار باید نسبت به رعایت نکات ایمنی کوشا و مسئولیت‌پذیر باشند. آموزش‌های لازم در مورد هر محموله باید پیش از تخلیه و بارگیری بارهای خطرناک با نیروی کار در میان گذاشته شود.

بیشتر بدانید: صادرات به ارمنستان

قوانین SMGG تحت عنوان جداول 10 ستونی

در هنگام حمل محموله‌هایی از جنس کالاهای خطرناک باید این ده مورد را در کنار دیگر مدارک با خود داشته باشید تا بارگیری و تخلیه بارهای خطرناک به بهترین شکل انجام شود:

  • شماره و عدد مربوط به رده: در این نوع رده‌بندی از 3 حرف a، b و c برای بیان شدت خطر کالا استفاده می‌شود؛ به ترتیب a برای بسیار خطرناک، b برای خطر متوسط و c برای کمترین حد خطر روی بسته‌بندی کالا قرار می‌گیرد. به عنوان مثال 21a، که عدد در اینجا ردیف را نشان می‌دهد و حرف a نشان دهنده شدت خطرناک بودن کالا است.
  • نام بار و شماره و کد سازمان ملل متحد هر کالا که به آن کد UN گفته می‌شود.
  • جنس و نحوه بسته‌بندی کالا حتما روی کالا درج شود.
  • بیشترین مقدار ظرفیت بسته‌بندی بار باید مشخص شده باشد.
  • بیشترین مقدار جرم و وزن خالص بسته محموله و بار برحسب واحد کیلوگرم
  • علائم و نشانه‌های خطرناک بودن کالا برای روی بسته‌بندی محموله درج گردد.
  • علائم خطر باید روی کانتینر و واگن هم درج شوند.
  • ممنوع بودن بارگیری مشترک باید در محموله لحاظ شده باشد.
  • یادداشت و مدارک مربوط به اسناد باربری‌ها

سیستم های بارگیری و تخلیه بارهای خطرناک در مورد هر محموله قوانین مشخصی دارد که باید آن‌ها را رعایت کنید. در ادامه بعضی از نکات ایمنی را در مورد انبارداری و توزیع کالا و نگهداری از محصولات خطرناک با شما در میان می‌گذاریم.

بارگیری و تخلیه بارهای خطرناک

سیستم های بارگیری و تخلیه بارهای خطرناک

سیستم های بارگیری و تخلیه در دنیای حمل و نقل بسیار مفید هستند. این دستگاه‌های کارآمد سرعت و آسانی جابه‌جایی محصولات از انبار به ماشین حمل و برعکس را بالا می‌برند. استفاده از چنین دستگاه‌هایی در یک خط تولید و انتقال، باعث کاهش هزینه‌های نیروی انسانی و تلفات محصولات، بالا بردن و آسانی انتقال، بارگیری و در نهایت تخلیه می‌شود. از جمله آن‌ها می‌توان به نوار نقاله‌های بارگیری و تخیله اشاره کرد و طی سال‌های اخیر سیستم‌های تمام رباتیک نیز در محل‌های بارگیری گوناگون استفاده می‌شوند.

بیشتر بدانید: صادرات پلی کربنات

تخلیه و بارگیری کالا در بنادر ایران

بنادر تجاری در کشور ما بسیار فعال هستند و شبانه‌روز برای امور صادراتی و وارداتی و تخلیه بارهای گوناگون استفاده می‌شوند. به عنوان مثال اگر آمار سال 99 را بررسی کنیم، از ابتدای این سال 70 میلیون تن محصول در بنادر تجاری کشور تخلیه و بارگیری شده‌اند. به گفته مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی نیز آمار بندر شهید رجایی در این سال تخلیه و بارگیری 36 میلیون تن کالا و 670 هزار TEU کانتینر بوده است.

در این نوع رده‌بندی از 3 حرف a، b و c برای بیان شدت خطر کالا استفاده می‌شود؛ به ترتیب a برای بسیار خطرناک، b برای خطر متوسط و c برای کمترین حد خطر روی بسته‌بندی کالا قرار می‌گیرد. به عنوان مثال 21a، که عدد در اینجا ردیف را نشان می‌دهد و حرف a نشان دهنده شدت خطرناک بودن کالا است.

این دستگاه‌های کارآمد سرعت و آسانی جابه‌جایی محصولات از انبار به ماشین حمل و برعکس را بالا می‌برند. استفاده از چنین دستگاه‌هایی در یک خط تولید و انتقال، باعث کاهش هزینه‌های نیروی انسانی و تلفات محصولات، بالا بردن و آسانی انتقال، بارگیری و در نهایت تخلیه می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
Warning