شبکه سازی تجاری در بازار های بین المللی

شبکه سازی تجاری در بازار های بین المللی

واژه شبکه، کاربرد های بسیار وسیع و متنوعی دارد. دلیل این امر، همه جانبه بودن معنای این کلمه است. این روز ها اغلب مردم با شنیدن این واژه، به یاد شبکه های اجتماعی می افتند. معنای شبکه سازی در تجارت و بازار اما بسیار متفاوت تر از چیزی که است که در اذهان مردم وجود دارد.

شبکه سازی تجاری یکی از اصلی ترین راه های بازاریابی و جذب مشتری است و مدیریت استراتژیک برند و توسعه ی کسب و کار را تا حد بالایی تحت تاثیر خود قرار می دهد. شبکه سازی در بازار و مخصوصا در بازار های بین المللی و فرا مرزی، امری پذیرفته شده در تمام نقاط جهان، اصولی و بسیار کاربردی است. برای آشنایی با مفهوم شبکه سازی تجاری و مهم ترین شیوه های اجرای آن، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.


تعریف شبکه تجاری

به طور کلی به مجموعه ای در هم تنیده و در هم آمیخته از چند جزء مربوط به هم “شبکه” یا Network می گویند. شبکه های اجتماعی، شبکه ی عصبی مغز، شبکه های رایانه ای، شبکه های مخابراتی و شبکه های ماهواره ای و رایانه ای چند نمونه از این ساختار هار در هم تنیده و در هم آمیخته می باشند.

شبکه سازی در تجارت نیز، مفهومی تقریبا این چنینی دارد؛ به مجموعه ی از افراد که با هدف پیشبرد یک تجارت و کسب و کار، با یکدیگر مرتبط و دارای تعامل می شوند، “شبکه ی تجاری” می گویند. شبکه سازی تجاری، یکی از اصلی ترین استراتژی های فعال برای بازاریابی و جذب مشتری به شمار می رود.

نحوه ی شبکه سازی تجاری در بازار های بین المللی

منظور از شبکه سازی تجاری چیست؟

به فرایند ایجاد و شکل گیری یک رابطه ی تجاری چند جانبه بین افراد، که در نهایت به تشکیل یک شبکه ی تجاری منتهی می شود، شبکه سازی تجاری می گویند. هدف از شبکه سازی تجاری، بازاریابی و تشکیل مجموعه از مشتریان بالقوه برای سازمان است.

شبکه سازی تجاری در سطح بین المللی، کمی متفاوت تر از شبکه سازی محلی است و به ابزارها و تکنولوژی های خاصی نیازمند می باشد. در شبکه سازی بین المللی، وسعت شبکه ی به وجود آمده، به تعداد کشور های موجود در لیست بازارهای هدف وابسته است. بیشتر اعضای شبکه های تجاری بین المللی را انجمن ها و بنگاه های کوچک و بزرگ مالی تشکیل می دهند.


مزایای شبکه سازی در بازار های بین المللی

بارزترین ویژگی و مزیتی که برای شبکه سازی در تمامی سطوح می تواند وجود داشته باشد، ایجاد بانکی عظیم از مشتریان بالقوه یا افرادی که می توانند در آینده به مشتری تبدیل شوند، می باشد. علاوه بر این، شبکه سازی می تواند انواع زمینه سازی های مشارکت با افراد و شرکت ها، و انواع فرصت های سرمایه گذاری و همکاری با دیگر افراد و دیگر سازمان ها را، کشف و آغاز کند.

شبکه سازی همچنین به وفادار ماندن مشتریان و مخاطبان سازمان در مدت طولانی، کمک های فراوانی می کند؛ البته فراموش نکنید که این ارتباط و وفاداری در هر شرایطی باید دو سویه و تعاملانه باشد.

شبکه سازی می تواند دانش عمومی افراد را به اشتراک بگذارد و این دانش می تواند در حل مسائل پیش روی سازمان، بسیار مفید و کارامد باشد. شناخت بازار و وضعیت اجتماعی و روانی کشورهای عضو شبکه، بررسی وضعیت بازار هدف و افزایش اعتماد به نفس در برقرار ارتباط با مخاطبان نیز از جمله مزایای شبکه سازی در بازارهای بین المللی است.

شبکه سازی تجاری

روش های شبکه سازی در بازار های بین المللی

غالبا توصیه می شود که شبکه سازی بهتر است که به روش های حضوری و چهره به چهره انجام شود؛ چرا که ارتباط های چهره به چهره، عمق و عمر بسیار بالاتری دارند و سطح و میزان تعامل در آن بسیار بالاست.
این نوع از ارتباط در مورد شبکه سازی بین المللی کمی دشوار به نظر می رسد. قوانین مربوط به مرزبندی کشورها و همینطور فاصله ی جغرافیایی زیاد بین افراد، مانع از ارتباط های چهره به چهره در شبکه سازی بین المللی می شود. امروزه تنها راه حل جایگزینی که برای این مشکل مطرح شده است، استفاده از شبکه ی جهانی وب و مخصوصا شبکه های اجتماعی است.

فیس بوک، توییتر و مخصوصا لینکدین–که یک شبکه ی اجتماعی مختص کسب و کار است- این اجازه را به افراد می دهد تا در هر نقطه ی از جهان و با سرعتی آنی، به ارتباط و تعامل با یکدیگر بپردازند. شبکه های اجتماعی همچنین امکاناتی برای ایجاد و مدیریت انواع گروه ها در اختیار کاربران قرار می دهند که برای امر شبکه سازی تجاری می تواند ابزاری بسیار مفید و کارامد باشد.

البته شبکه سازی بین المللی از طریق شرکت در نمایشگاه های بین المللی، سمینارها و هر گونه رویداد تجاری جهانی نیز می تواند انجام شود. در این گونه رویداد ها معمولا شبکه هایی ایجاد می شوند که افراد عضو آن به طور منظم و مرتب، قرار ملاقات هایی را –چه حضوری و چه اینترنتی و به صورت ویدیو کنفرانس- برگزار می کنند. اینگونه شبکه های ایجاد شده، معمولا خودشان سمینار ها و کارگاه هایی را هم برپا می کنند و در طی آنها، فعالیت های به خصوصی انجام می دهند.

فراموش نکنید که شبکه سازی، فرایند پیچیده و دشواری نیست؛ هنگامی که شما با چند فرد دیگر یک نوع ارتباط تجاری و دائمی برقرار می کنید، در واقع به نوعی شبکه سازی کرده اید. شبکه سازی چیزی نیست به جز ایجاد یک رابطه ی دو سویه با افرادی که با شما هم عقیده و یا هم هدف اند.


نکات مهم شبکه سازی

هر موقعیتی را که برای ایجاد ارتباط با افراد یافتید، به آنجا بروید. مهم ترین اصل شبکه سازی این است که از برقراری ارتباط با افراد نترسید و در واقع با اعتماد به نفس کامل آن را انجام دهید. طبیعتا باید بدانید که یکی از اصلی ترین ملزومات مورد نیاز شما برای شبکه سازی های بین المللی، آشنایی با حداقل یک یا چند زبان زنده ی دنیاست.

سعی کنید زبان های انگلیسی، فرانسوی و یا اسپانیایی را فرا بگیرید و یا اگر یادگیری چند زبان برای شما مشکل است، از مترجم ها و افراد مسلط به ترجمه کمک بگیرید. علاوه بر این، در انتخاب افراد و انتخاب شبکه نیز دقت کنید؛ سعی کنید افراد یا شبکه های مرتبط با حیطه ی فعالیت خودتان را انتخاب کنید تا در آینده، شبکه ای که در آن هستید، به کارتان بیاید.


سوالات متداول شبکه سازی تجاری

شبکه سازی تجاری یعنی چه؟

به فرایند ایجاد و شکل گیری یک رابطه ی تجاری چند جانبه بین افراد، که در نهایت به تشکیل یک شبکه ی تجاری منتهی می شود، شبکه سازی تجاری می گویند. هدف از شبکه سازی تجاری، بازاریابی و تشکیل مجموعه از مشتریان بالقوه برای سازمان است.

مزایای شبکه سازی در بازار های بین المللی چیست؟

ایجاد بانکی عظیم از مشتریان بالقوه یا افرادی که می توانند در آینده به مشتری تبدیل شوند.
شروع انواع زمینه سازی های مشارکت با افراد و شرکت ها، و انواع فرصت های سرمایه گذاری و همکاری با دیگر افراد و دیگر سازمان ها
شبکه سازی به وفادار ماندن مشتریان و مخاطبان سازمان در مدت طولانی، کمک های فراوانی می کند.
شبکه سازی می تواند دانش عمومی افراد را به اشتراک بگذارد و این دانش می تواند در حل مسائل پیش روی سازمان، بسیار مفید و کارامد باشد.