ابزار های تحلیل بازار مرکز تجارت بین الملل

ابزار های تحلیل بازار مرکز تجارت بین الملل

شرکت ها، تولید کنندگان و سازمان هایی که قصد دارند تا تجارت و کسب و کار خود را در وسعتی جهانی و بین المللی توسعه دهند، لازم است تا درک و تحلیل درستی از وضعیت بازار کشور های هدف خود و مرکز تجارت بین الملل داشته باشند.

به طور دقیق تر، شرکت های تجاری فرامرزی بایستی ابتدا کشور و جامعه ی بازار هدف خود را به درستی و به طور علمی تحلیل و بررسی کرده، و سپس نسبت به توسعه ی کسب و کار خود در آن کشور اقدام نمایند. بدین منظور، ابزار ها و تکنولوژهایی به وجود آمده اند تا از طریق مرکز تجارت بین الملل، بازارهای جهانی را تحلیل کنند. در این مقاله، توضیحات مختصری پیرامون این موضوع شرح داده شده است. با ما همراه باشید.


مرکز تجارت بین الملل

بزرگ ترین آژانس تجاری در جهان را می توان “مرکز تجارت بین الملل” دانست. این بنگاه چند جانبه که فعالیت خود را از طریق همکاری با سازمان ملل متحد و سازمان تجارت جهانی به پیش می برد، دارای یک ساختمان اصلی در ژنو است.

کارکنان و کارمندان این ساختمان از بیش از 80 کشور جهان می باشند و تعداد آنها به بیش از 300 نفر می رسد. تاریخچه تاسیس این سازمان به سال 1964 میلادی برمیگردد و از سال 2020 میلادی، خانم “دورثی تمبو” سمت مدیریت آن را به عهده گرفته است. مرکز تجارت بین الملل، نقطه ی مشترک تمام تجارت ها و کسب و کار های جهانی به شمار می رود.

ابزار های تحلیل بازار مرکز تجارت بین الملل

نحوه تحلیل بازار مرکز تجارت بین الملل

این تحلیل، شامل یک فرایند سه مرحله ی و همه جانبه می شود که اگر هر یک از مراحل به درستی و با دقت کافی به انجام نرسد، ممکن است که حتی نتایج زیان باری را هم به دنبال داشته باشد. این سه مرحله شامل “رصد بازار”، “بررسی پتانسیل بازار” و “نتیجه گیری” می شود. در ادامه هر یک از این مراحل، به طور جداگانه شرح داده می شود:

رصد بازار

این مرحله که به آن (Screening the Market) می گویند، شامل هر گونه عملیاتی می شود که نتیجه ی آن بدست آوردن اطلاعاتی پیرامون وضعیت بازار در گذشته، حال و آینده می باشد.

در طی این مرحله و در اولین گام، تحلیلگر باید اطلاعاتی را پیرامون نحوه ی صادرات کالا و واردات در دیگر کشور ها (کشور های بازار هدف) جمع آورده کند. در طی این جمع آوری اطلاعات باید حداقل 10 بازار وسیع و دارای پتانسیل رشد، به عنوان هدف، شناسایی و در نظر گرفته شوند. علاوه بر این تحلیلگر باید چند بازار پر رشد در سال های گذشته (حداقل 10 بازاری که در پنج سال گذشته به شکل قابل توجهی توسعه داشته اند) را به طور دقیق بررسی و آنالیز کند.

شکوفایی و رکودهای اقتصاد و کشف علت و عوامل هر یک، جزیی از این تحلیل است. تحلیلگر در این مرحله باید بازار های کوچک و نوپا را هم شناسایی کند؛ فراموش نکنید که همین بازارهای نوپا یکی از بهترین فرصت ها برای انواع سرمایه گذاری به شمار می روند.

بررسی پتانسیل بازار

عنوان انگلیسی این عبارت Estimating Potential می باشد و در طی آن، تمامی ظرفیت های بازار های شناخته شده به شکل دقیق مورد بررسی قرار می گیرند. بررسی جریان های تاثیر گذار بر تعداد و نوع تقاضاهای مشتریان، بررسی مقدار مصرف کنندگی مشتریان و تناسب آن با میزان واردات کالا و خدمات، بررسی رقابت موجود در بازار های انتخاب شده، و شناسایی و کشف روش های بازاریابی در بازار های کشف شده، از جمله مواردی است که در طی این مرحله به انجام می رسند.

علاوه بر این تحلیلگر باید در طی این مرحله، فرهنگ، گذشته و تاریخ و رفتارهای مشتریان درون بازارهای هدف را هم به شکل دقیق و با توجه با پارامترهای بین المللی تحلیل و آنالیز کند.

نتیجه گیری

به این مرحله، ترسیم نتایج یا Drawing Conclusion می گویند و همانطور که از عنوانش پیداست، در طی آن نتایجی که از دو مرحله ی قبل قابل استنتاج است، به شکل مجموعه ای از نمودارها و چارت های مقایسه ای ترسیم می شود. این ترسیم نتایج می تواند به ایجاد راهکارهایی در رابطه با نحوه ی توزیع و فروش و روش های برندینگ در بازارهای هدف، و همینطور روش هایی برای قیمت گذاری شبکه ای و استاندارد گذاری منتهی می شود.


برای تحلیل بازار مرکز تجارت بین الملل از چه ابزاری استفاده می شود؟

مرکز تجارت بین الملل یا به اختصار ITC، برای عملی ساختن فرایندی که در بالا ذکر شد، ابزار کارامدی را در اختیار تحلیلگران قرار داده است که با عنوان Trademap شناخته می شود. با استفاده از این ابزار می توان تمامی اطلاعات لازم در مورد بازار های جهانی را کسب و تحلیل کرد و شاخصه های تجارت های صادراتی و بین المللی را در مورد نتایج تحلیل سنجید.

مرکز تجارت بین الملل

قابلیت های ابزار Trademap

با trademap می توانید تمامی بازار های جهان را به صورت کاملا استراتژیک بررسی کنید و زیر نظر داشته باشید. می توانید سابقه ای از عملکرد هر بازار را همراه با جزییات کامل هر یک ببینید؛ وضعیت رقابت در بازارها را بسنجید و وضعیت هر بازار را نسبت به تجارت جهانی بررسی کنید.

با ترید مپ می توانید میزان تنوع محصول، ظرفیت بازار، اولویت بندی ها و قوانین مربوط به هر بازار را هم بررسی، مشاهده و مقایسه کنید. تریدمپ، ابزاری همه جانبه است که علاوه بر این موارد، صد ها امکانات کوچک و بزرگ دیگر را هم در اختیار تحلیلگران قرار می دهد.

نحوه کار با ابزار Trademap

برای دسترسی و کار با این ابزار، باید ابتدا به سایت رسمی آن یعنی trademap.org مراجعه و سپس نسبت به ثبت نام در آن اقدام نمایید. در این سایت و در نگاه اول می توانید به یک بانک اطلاعاتی عظیم از داده های مرتبط با انواع بازار های جهانی که به شکلی بسیار قابل فهم و خلاصه شده جمع آوری شده، دسترسی داشته باشید.

این بانک اطلاعاتی به کاربران و تحلیلگران اجازه می دهد تا در مورد هر یک از فیلدهای موجود در بانک، به بررسی پارامترهایی از جمله میزان تقاضا، وضعیت بازار، شاخص های عملکرد و وضعیت رقبا بپردازند.


سوالات متداول مرکز تجارت بین الملل

تحلیل بازار مرکز تجارت بین الملل شامل چه مراحلی است؟

رصد بازار
بررسی پتانسیل بازار
نتیجه گیری

در بررسی پتانسیل بازار چه مواردی بررسی می شود؟

بررسی جریان های تاثیر گذار بر تعداد و نوع تقاضاهای مشتریان
بررسی مقدار مصرف کنندگی مشتریان و تناسب آن با میزان واردات کالا و خدمات
بررسی رقابت موجود در بازار های انتخاب شده
شناسایی روش های بازاریابی در بازار

برای تحلیل بازار مرکز تجارت بین الملل از چه ابزاری استفاده می شود؟

مرکز تجارت بین الملل ابزار کارامدی را در اختیار تحلیلگران قرار داده که با عنوان Trademap شناخته می شود. با استفاده از این ابزار می توان تمامی اطلاعات لازم در مورد بازار های جهانی را کسب و تحلیل کرد و شاخصه های تجارت های صادراتی و بین المللی را در مورد نتایج تحلیل سنجید.