بازاریابی بین المللی با رویکرد صادرات و اقتصاد

بازاریابی بین المللی با رویکرد صادرات و اقتصاد

همانطور که هیچ انسانی بدون حضور در اجتماع انسان های دیگر نمی تواند زندگی کند، هیچ کشوری نیز نمی تواند بدون تعامل با دیگر کشور ها به بقای خود ادامه دهد. در جهان امروز، هیچ کشوری را نمی توان یافت که به طور کامل از دیگر کشور ها جدا باشد. منابع طبیعی، اقتصادی و تکنولوژی در همه ی کشورها به طور یکسان وجود ندارد و به همین دلیل هم ظرفیت های تولید هر کشور، متفاوت با دیگر کشورها است.

درست در همین جاست که تعامل، تجارت و بازاریابی بین المللی با رویکرد صادرات معنا و مفهوم اصلی خود را پیدا می کند؛ کشور ها از طریق مبادلات تجاری، نیازهای متنوع خود را برآورده می کنند و به علاوه، سطح تولید و شاخص اقتصادی خود را هم افزایش می دهند. بزرگ ترین رمز موفقیت در این جریان، “بازاریابی” است.

به طور دقیق این بازاریابی بین المللی و مخصوصا بازاریابی بین المللی با رویکرد صادرات است که می تواند کسب و کار را در یک کشور رونق ببخشد، شاخص اقتصاد را بالا ببرد و سود بیشتری را برای یک شرکت و یا یک تولید کننده به ارمغان بیاورد. در مقاله “بازاریابی بین المللی با رویکرد صادرات و اقتصاد”، توضیحاتی پیرامون این نوع از بازاریابی شرح داده می شود. با ما همراه باشید.


بازاریابی بین المللی

به علم بررسی و راه های مدیریتی در نحوه ی ایجاد روابط تجاری و اقتصادی، “بازاریابی” یا “مارکتینگ” می گویند. به طور دقیق تر بازاریابی را می توان اینگونه تعریف کرد: “علم مطالعه و اجرای روش های ارتباط دو سویه با مشتری، برای معرفی خدمات یا محصول، در ازای دریافت سود و فروش محصول به مشتری.

با این تعریف، توضیح مفهوم “بازاریابی بین المللی” نیز بسیار ساده می شود. در بازاریابی بین المللی شرکت ها باید استراتژی ها و روش هایی را به کار بگیرند تا ارتباطشان با مشتریان فرا مرزی را گسترش داده، و محصول یا خدماتشان را در آنسوی مرزهای کشور، در معرض نمایش، گفتگو و پسندیده شدن بگذارند. هدف از بازارایابی بین المللی، کسب سود دهی بیشتر برای یک شرکت و در نهایت، بهبود جایگاه برای اقتصاد یک کشور می باشد.

بازاریابی بین المللی

اهمیت بازاریابی بین المللی

برای هر شرکت بزرگی، فروش و توسعه ی و مدیریت استراتژیک برند، محدود به مرزهای داخل کشور نمی شود. افزونی فروش و توسعه ی خدمات در بین دیگر نواحی جهان، در نهایت موجب سود آوری بیشتر می شود. درست به همین دلیل است که شرکت ها و تولید کنندگان سعی می کنند تا محصولشان را در بازار های جهانی نیز عرضه کنند و به فروش برسانند. به طور کلی، حضور در بازارهای جهانی، مزایای فراوانی را برای یک شرکت از جمله سود آوری بیشتر و دسترسی به منابع انسانی و اقتصادی مقرون به صرفه تر، به بار می آورد.

در راستای توسعه ی این هدف، شرکت ها بخشی از هزینه های خود را، به امر بازاریابی بین المللی اختصاص می دهند. بازاریابی بین المللی، خود به چهار سطح مختلف تقسیم می شود که در ادامه به شرح آنها خواهیم پرداخت.


سطوح مختلف بازاریابی بین المللی و بازاریابی با رویکرد اقتصاد

بازاریابی بین المللی به چهار سطح کلی “بازاریابی صادراتی”، “بازاریابی چند ملیتی”، “بازاریابی چند منطقه ای” و “بازاریابی جهانی” تقسیم بندی می شود. پایه و اساس تمامی این موارد را می توان “بازاریابی صادراتی” در نظر گرفت؛ چرا که در این نوع از بازاریابی هر آنچه که برای درگیر کردن کالا و محصولات با مشتریان خارجی باید مد نظر قرار بگیرد، بررسی می شود.

در بازاریابی صادراتی چالش هایی از جمله تحقیق در مورد روش های بازاریابی، انتخاب و بررسی کشور برای صادرات و نحوه ی ارتباط با مشتریان مقیم آن کشور مورد واکاوی قرار می گیرد.


ویژگی های بازاریابی بین المللی با رویکرد صادرات

طبیعتا بازاریابی بین المللی نسبت به بازاریابی نیتیو یا محلی دارای پیچیدگی ها و استراتژی های متفاوت تری می باشد چرا که تنوع فرهنگی و قوانین اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در اینگونه بازارها تا حد زیادی بالاتر است. از مهم ترین ویژگی های بازاریابی بین المللی با رویکرد اقتصادی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

گستردگی

همانطور که گفته شد، بازاریابی بین المللی دیگر محدود به مرز ها و سرزمین های درون یک کشور نیست؛ تمامی افراد و شرکت ها از اقوام و ملل مختلف و با فرهنگ ها و سلیقه های متفاوت، در این نوع از بازاریابی تاثیر گذارند و هر یک، عوامل غیر قابل کنترلی را به وجود می آورند.

نیاز به دانش و تخصص بالا

برای جلب توجه مشتریان فرامرزی و در نهایت حصول صادرات بیشتر، توجه به فرهنگ شناسی مردمان جهان، اهمیت بالایی پیدا می کند. دانش مردم شناسی، محیط شناسی، جغرافیا شناسی و همینطور آشنایی با قوانین اجتماعی و سیاسی بین الملل، در این نوع از بازاریابی از اصلی ترین لازمه ها می باشد.

ریسک پذیری بالا

یکی از اصلی ترین قانون ها در تجارت و سرمایه گذاری این است که با افزایش فرصت های سود آوری، ریسک پذیری ها نیز بالا می روند. چالش های پیش رو در بازار های جهانی، بسیار بیشتر و متنوع تر از چالش های تجارت های نیتیو است و عواملی مثل جنگ، فرهنگ، سیاست گذاری های دولت ها، قوانین مرز ها و دریا ها و … همگی بر روند بازاریابی بین المللی تاثیر گذارند.

در یک کلام می توان گفت که بازاریابی بین المللی، یک علم بسیار دقیق و پیچیده است و به مدیریت اصولی، علمی و بسیار سنجیده شده نیازمند است؛ بازاریابی جهانی اگر بدون علم کافی انجام شود، نتیجه ای به بار نخواهد آورد به جز تبدیل ریسک پذیری ها به ضرر و زیان.

انعطاف پذیری بالاتر

همانطور که گفته شد، فرهنگ و سلیقه ی مردمان جهان، بسیار متنوع است و طیف وسیعی را در بر میگیرد. این موضوع، انعطاف پذیری بازاریابی بین المللی را تا حد زیادی افزایش می دهد؛ به عنوان مثال اگر یک کالا یا یک محصول در کشور های غرب آسیا مورد نیاز نباشد، احتمالا در دیگر نقاط جهان می توان تقاضا هایی را برای آن به دست آورد.

وجود رقابت شدید

به همان اندازه که انعطاف پذیری در بازاریابی بین المللی بالاست، رقابت نیز تا حد زیادی در آن به چشم می خورد. این ویژگی موجب می شود تا شرکت ها، استراتژی های دقیق تر و به روز تری را در پیش بگیرند تا به نحوی، رقیبان کاری خود را کنار بگذارند. رقابت شدید، یک ویژگی بسیار مثبت را هم به بار خواهد آورد و آن، بهبود کیفیت کالا و توسعه ی خدمات است.

بازاریابی بین المللی با رویکرد اقتصادی

سوالات متداول بازاریابی بین المللی با رویکرد صادرات

منظور از بازاریابی بین المللی چیست؟

در بازاریابی بین المللی شرکت ها باید استراتژی ها و روش هایی را به کار بگیرند تا ارتباطشان با مشتریان فرا مرزی را گسترش داده، و محصول یا خدماتشان را در آنسوی مرزهای کشور، در معرض نمایش، گفتگو و پسندیده شدن بگذارند.

بازاریابی بین المللی چه اهمیتی دارد؟

حضور در بازارهای جهانی، مزایای فراوانی را برای یک شرکت از جمله سود آوری بیشتر و دسترسی به منابع انسانی و اقتصادی مقرون به صرفه تر به بار می آورد.

بازاریابی بین المللی با رویکرد صادرات چه ویژگی هایی دارد؟

گستردگی
نیاز به دانش و تخصص بالا
ریسک پذیری بالا
انعطاف پذیری بالاتر
وجود رقابت شدید