بازاریابی بین المللی شیوه های بازاریابی جهانی مبتنی بر شناخت فرصت ها و تهدیدها برای دستیابی به اهداف جهانی است. تلاش های بازاریابی بین المللی بر اساس شناخت تفاوت ها و شباهت های بین محیط های تجاری است. بازاریابی بین المللی، در ساده ترین سطح خود، فرایندی است که در آن یک کسب و کار باید در مورد ترکیب بازاریابی خود در خارج از مرزهای خود تصمیم بگیرد.
پیچیده ترین سطح شامل راه اندازی یک واحد تولیدی و هماهنگی استراتژی بازاریابی شرکت در سراسر جهان است. بیشتر شرکت ها از استراتژی های صادرات برای ورود به بازارهای جهانی استفاده می کنند. با این حال ، نباید مفهوم بازاریابی بین المللی را با صادرات برابر دانست.
بازاریابی بین المللی یا بازاریابی خارجی کالاها و خدمات از کشوری به کشور دیگر است. بازاریابی داخلی و خارجی تفاوت هایی دارد، از جمله تفاوت های محیطی در زمینه های سیاسی ، اقتصادی و فرهنگی. تفاوت در آب و هوا ، محیط ، فرهنگ، منابع و فناوری نیازهای مختلفی را برای تولید و خدمات ایجاد می كند. از آنجا که تأمین کلیه نیازهای مصرف کنندگان برای شرکت امکان پذیر نیست ، مدیریت بازاریابی باید با تقسیم بندی بازار فرصت های موجود را تجزیه و تحلیل کند تا بتواند کالاها و خدمات مورد نیاز مصرف کنندگان را متناسب با منابع آنها تأمین کند.
امروز هیچ کشوری در جدایی کامل از سایر کشورها زندگی نمی کند. منابع اقتصادی، فناوری ها و استانداردهای زندگی یک کشور به اقتصاد کشورهای دیگر بستگی دارد که با جریان پیچیده ای از کالاها ، خدمات ، سرمایه و فناوری به یکدیگر متصل می شوند. کشورها از طریق مبادلات بین المللی سطح تولید خود را افزایش داده و سود بیشتری کسب می کنند. آنها از طریق واردات کالاهایی دریافت می کنند که نمی توانند تولید کنند و از طریق صادرات کالا ، کالاهای مازاد تولید شده را به کشورهای دیگر می فرستند.
اگرچه ممکن است کشوری فاکتورهای مختلفی در تولید داشته باشد و بتواند کالاهای متنوعی را تولید کند ، اما قادر به تولید آنها با همان قیمت نیست. دلیل اصلی تجارت بین الملل بدیهی است که تفاوت، در قیمت کالاها و خدمات در کشورها باشد.
یکی از عوامل مهم، شناخت زبان کشوری است که میخواهیم در آن بازاریابی کنیم. اگر با زبان آشنایی دارید می توانید روابط بهتر و بیشتری با شرکت ها و شرکای تجاری خود داشته باشید. به طور معمول ، مدیریت یک شرکت بازاریابی از افرادی که از آن کشور تجربه دارند و مدیر روابط عمومی از افراد همان منطقه برای برقراری ارتباط راحت تر و عقد قراردادهای تجاری بهتر استفاده می کند.
مسئله دیگری که در بازاریابی بین المللی به آن پرداخته می شود ، تبلیغات است و تبلیغات در بازارهای داخلی نیز بسیار مهم است زیرا به شناخت محصول و نام تجاری بسیار کمک می کند و سپس به فروش محصولی که هدف بازاریابی است کمک می کند.
برای موفقیت در بازاریابی بین المللی ، آنچه بسیار مهم است ، یک بازاریاب واجد شرایط و توانمند است. فردی که به بازاریابی مشغول است باید با تمام جزئیات محصول آشنا باشد و بتواند در مذاکرات به تمام سوالات پاسخ دهد و بتواند با توجه به نکات مثبت محصول ، قراردادهای تجاری خوبی منعقد کند.
برخی از مدیران ممکن است استخدام بازاریاب یا تبلیغات گسترده را به عنوان اتلاف هزینه برای شرکت در نظر بگیرند ، اما اینگونه نیست ، با بررسی عملکرد برخی از شرکت ها ، می بینید که عدم تبلیغات گسترده چیزی جز شکست نخواهد داشت. کلیه هزینه های انجام شده در بازاریابی بین المللی با انعقاد موافقت نامه های تجاری فوق العاده برای مدت کوتاهی به صاحبان مشاغل بازپرداخت می شود.
افرادی که در زمینه بازاریابی بین المللی فعالیت می کنند ، از نوع پوشش گرفته تا وضعیت جسمی بدن و نوع گفتار و عزت نفس ، باید در سطح بسیار بالایی باشند و همه این موارد را رعایت کنند تا در این امر و جلسات مذاکره موفق شوند.
یکی دیگر از راه های موفقیت در بازاریابی بین المللی شرکت در نمایشگاه ها و گردهمایی هایی است که برای کالای خاصی برگزار می شود و در این کنفرانس ها تاجران شاغل در گروه مشاغل شما می توانند با یکدیگر آشنا شوند و در طی این جلسه بازارهای جدید نیز حضور خواهند داشت.
اگر مدیران شرکت می خواهند در بازاریابی بین المللی موفق شوند ، باید هر روز کیفیت محصول خود را بهبود بخشند تا بازاریابان بتوانند هر از گاهی روی گزینه محصول جدید مانور دهند و این نشان دهنده رضایت مشتری و اینکه بازاریاب می تواند ارتباط برقرار کند.
هدف اصلی ورود شرکت ها به بازارهای بین المللی ایجاد کالا در دنیایی بزرگتر و سود بیشتر است. به همین دلیل ، تعدادی از شرکت ها پس از دریافت سفارش نامحدود از خارج از کشور ، انگیزه خود را پیدا می کنند تا فرصت های ارائه شده در این بازار خارجی را کشف کنند. وقتی شرکتی مصمم به ورود به بازار خارجی است ، باید به طور جدی و موثر در عرضه مستمر کالا و خدمات شرکت کند.
در غیر این صورت ، مشتریان وی به دنبال منابع دیگر خواهند رفت . در بازارهای مختلف جهانی اوضاع به قدری متفاوت است که نمی توان یکی از راه های ورود به بازار را توجیه کرد. استراتژی پیشنهادی برای ورود به بازارهای بین المللی عبارتند از:
سنتی ترین راه ورود به بازارهای خارجی صادرات کالا است. شرکت های خصوصی صادرات را به عنوان یک استراتژی برای ورود اول یا به عنوان، موثر ترین وسیله برای حضور مداوم در بازار خارجی انتخاب می کنند و در صورت موفقیت ، واحدهای تولیدی را تأسیس می کنند.
صادرات می تواند یکبار یا مداوم باشد، اما در هر صورت مشکلاتی وجود دارد، به عنوان مثال : هزینه های زیاد احتمال رقابت را از بین می برد. صادرات آسان ترین و ارزان ترین راه ورود به بازارهای خارجی است. فروش محصولات تولیدی در بازارهای خارجی تغییرات چشمگیری در خط تولید و سایر منابع ایجاد نمی کند.
نتیجه
بازاریابی بین المللی تجارت تأمین کالاها و خدمات یک شرکت به مشتریان یا مصرف کنندگان آن در بیش از یک کشور، برای سود است. مراحل و اصول بازاریابی جنبه استاندارد و کلی دارد و در همه بازارها و کشورها قابل اجرا است. تنها تفاوت بازاریابی داخلی و بین المللی در زمینه فعالیت آنهاست. این تفاوت مهم موضوع جدیدی را برای بازاریابی بین المللی ایجاد می کند که شامل موضوعات آگاهی از مشکلات کشورهای دیگر ، استراتژی های مناسب برای ورود به کشورها و بازارهای مختلف و اقدامات خاص در بازارهایی است که تا حدودی خارجی هستند. با اعتماد کمتر و خطر بیشتری همراه است.
بازاریابی بین المللی، بازاریابی خارجی کالاها و خدمات از کشوری به کشور دیگر است. کشورها از طریق مبادلات بین المللی سطح تولید خود را افزایش داده و سود بیشتری کسب می کنند.
جهانی شدن
جلب اعتماد خریدار
افزایش کیفیت محصولات