آنچه در مطلب “اصول مکاتبات تجاری بین المللی” می خوانید:
امروزه یکی از مهمترین ابزارهای موفقیت در بازاریابی بین المللی و مرکز تجارت بین الملل، درجه حرفه ای بودن در اصول مکاتبات تجاری بین المللی است. بنابراین مکاتبات تجاری و چگونگی نوشتن نامه تجارت، داشتن یک رابطه مفید و پایدار، نیاز به مکاتبه ای صریح و روشن دارد.
مکاتبات تجاری همیشه رکن اصلی دنیای تجارت بوده است، چه به صورت نامه و دست نوشته های اداری و چه به صورت نمابر یا ایمیل. از آنجا که چنین نامه نگاری ها تا حد زیادی شخصیت و حرفه ای بودن افراد را نشان می دهد، نوشتن موثر و شفاف آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
تجارت، هم از نظر واردات و هم از نظر صادرات کالا، نیاز به روابط خارجی با افراد مختلف از کشورهای دیگر دارد. هر کشور زبان، فرهنگ، قوانین و آداب و رسوم خاص خود را دارد که مورد نیاز بازرگانان است و می تواند در روند تجارت بسیار موثر باشد. از طرف دیگر، هرگونه تجارت چه داخلی و تجارت بین المللی مستلزم ایجاد و حفظ روابط سازنده و طولانی مدت است که بدون یک زبان مشترک بین المللی و دانش کافی امکان پذیر نخواهد بود، بنابراین شناخت اصول مکاتبات تجاری بسیار مهم است.
لازم به ذکر است که نامه ها و قراردادهای تجاری دو نمونه بسیار متداول از مکاتبات تجاری در روابط با کشورهای خارجی هستند که در تجارت بسیار موثر هستند. توصیه می شود مدیران و کارشناسان بازرگانی، مدیران و کارشناسان فروش فرامرزی، وکلا، و دانشجویان در زمینه مدیریت بازرگانی از اصول و قوانین مکاتبات تجارت خارجی و مکاتبات تجاری بین المللی استفاده کنند.
از آنجا که مردم به راحتی به بازرگانان خارجی دسترسی ندارند، بیشتر مکالمات، ارتباطات و قراردادهای آنها بصورت کتبی یا معمولاً از راه دور انجام خواهد شد.
اصول مکاتبات تجاری بین المللی شامل نامه ها، قراردادها، مکالمات، گفتگوها، جلسات و بسیاری موارد دیگر است که تاجر باید برای صادرات یا واردات کالا تسلط خوبی بر روی آنها داشته باشد. بنابراین، از مکالمه های ساده با یک تاجر خارجی در شبکه های اجتماعی، ارسال پیش نویس قرارداد از طریق پست الکترونیکی تا انعقاد قرارداد حقوقی، همه آنها در گروه مکاتبات تجاری قرار می گیرند که مستلزم رعایت اصول و قوانین خاصی است.
در تجارت خارجی، اعتماد متقابل حرف اول و آخر را می زند و نامه نگاری تجاری راه اصلی ایجاد اعتماد یا بی اعتمادی به طرف مقابل است. از آنجا که در مراودات بین المللی حداقل دو کشور با هم وارد مذاکره می شوند که طبیعتا فرهنگ ها، استاندارد ها و آداب ورسوم خاص خود را دارند، یک سوء تفاهم ساده می تواند اعتماد آنها را تضعیف کند. مطالعه اصول مکاتبات تجاری بین المللی یکی از اصلی ترین الزامات ورود به حوزه صادرات و تجارت است.
مذاکرات بین المللی نیازمند درک و شناخت متقابل از گروه مقابل است که معمولا این درک هنر و مهارتی است که بازرگانان باید آن را دارا باشند که این مهم از طریق مذاکره در مورد نکات اصلی توافق نامه، مانند روش تحویل، مشخصات، قیمت ها و شرایط دیگر حاصل می شود.
انواع مکاتبات تجارت خارجی شامل نامه های تجاری، ایمیل های تجاری، قراردادهای تجاری و مکاتبات در شبکه های اجتماعی است که در این میان نامه های تجاری و قراردادهای تجاری مهمترین انواع مکاتبات تجارت خارجی محسوب می شوند که باید با دقت زیادی نوشته شوند.
رسانه های اجتماعی در سال های اخیر رشد چشمگیری داشته و در تجارت بین المللی نیز راه یافته اند. دسترسی آسان و ارتباط با افراد مختلف از طریق شبکه های اجتماعی، رسانه های اجتماعی را به ابزاری عالی برای بازاریابی بین المللی محصولات، شناخت مشتری ، ارتباطات و … تبدیل کرده است.
شبکه های اجتماعی انواع مختلفی دارند و هر یک از آنها عملکردها و تفاوت های خاص خود را دارند. فیس بوک، اینستاگرام، وی چت، واتس اپ، تلگرام و لینکدین برخی از شبکه هایی هستند که می توانند به خوبی برای تجارت خارجی استفاده شوند. البته با وجود استفاده و مزایایی که شبکه های اجتماعی برای تجارت خارجی دارند، توجه به نکاتی در مورد آنها ضروری است تا مشکلی ایجاد نشود.
• برای مکاتبات تجاری بین المللی زبان کشور مقصد را به خوبی بدانید.
• سعی کنید در دوره ها و سمینارهای مکاتبات تجاری شرکت کنید.
• قوانین تجارت بین الملل را عمیقاً مطالعه کنید.
• روی موضوعاتی مانند زبان بدن و تأثیر آن در مذاکرات تمرکز کنید.
• از شرکت ها، اشخاص حقیقی و حقوقی کمک بگیرید.
• اگر به زبان کشور مورد نظر صحبت نمی کنید ، از یک مترجم استفاده کنید.
• تسلط کافی بر کلمات و اصطلاحات تجارت خارجی داشته باشید.
• از قوانین و مقررات کشور مورد نظر آگاهی کامل داشته باشید.
• از یک وکیل یا مشاور تخصصی بازرگانی کمک بگیرید.
در مقاله “اصول مکاتبات تجاری بین المللی” ما اطلاعاتی در مورد قوانین و اصول مکاتبات تجاری برای صادرات و واردات تهیه و منتشر کردیم. امیدواریم بهترین استفاده را از این مقاله پر محتوا برده باشید.
از آنجا که در مراودات بین المللی حداقل دو کشور با هم وارد مذاکره می شوند که طبیعتا فرهنگ ها، استاندارد ها و آداب و رسوم خاص خود را دارند، یک سوء تفاهم ساده می تواند اعتماد آنها را تضعیف کند. مطالعه اصول مکاتبات تجاری بین المللی یکی از اصلی ترین الزامات ورود به حوزه صادرات و تجارت است.
انواع مکاتبات تجارت خارجی شامل نامه های تجاری، ایمیل های تجاری، قراردادهای تجاری و مکاتبات در شبکه های اجتماعی است که در این میان نامه های تجاری و قراردادهای تجاری مهمترین انواع مکاتبات تجارت خارجی محسوب می شوند
رسانه های اجتماعی در سال های اخیر رشد چشمگیری داشته و در تجارت بین المللی نیز راه یافته اند. دسترسی آسان و ارتباط با افراد مختلف از طریق شبکه های اجتماعی، رسانه های اجتماعی را به ابزاری عالی برای بازاریابی بین المللی محصولات، شناخت مشتری ، ارتباطات و … تبدیل کرده است.