تحلیل بازارهای صادراتی گروه های مختلف کالایی

تحلیل بازارهای صادراتی گروه های مختلف کالایی

امروزه اصطلاح صادرات به حمل کالا از یک کشور به کشور دیگر گفته می شود. بیش از هر چیز صادرات کالا به سرمایه نیاز دارد. میزان سرمایه مورد نیاز برای شروع صادرات به نوع صادراتی که قصد دارید انجام دهید بستگی دارد. در مقاله “بازارهای صادراتی” قصد داریم به تحلیل بازارهای صادراتی گروه های مختلف کالایی بپردازیم.


صادرات کالا از ایران به کشور های جهان

طبق آخرین گزارش های جهانی، ایران چهل و ششمین صادر کننده بزرگ در جهان است. در سال 2017 ، ایران 53.3 میلیارد دلار صادرات و 49.9 میلیارد دلار واردات داشته است که نتیجه آن تراز تجاری مثبت 3.84 میلیارد دلار است. در سال 2017 ، تولید ناخالص داخلی ایران 454 میلیارد دلار است و سهم هر ایرانی از تولید ناخالص داخلی 20.8 هزار دلار است.

بزرگترین صادرات ایران صادرات نفت خام (38.5 میلیارد دلار) ، صادرات اتیلن پلیمر (2.75 میلیارد دلار) ، صادرات الکل اکریلیک (1.36 میلیارد دلار) و صادرات فرآورده های نفتی (محصولات 1.32 میلیارد دلار) و صادرات سنگ صادراتی است. 1.19 میلیارد) و بزرگترین مقصد صادراتی در ایران شامل چین (16.9) ، هند (10.2) ، کره جنوبی (22/7) ، ایتالیا (48/3) و ژاپن (23/3 میلیارد دلار) بوده است.

تحلیل بازار محصول برای صادرات

بهترین کالاهای صادراتی

در سال 1996 ، سودآورترین صادرات ایران آجیل ، عسل ، خرما ، مواد معدنی صادراتی، سنگ های تزئینی ، مواد شیمیایی و صنایع دستی بوده است. ما باید از فروش مواد اولیه و با توجه به ظرفیت پنهان بازار برای تولید کالاهای صادراتی ، که نیازهای جهان سوم و کشورهای در حال توسعه را برآورده می کند، انتخاب کنیم.

بهترین کالاهای صادراتی می توان به صادرات محصولات کشاورزی از جمله خشکبار صادراتی (صادرات خرما – صادرات پسته – صادرات زعفران) و میوه ها (صادرات سیب – صادرات انار – صادرات پرتقال) اشاره کرد. – صادرات کیوی – صادرات لیمو) ، این محصولات به دلیل پتانسیل بالای صادراتی ، می توانند در لیست بهترین کالاهای صادراتی کشور ما قرار بگیرند.

قسمت دیگری از کالاهای صادراتی را که بسیار از کشور ما صادر می شود ، می توان “غذا” نامید. با توجه به اینکه کشورهای همسایه کشورهای اسلامی هستند و بازارهای توسعه نیافته ای دارند ، می توان گفت که این کشورها پتانسیل خوبی برای صادرات مواد غذایی دارند. به بخش “تجزیه و تحلیل صادرات گروه های کالایی” مراجعه کنید.

بیشتر بدانید: صادرات به عراق

تحلیل آمار بازارهای صادراتی 1395

صادرات میوه و تره بار

کالاهای وارداتی از آمار گمرک گرفته شده و میزان درخواست واردکنندگان از کشورهای فوق برای کالاهای ایرانی را نشان می دهد. با این وجود کلیه کالاهای ایرانی قابل صادرات است و مردم باید متناسب با سلیقه خریداران خارجی بسته بندی و ارائه دهند. گروه كشاورزی اولین گروه كالایی با اولویت ، كه بازارهای صادراتی آن در سال های 1395-1392 توسط سازمان توسعه تجارت مورد بررسی قرار گرفته است ، می تواند به گروه “محصولات كشاورزی” اختصاص یابد.

این گروه کالایی شامل 7 زیر گروه محصول است: “مغز پسته و پسته” ، “میوه صادراتی” ، “تربار” ، “کشمش” ، “زعفران” ، “خرما” و “آب”.

بازارهای صادراتی هدفمند ایران در گروه “پسته در سال های 1395-1396 توسط سازمان توسعه تجارت ، کشورهای” آلمان ، امارات ، عراق ، هنگ کنگ و هند “ذکر شده است. همچنین در 7 ماه منتهی به اکتبر 2016 ، مهمترین بازارهای ایران برای صادرات میوه به ترتیب پنج کشور عراق ، امارات ، افغانستان ، روسیه و ترکیه هستند. میوه و تره بار یکی از کالاهای اولویت دار برای صادرات در بخش کشاورزی است که در سال 2016 به ترتیب بازارهای عراق ، امارات ، روسیه ، افغانستان و پاکستان را اشغال کرد.

از سوی دیگر ، پنج کشور امارات ، عراق ، اسپانیا ، روسیه و ترکیه مهمترین بازارهای صادرات “کشمش” در سالهای 1395-1392 بودند. همچنین بازارهای صادراتی زعفران به ایران ، امارات ، اسپانیا ، چین ، هنگ کنگ و افغانستان در سال های 1395-1396 نشان می دهد که در صادرات این نوع محصولات تغییری در بازارهای صادراتی ایران ایجاد نشده است.

تحلیل بازار گروه های مختلف کالایی

صادرات منسوجات ، پوشاک ، فرش و چرم

منسوجات ، لباس ، فرش و چرم.” طبق آماری که توسط سازمان توسعه تجارت منتشر شده ، این گروه كالایی شامل 6 زیر گروه با اولویت كالا برای صادرات است كه در 7 ماه منتهی به اكتبر 2016 ، 5 كشور افغانستان ، عراق ، تركمنستان ، پاكستان و چین هستند.

فرش کاشان مهر و قالیچه های ماشینی از ایران گزارش شده است. همچنین در دوره یاد شده مهمترین بازارهای صادرات “چرم خیس بلوتا” در 5 کشور هند ، ترکیه ، پاکستان ، اسپانیا و برزیل گزارش شده است که گردش صادرات ایران به کشورهای اروپایی را نشان می دهد. از سوی دیگر ، پنج کشور عراق ، افغانستان ، قرقیزستان ، امارات و ترکمنستان از جمله بازارهای صادراتی ایران در این دوره بودند.

طبق آمار منتشر شده ، بازارهای صادراتی “محصولات نساجی” ایران در 7 ماه منتهی به اکتبر 2016 به ترتیب عراق ، افغانستان ، ترکیه ، آذربایجان و پاکستان است. از سوی دیگر ، مهمترین کشورهای وارد کننده “کفش” از ایران در همین مدت عراق ، افغانستان ، آذربایجان ، ترکمنستان و گرجستان هستند. همچنین واردکنندگان اصلی “فرش و گلیم صادراتی” در کشور ما در 7 ماه منتهی به اکتبر 2016 به ترتیب در ایالات متحده ، امارات ، آلمان ، پاکستان و لبنان ثبت شده اند. در همین حال ، در سال های 1392 و 1394 ، انگلیس و ایتالیا نیز از جمله کشورهای وارد کننده “فرش دستباف” از ایران بودند.

بیشتر بدانید: صادرات به ترکیه

صادرات نفت و گروه های پتروشیمی

گروه پتروشیمی براساس آمار منتشر شده توسط سازمان توسعه تجارت ، گروه کالایی اولویت دار دیگری که بازارهای هدف نیز مورد بررسی قرار گرفته است ، گروه پتروشیمی است. این گروه کالایی شامل 7 زیر گروه محصول است. طبق آمار ، کشورهای اصلی وارد کننده “قیر” از ایران در 7 ماه منتهی به اکتبر 2016 ، به ترتیب هند ، امارات ، پاکستان ، عمان و اندونزی گزارش شده اند.

در همین حال ، بازارهای صادرات “محصولات پلاستیکی” از ایران در 5 کشور عراق ، افغانستان ، ترکمنستان ، پاکستان و ترکیه به ثبت رسیده است. ترکمنستان ، افغانستان ، قزاقستان ، تاجیکستان و عراق نیز از عمده واردکنندگان “رنگ ، رزین و چسب” از ایران هستند. در همین حال هند ، ترکیه و چین از بزرگترین واردکنندگان ایران در “محصولات پتروشیمی-متانول” هستند.

همچنین کشورهای وارد کننده “محصولات پتروشیمی از مواد اولیه پلیمری” در 7 ماه منتهی به اکتبر 2016 ، چین ، ترکیه ، افغانستان ، هند و عراق به ترتیب ثبت شدند، البته در سال های 1392 تا 1394 روسیه یکی از واردکنندگان اصلی این محصول از ایران بود.

“روغن موتور صنعتی پارافین” آخرین زیرگروه محصولات پتروشیمی است که در 7 ماه منتهی به اکتبر 2016 موفق به تسخیر بازارهای افغانستان ، هند ، عراق و ترکیه شد. البته بین سال های 1392 و 1394 چین ، امارات و هند از عمده وارد کنندگان این محصول از ایران بودند.

بازارهای صادراتی

سوالات متداول بازارهای صادراتی

بزرگترین محصولات صادراتی ایران چیست؟

صادرات نفت خام
صادرات اتیلن پلیمر
صادرات الکل اکریلیک
صادرات فرآورده های نفتی
صادرات سنگ صادراتی

بزرگترین مقاصد صادراتی ایران کجاست؟

چین
هند
کره جنوبی
ایتالیا
ژاپن