صادرات کالا یکی از ارکان اقتصای، رشد و توسعه مالی هر کشوری است. در واقع صادرات ارسال کالا از کشوری به کشورهای دیگر است که در قوانین گمرکی بر دو نوع صادرات قطعی و موقت تقسیم می شود. برای تبدیل شدن به یک صادرکننده حرفه ای نیاز به آموزش صادرات به تمامی مقاصد صادراتی دارید. نحوه اخذ مجوزهای لازم، آموزش اصطلاحات بازرگانی، قوانین، بازاریابی و ایجاد ارتباطات از جمله مواردی هستند که صادرکنندگان نیاز به یادگیری و آشنایی با آنها را دارند. پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.
آنچه در ادامهمی خوانید.
فروش کالا به کشورهای دیگر با فرهنگ ها و نیازهای متفاوت نیازمند دانش عمیق و گسترده ای است که برای آموختن آن باید اقدام کرد. بازاریابی کشورهای مختلف، سنجش اقتصاد آنها و آشنایی با قوانین و فرهنگ مصرفی همچنین روابط سیاسی بین کشورها می توانند از فاکتورهای مهم در توسعه صادرات و افزایش درآمد تولید ناخالص ملی باشند.
پیش از تصمیم به صادرات کالا، باید فرصت ها و تهدید ها را شناخت و با ارزیابی عملکرد رقبا در بازار های جهانی درست و دقیق قدم برداشت. آشنایی با تجارت الکترونیک و اصول بازاریابی منجر به شناخت محصول شما در بازار دیگر کشورها می شود و اولین گام برای موفقیت در صادرات به تمامی مقاصد صادراتی است.
آمارها نشان می دهند ایران ۴۶ امین کشور دنیا در حوزه صـادرات است. تنوع و کیفیت محصولات ایرانی پتانسیل ورود به بازارهای جهانی را دارد اما باید برای شناخت این بازارها از آموزش صادرات به تمامی مقاصد صادراتی دست برنداشت. بیشترین صادرات ایران نفت خام ( ۳۸.۵ بیلیون دلار )، اتیلن پلیمر ( ۲.۷۵ بیلیون دلار ) اکلیریک الکل ( ۱.۳۶ بیلیون دلار )، محصولات نفتی تصفیه شده ( ۱.۳۲ بیلیون دلار )، سنگ معدن ( ۱.۱۹ بیلیون دلار ) می باشد که به مقاصد صادراتی چین ( ۱۶.۹ )، هند ( ۱۰.۲ )، کره جنوبی ( ۷.۲۲ )، ایتالیا ( ۳.۴۸ ) و ژاپن ( ۳.۲۳ بیلیون دلار ) ارسال شده است.
تمامی فعالان در حوزه اقتصادی هدف خود را بر صادرات کلا به مقاصد صادراتی دیگر کشورها متمرکز کرده اند. برای دستیابی به صادرات موفق و رو به رشد باید درباره مراحل آن بدانید. صادرات کالا از صفر تا صد شامل این مراحل می باشد:
مهمترین نکته در صادرات، فروش محصول و کالا در کشورهای دیگر است. مشتری یابی اصلی ترین گام در این راه است. با آموزش بازاریابی صادراتی به راحتی می توانید به مشتریان زیادی در بازارهای جهانی دست پیدا کنید. شرکت در نمایشگاهها، همکاری با شرکت ها و کریدور صادراتی از جمله اقداماتی است که برای شناسایی بازار هدف و مشتری یابی لازم و ضروری است.
تعاملات خوب ایران با کشورهای همسایه موجب گسترش روابط بین آنها شده و امکان صادرات به این کشورها به راحتی فراهم است. کشورهای آذربایجان، ترکمنستان، ارمنستان و تاجیکستان به دلیل تفاهمات فرهنگی بازارهای هدف مناسبی برای صادرکنندگان ایرانی می باشند.
به طور مثال صادرات محصولات غذایی و صنعتی به کشور عراق و افغانستان به آسانی انجام می شود.
همچنین صادرات سنگهای تزیینی و محصولات معدنی به چین از مواردی است که بسیار پر رونق می باشد. كشورهای آسیای مركزی از قبیل قزاقستان، قرقیزستان و تركمنستان واردکننده محصولات ساختمانی و مهندسی ایران هستند.
روسیه محصولات کشاورزی ایران را برای خرید انتخاب کرده است.
کشورهای آفریقایی خواهان کالاهای صنعتی ایرانی هستند.محصولاتی مانند پسته، فرش صادراتی، زعفران، داروهای گیاهی و زیره به كشورهای اروپایی مانند آلمان و اسپانیا صادر می گردد.
برای صادرات به کشورهای دیگر باید منتظر فرصت مناسب ماند و به محض ایجاد از آن استفاده کرد. در زمانی که برخی از کشورها تحریم می شوند فرصت خوبی برای صادرکنندگان است. به طور مثال در زمان تحریم کشورهای عربی، ایران و ترکیه توانستند سهم خوبی از بازار قطر بدست آورند.
دولت ها برای رونق صادرات بین کشورهای مختلف بسته های حمایتی را در نظر می گیرند که مهمترین آنها عبارت است از:
صادرکننده موفق برای موفقیت در صادرات نیازمند آموزش صادرات به تمامی مقاصد صادراتی می باشد. به طوری که بتواند بعد از آموزش، بازارهای جهانی را به خوبی بشناسد، متناسب با نیاز مشتری حرکت کند، با قوانین صادرات کالا از ایران آشنا و از نحوه نقل و انتقالات مالی با کمترین دردسر مطلع باشد. بدین ترتیب می توان به روند صادراتی کشور با توجه به وجود صادرکنندگان آگاه و خبره خوش بین بود.
تمامی فعالان در حوزه اقتصادی هدف خود را بر صادرات کلا به مقاصد صادراتی دیگر کشورها متمرکز کرده اند. برای دستیابی به صادرات موفق و رو به رشد باید درباره مراحل آن بدانید. صادرات کالا از صفر تا صد شامل این مراحل می باشد:
تعیین استراتژی
شناسایی نیاز بازار
تعیین نوع کالای صادراتی
آشنایی با فرآیند صادرات
تعیین کشورهای هدف برای صادرات
دولت ها برای رونق صادرات بین کشورهای مختلف بسته های حمایتی را در نظر می گیرند که مهمترین آنها عبارت است از:
جوایز صادراتی
معافیت از مالیات
تسهیلات ارزان قیمت
معافیت گمركی و تعرفه ای
كمك های دولتی برای حمل و نقل
معافیت از مالیات بر ارزش افزوده