مکانیزم های تبلیغات جهت ارتقای صادرات در بازارهای خارجی

مکانیزم های تبلیغات جهت ارتقای صادرات در بازارهای خارجی

امروزه بیشتر شرکت ها و تجارت های بزرگ، در صدد آنند تا محصول و یا خدمات خود را نه تنها در کشور خود، که در سطح جهانی و بین المللی عرضه کنند. برند های بزرگ و کوچک جهانی، رقیبان خود را دیگر محدود به مرز ها نمی دانند و همه روزه، به دنبال راه هایی جدید و مکانیزم های تبلیغات برای شناساندن و فروش محصولات خود به تمام نقاط دنیا هستند.

از طرفی، فروش بین المللی و تجارت فرا مرزی، تاثیر مثبت و بسزایی را هم در توسعه ی شاخص اقتصادی یک کشور بر جا خواهد گذاشت و به همین دلیل، دولت ها نیز یکی از اصلی ترین حامیان تبلیغات و فروش بین المللی هستند.

آنچه باید بدانید.


مهمترین مولفه موفقیت درعرصه تجارت چیست؟

یکی از مهم ترین و اصلی ترین مولفه هایی که برای موفقیت یک شرکت و تجارت باید مورد توجه قرار بگیرد، “مکانیزم های تبلیغات” است. در واقع تبلیغات ابزاری است که بواسطه ی آن، شرکت ها به فروش و درآمد زایی برای خود و کشور خود می رسند.

اگرچه تبلیغات، امری ضروری و واحد در همه ی تجارت ها به شمار می رود، اما قوانین و استراتژی های آن برای هر منطقه و هر کشور، متفاوت و به شکلی منحصر به فرد می باشد. در این مقاله به طور خلاصه اصلی ترین مکانیزم های تبلیغات برای صادرات بیشتر و همینطور تاثیرات هر یک به طور خلاصه بیان شده است. با ما همراه باشید.

شیوه های تبلیغات در صادرات کالا

تبلیغات یعنی چه؟ بازاریابی بین المللی به چه می گویند؟

اگرچه کارشناسان در سراسر جهان، تعریف های متعدد و بسیار متنوعی را برای امر “تبلیغات” در نظر گرفته اند، اما با یک نگاه کلی می توان آن را بدین شکل خلاصه کرد: “هرگونه فعالیت یا رفتار که از تولید کننده یا صاحب تجارت، با هدف آگاه سازی مشتری و خریدار در مورد محصول یا خدمات مورد عرضه، سر میزند، تبلیغات نام دارد”.

از سوی دیگر، تبلیغات را می توان ارتباطی دو سویه بین تولید کننده و مشتری، در جهت پیشبرد امر “فروش” یا “عرضه ی خدمات” در نظر گرفت. تبلیغات می تواند در سطح بین المللی انجام شود و طبیعتا چنین ارتباطی، پیچیدگی های بیشتری نسبت به تبلیغات نیتیو یا محلی دارد.

فرایند تبلیغات بین المللی و توضیح و توزیع کالا و محصول در بین کشور های جهان را، بازاریابی بین المللی می گویند. به طور دقیق تر می توان گفت که بازاریابی بین المللی، فرآیندی گسترده است و “تبلیغات” یکی از زیر مجموعه های آن به شمار می رود. طبیعتا بازاریابی بین المللی، مهم ترین نقش را در افزایش صادرات و فروش محصول در بازار های خارجی، ایفا می کند.


مکانیزم های تبلیغات بین المللی

روش ها و مکانیزم های فراوانی برای تبلیغات بین المللی وجود دارد؛ یک شرکت و مجموعه ی مدیران شرکت ها، باید بر اساس استراتژی های پایه ای خود و همینطور بر اساس شرایط و قوانین داخلی شرکت یا سازمانشان، یک یا چند مورد از این مکانیزم ها را برای امر تبلیغات بین المللی بر گزینند. در ادامه، چند مورد از مهم ترین این موارد شرح داده می شوند:

بازاریابی اینترنتی

شبکه ی جهانی اینترنت، نه تنها دنیای تجارت، بلکه کل زندگی انسان ها را از هر جنبه ای، تحت تاثیر قرار داده است. تجارت جهانی در دنیای امروز را نمی توان بدون شبکه ی گسترده ی اینترنت تصور کرد و می توان گفت که امروزه، بیشتر فرایندهای مربوط به امر تجارت جهانی، از طریق پرتال های اینترنتی و ساز و کار های تحت وب به انجام می رسد.

یکی از این فرایند ها، تبلیغات و بازاریابی است که تاثیری بسیار بیشتر از تبلیغات محیطی، و در عین حال هزینه ای بسیار پایین تر را به خود اختصاص می دهد. روش های متنوع و گوناگونی برای بازاریابی اینترنتی وجود دارد؛ از جمله بنرهای تحت وب و تبلیغ مستقیم در صفحات اینترنتی، تبلیغ در صفحات زرد و فراگیر (یلو پیج ها)، تبلیغ در سایت های B2b، شبکه های اجتماعی و … همگی از مهم ترین فرایند های مربوط به بازاریابی اینترنتی می باشند.

مکانیزم های تبلیغات بین المللی

نمایشگاه های بین المللی

یکی از موثرترین و کارامد ترین روش ها برای بازاریابی جهانی و ارتباط با مشتریان و شرکت های خارجی، حضور و معرفی محصول در نمایشگاه های بین المللی است. این گونه نمایشگاه ها، که اغلب شرکت کنندگان آن، صاحبان شرکت های بزرگ و مشتریان محصولات فرامرزی هستند، یک بانک بالقوه از خریداران بین المللی را برای برند و محصول مورد نظر، به وجود می آورند.

بازارچه های مرزی

به محوطه های اختصاصی و محصور، در نقطه صفر مرزی بین کشور ها که از سمت دولت ها به عنوان مکانی آزاد و مجاز برای داد و ستد و خرید و فروش کالاهای بین دو کشور در نظر گرفته می شود، “بازارچه ی مرزی” می گویند.

شرکت ها می توانند ضمن رعایت قوانین این گونه بازارچه ها، محصولات و یا خدمات مورد نظرشان را –البته نه در مقیاس بالا- برای معرفی و فروش در معرض نمایش بگذارند. در کشور ما ایران، بیش از 50 بازارچه ی مرزی مشترک با دیگر کشور های همسایه وجود دارد که شرکت های تولید کننده ی داخلی، به خوبی می توانند از امکانات و ظرفیت های هر یک، بهره ی کافی ببرند.

بیشتر بدانید: صادرات به ازبکستان

حضور در اتحادیه ها

نهاد هایی که اعضای آن همگی در یک حوزه ی مشترک مشغول به فعالیت می باشند و به نوعی همگی از یک صنف هستند، اتحادیه نامیده می شوند. تصمیماتی که در اتحادیه ها اتخاذ می شود، می تواند نقش بسزایی در توسعه ی راهبرد ها و مکانیزم های تبلیغات بین المللی برای آن صنف بخصوص داشته باشد.

این اتحادیه ها، با ایجاد هماهنگی بین اعضا و دولت، قوانین فروش و یکپارچکی را بهبود می بخشند، و جدید ترین راه های بازاریابی جهانی را، مورد وارسی قرار می دهند.

اتاق های شور و دفاتر بازرگانی مشترک

اتاق های مشترک نیز، نهادهایی هستند مانند اتحادیه ها، با این تفاوت که اعضای آن، افرادی از هر دو (یا چند) کشور مشترک می باشند. هدف از تشکیل این انجمن ها، توسعه و بهبود راهکار های مبادله ی کالا یا محصول بین کشور های عضو اتاق شور می باشد. علاوه بر این، دفاتر بازرگانی که با عنوان “سازمان توسعه ی تجارت” نیز شناخته می شود، روابط تجاری و معاملاتی بین کشور ها و قاره ها را توسعه می دهند.


سوالات متداول

بازاریابی بین المللی به چه می گویند؟

فرایند تبلیغات بین المللی و توضیح و توزیع کالا و محصول در بین کشور های جهان را، بازاریابی بین المللی می گویند. به طور دقیق تر می توان گفت که بازاریابی بین المللی، فرآیندی گسترده است و “تبلیغات” یکی از زیر مجموعه های آن به شمار می رود. طبیعتا بازاریابی بین المللی، مهم ترین نقش را در افزایش صادرات و فروش محصول در بازار های خارجی، ایفا می کند.

مکانیزم های تبلیغات بین المللی

روش ها و مکانیزم های فراوانی برای تبلیغات بین المللی وجود دارد؛ یک شرکت و مجموعه ی مدیران شرکت ها، باید بر اساس استراتژی های پایه ای خود و همینطور بر اساس شرایط و قوانین داخلی شرکت یا سازمانشان، یک یا چند مورد از این مکانیزم ها را برای امر تبلیغات بین المللی بر گزینند.
بازاریابی اینترنتی
نمایشگاه های بین المللی
بازارچه های مرزی
حضور در اتحادیه ها
اتاق های شور و دفاتر بازرگانی مشترک