معرفی محصول و کالا در فراسوی مرز ها، از مقدمات هر گونه تجارت صادراتی است. در مقاله های گذشته اشاره کردیم که یکی از مکانیزم های بازاریابی صادراتی، شرکت و حضور در نمایشگاه های بین المللی است.
در اینگونه نمایشگاه ها، شرکت ها می توانند محصول خود را ضمن معرفی برای بدست آوردن مشتریان بالقوه، در معرض فروش نیز بگذارند. شرکت در نمایشگاه های بین المللی خارج از ایران، امری است که اجرای آن به یک سری شرایط و قوانین خاص و مدون شده نیازمند است. در این مقاله هر آنچه که در مورد شرکت در این گونه رویداد ها باید بدانید، به طور خلاصه ذکر شده است. با ما همراه باشید.
آنچه خواهید خواند.
مزایای شرکت در نمایشگاه ها و رویداد های تخصصی خارج از کشور
معمولا هزینه های شرکت در نمایشگاه های بین المللی و مخصوصا نمایشگاه های برگزار شده در خارج از کشور، بالاست و حتی در بعضی از مواقع غیر معقول به نظر می رسد؛ این پر هزینگی باعث شده تا بیشتر شرکت های فرا مرزی و بین المللی برای حضور در چنین رویدادهایی دودل باشند و اغلب آن را به عنوان کاری پر هزینه و بی فایده بپندارند.
اگر شما هم به عنوان دارنده ی یک تجارت فرا مرزی اینگونه فکر می کنید، پیشنهاد می کنیم که حداقل یک بار به عنوان بازدید کننده هم که شده از اینگونه رویداد ها بازدید کنید.
- مهم ترین هدف نمایشگاه های بین المللی، ارتباط دو سویه با رقیبان و مشتریان است. شرکت در نمایشگاه های بین المللی این فرصت را به شما می دهد تا بتوانید برند و محصولتان را در ذهن مخاطبان، بارگذاری و ماندگار کنید؛ با مشتری ارتباط رو در رو و کلامی داشته باشید و به آنان اجازه دهید تا محصول شما را از نزدیک ببیند و لمس کنند.
- این نوع از ارتباط مسلما یکی از قوی ترین تعامل هایی است که یک شرکت یا سازمان می تواند با مشتریان خود داشته باشد.
نمایشگاه های بین المللی می تواند پتانسیل های واقعی بازار را هم به شما نشان دهد. معمولا شرکت ها داغ ترین اخبار و جدید ترین محصولاتشان را در اینگونه رویدادها در معرض نمایش می گذارند؛ از طرفی، بازدید کنندگان این گونه رویدادها، تنها با یک هدف به استقبال نمایشگاه می آیند، و آن چیزی نیست مگر آگاهی یافتن از همین اخبار و بازدید از این محصولات. - در این گونه رویدادها همچنین می توانید فرصت دیده شدن در کنار غول های تجاری و رقیبان بزرگ را به شکل بسیار قابل قبولی داشته باشید؛ بازار هدف و نیاز های اساسی بازار را بشناسید و محصولات خود را به شکل مستقیم به فروش برسانید.
- دیدار با مدیران دیگر شرکت ها و صاحبان تجارت، تعامل و ارتباط سازی قوی و دو سویه با آنان، بهره وری از کلاس ها و کارگاه های آموزشی و همینطور کسب اطلاعات درباره ی کسب و کارتان، از دیگر مزایای شرکت و حضور در نمایشگاه های کار و رویداد های تخصصی بین المللی است.
چگونه در نمایشگاه های بین المللی شرکت کنیم؟
در سطح بین المللی، نمایشگاه ها و رویدادهای تجاری بسیار متعدد و متنوعی وجود دارد؛ قبل از هر چیزی باید هدفتان از حضور در نمایشگاه را در نظر بگیرید و بر اساس آن، یکی از رویداد های مورد نظرتان را برای شرکت یافتن در آن انتخاب کنید. به عنوان مثال بعضی از نمایشگاه ها برای برندینگ مناسب اند و بعضی دیگر به عنوان پیدا کردن نمایندگی و معرفی و آزمایش محصول یا خدمات مورد توجه قرار می گیرند؛ مدیران شرکت ها باید براساس نیازها و اهدافشان تصمیم بگیرند که در کدام یک از این نمایشگاه ها و رویداد ها حضور داشته باشند.
علاوه بر این، تحقیق در مورد نوع نمایشگاه و بازدید کنندگان آن، رقبای تجاری، بررسی کشور برگزار کننده و بازار هدف، و دیگر عواملی که در نحوه ی برگزاری و جریان نمایشگاه موثر است، می تواند بسیار ضروری و کارامد باشد.
فراموش نکنید که در هر نمایشگاهی باید طبق زمان مقرر شده ی آن برای امر نام نویسی و تعیین غرفه اقدام نمایید. مشورت یا مشارکت با شرکت هایی که قبلا در چنین رویداد های شرکت داشته اند نیز می تواند بسیار مفید باشد.
ویزای نمایشگاهی چیست؟
یکی از ساده ترین روش های دریافت ویزا برای حضور و شرکت در چنین رویداد هایی، “ویزای نمایشگاهی” است. این نوع از ویزا به افرادی اعطا می شود که ضمن داشتن موازین قانونی و تجاری مورد نیاز، قصد دارند تا در یک نمایشگاه، سمینار و یا یک رویداد تجاری خاص شرکت نمایند. دریافت این نوع از ویزا منوط به داشتن شرایط زیر می باشد:
- در دست داشتن دعوت نامه ی رسمی و بلیط شرکت در نمایشگاه
- ارسال یک معرفی نامه از سوی برگزار کننده ی نمایشگاه یا رویداد برای سفارت
- وضعیت شغلی شما با موضوع و مفاد نمایشگاه یا رویداد مرتبط باشد و مدارک تحصیلی یا شغلی این وضعیت را اثبات می کند
نکاتی که قبل از شرکت در نمایشگاه باید بدانید
- از قبل به جدول زمانبندی نمایشگاه، از جمله زمان ثبت نام اولیه و زمان تعیین غرفه توجه کافی داشته باشید.
- کتاب راهنمای نمایشگاه یا رویداد را با دقت کافی مطالعه کنید.
- اقلامی که قصد معرفی یا فروش آنها در نمایشگاه را دارید را حتما کمی زودتر به محل نمایشگاه ارسال کنید.
- در مورد تعداد افراد شرکت کننده و تعداد میهمانان خود و دعوت از آنان، تصمیم گیری کنید.
- افرادی را برای حضور در نمایشگاه انتخاب کنید که مسلط به زبان انگلیسی (و یا زبان کشور برگزار کننده) بوده، و به روش های بازاریابی حضوری و دیداری نیز تسلط کافی داشته باشند.
- به این افراد، آموزش ها و کاتولوگ های لازم را به طور کامل ارائه دهید.
- در مورد نحوه ی چیدمان و دکوراسیون غرفه ی خود به درستی و بر اساس سلیقه و فرهنگ بازار مخاطب، تصمیم گیری کنید.
- مواردی همچون نحوه ی پذیرایی از مشتریانتان و انتخاب لباس های فرم نمایندگان را هم مد نظر داشته باشید.
نکاتی که هنگام برگزاری نمایشگاه باید بدانید
- از هر جنبه ای از جمله حضور به موقع پرسنل و نحوه ی تقسیم وظایف نظم و انضباط را به طور کامل رعایت کنید.
- نحوه ی توزیع پرسشنامه ها، کاتالوگ ها و بروشور ها، هدایای تبلیغاتی و کارت های ویزیت را به درستی انجام دهید.
- پذیرایی و تعامل با میهمانان را طبق رعایت سنت ها و فرهنگ همان مردم انجام دهید.
- با غرفه های دیگر و رقیبان خود نیز تعامل و گفتگو کنید.
نکاتی که بعد از برگزاری نمایشگاه باید بدانید
- در مورد جمع آوری غرفه و وسایل خود، نظم و انضباط کافی داشته باشید.
- کلیه ی اطلاعات جمع آوری شده در طول نمایشگاه را در یک فضای امن ذخیره کنید و ترجیحا یک بک آپ هم از آن داشته باشید.
- به درخواست هایی که در طول نمایشگاه از شما شده است توجه کنید و در اسرع وقت به تک تک آنان رسیدگی کنید.
- نقاط ضعف و قوت خود را به درستی و بر اساس اطلاعات آماری، ارزیابی کنید.
سوالات متداول
مزایای شرکت در یک رویداد و نمایشگاه بین المللی چیست؟
شرکت در نمایشگاه های بین المللی این فرصت را به شما می دهد تا بتوانید برند و محصولتان را در ذهن مخاطبان، بارگذاری و ماندگار کنید؛ با مشتری ارتباط رو در رو و کلامی داشته باشید و به آنان اجازه دهید تا محصول شما را از نزدیک ببیند و لمس کنند.
چگونه ویزای نمایشگاهی دریافت نماییم؟
دریافت این نوع از ویزا منوط به داشتن شرایط زیر می باشد:
1.در دست داشتن دعوت نامه ی رسمی و بلیط شرکت در نمایشگاه
2.ارسال یک معرفی نامه از سوی برگزار کننده ی نمایشگاه یا رویداد برای سفارت
3.وضعیت شغلی شما با موضوع و مفاد نمایشگاه یا رویداد مرتبط باشد و مدارک تحصیلی یا شغلی این وضعیت را اثبات می کند