هر آن‌چه که باید در مورد سیستم انبارداری و انواع آن بدانید

websepanta
date_range آذر 23, 1400
message نظر 0
سیستم انبارداری

یک سیستم جامع مدیریت انبار، برای شرکت‌هایی که با تولید، موجودی کالا و پرسنلی با وظایف و مهارت‌های متنوع سر و کار دارند، یک گزینه پایه و ضروری برای فعالیت‌ها خواهد بود. این روزها گزینه‌های بی‌شماری برای انتخاب وجود دارد که می‌تواند به صورت سفارشی باعث ساده‌سازی فرآیندهای هر شغل، صرف‌نظر از اینکه در چه زمینه‌ای فعالیت دارند، شوند.

سیستم مدیریت انبار و انبارداری گزینه‌ای است که هر سازمان و تجارتی از آنلاین تا خرده‌فروشی به آن نیاز دارند. در این مطلب قصد داریم سیستم انبارداری و توزیع کالا و انواع آن را بررسی کنیم.


سیستم مدیریت انبار چیست؟

بسیاری از شرکت‌ها، از سیستم‌های مدیریت انبار برای تکمیل فعالیت‌ها و پروتکل‌های اجرایی استفاده می‌کنند. بسته به نوع فعالیت، سیستم انبارداری می‌تواند متناسب با نیازهای تجارت ساخته شود.

یکی از رایج‌ترین اشتباهاتی که مدیران و برنامه‌ریزان هر سازمان مرتکب می‌شوند، این است که آن‌ها ارتباطات بین انبار و بخش‌های دیگر را تکه تکه می‌کنند. این حرکت باعث اتلاف وقت، حواس‎‌پرتی و اشتباهات فاحش خواهد شد، زیرا پیام‌ها قبل از رسیدن به فرد مورد نظر در چندین بخش جابه‌جا می‌شوند.

با وجود یک سیستم انبارداری مانند نرم افزار مدیریت انبارداری پویا، که شامل قابلیت‌ ضبط شفاف اسناد مربوط به هر خدماتی است، هر دو بخش انبار و خدمات، قادر خواهند بود سفارشات، زمان تحویل، مراحل حمل و نقل و بازخورد مشتری را از طریق یک سیستم ردیابی کنند. در حقیقت ارتباطات یکپارچه در یک زمان، باعث کاهش سردرگمی، خطای انسانی و اتلاف وقت می‌شود، که در تامین نیازهای مشتری بسیار تاثیرگذار است.

سیستم مدیریت انبار

سیستم انبارداری و ردیابی تعداد دقیق موجودی

به طور یقین برای هر سازمان و شرکتی حداقل یک‌بار پیش آمده است که اشتباه در ثبت تعداد محصول کرده باشند. پس تمام فعالیت‌ها می‌دانند که حفظ اسناد و ثبت به روز و دقیق محصول، در فرآیند کاری چقدر مهم است. خوشبختانه سیستم انبارداری، این موضوع مهم را به خوبی درنظر گرفته است و دارای ویژگی‌های زیادی است که به پرسنل اجازه می‌دهد تنها با فشار دادن یک کلید یا اسکن بارکدخوان، تعداد محصولات را ثبت کنند.

همچنین سیستم مدیریت انبار، برای فرآیندهایی مانند برداشت، دریافت و ارسال سفارش نیز به خوبی عمل کرده و می‌تواند موجودی کالاها را در حین حرکت نیز ردیابی کند. به عنوان مثال در صورت لزوم ردیابی محصول از زمان بارگیری در اسلکه‌ها شروع و تا چیدمان و ثبت آن در انبار ادامه دارد.

بیشتر بدانید: صادرات به عمان

سیستم انبارداری و عدم شمارش منظم و مجدد موجودی

بسیاری از شرکت‌ها، هدف از راه‌اندازی انبار را شمارش منظم محصول و اطمینان از موجودی مورد نیاز می‌دانند، تا در شرایط مورد نیاز، انتظارات آنان را برآورده سازد. سیستم انبارداری به مشاغل اجازه می‌دهد تا بدون اتلاف وقت، از موجودی کالا مطلع شده و نیازی به شمارش مجدد نداشته باشید.

بسته به اندازه و پیچیدگی انبار، ممکن است سازمان‌ها شمارش هفتگی یا ماهانه برای ارزیابی محصولات موجود خود داشته باشند، اما با بودن سیستم مدیریت انبار، این زمان با ارزش صرف کارهای دیگر خواهد شد، زیرا به طور خودکار می‌توانند از موجودی اطلاع داشته باشند.

اگر دوست دارید با شغل انبارداری و وظایف انباردار آشنا شوید به صفحه “شغل انبارداری” مراجعه نمایید.

مزایای استفاده از سیستم مدیریت انبار

سیستم‌های انبارداری از نظر کارآیی و دقت می‌توانند کارهای زیادی برای یک تجارت موفق انجام دهند، همچنین انبارها با وجود این سیستم فرآیندهای راحت و سریعی را تجربه می‌کنند که شاید هرگز لحظه‌ای به آن نیز فکر نکرده باشند.

ارسال گزارش‎‌های خودکار:

همه انواع سیستم‌ انبارداری، این ویژگی را ندارند، اما می‌توانند شرایطی را برای ثبت راحت‌ و کارآمدتر اسناد در اختیار کارکنان بگذارند. یک سیستم نرم‌افزاری انبارداری، می‌تواند گزارش‌های مفید با بازه زمانی دلخواه سازمان ارائه دهد.

برنامه‌ریزی برای رشد تجارت:

همه سازمان‌ها برنامه‌های بزرگی برای مشاغل خود دارند، که سیستم مدیریت انبار می‌تواند در راه رسیدن به این هدف کمک شایانی باشد. حتی اگر از ابدا از تک‌تک ویژگی‌های سیستم انبارداری استفاده نشود، اما به طور یقین با تغییر رویه‌ کاری باعث پیشرفت تجارت خواهد شد.

ساده‌سازی فرآیندهای مالی:

سیستم انبارداری می‌تواند با ارائه ابزارها و قابلیت‎‌های گسترده، روند تولید فاکتور و سیستم فرم‌نویسی را بهبود بخشد. همچنین می‌تواند مقدار سفارشات را ردیابی کرده، صورتحساب‌ها را بررسی و سیستم حسابداری را ساده سازد، به ویژه در زمان مالیات کمک بسیاری خواهد بود.

مزایای سیستم انبارداری

انواع سیستم انبارداری

اساسا سه نوع سیستم انبارداری برای مشاغل وجود دارد که عبارتند از: سیستم مدیریت انبار مستقل، منابع انسانی و زنجیره تامین.

مدیریت انبار مستقل

سیستم انبارداری مستقل، به دلیل ویژگی‌های خاصی که در مدیریت دارند، دسته‌بندی می‌شوند. این نوع سیستم انبارداری را می‌توان بدون عملکردهای زنجیره تامین، برای فروش و برنامه‌ریزی درباره‌ی عملکرد یک محصول تخصصی به کار گرفت. همچنین در برخی از سیستم‌های انبارداری مستقل، تمرکز بر ارائه بهترین نوع حمل و نقل برای انبار نیز ارائه می‌شود. سیستم انبارداری مستقل به کاربران خدمات زیر را ارائه می‌دهد:

  • مدیریت موجودی کالا
  • ردیابی تاریخ انقضاء محصول
  • شمارش چرخه ورود و خروج
  • انبارگردانی
  • اسکن بارکد
  • ردیابی قرارگیری محصول
  • چیدمان
  • بسته‌بندی
  • مدیریت و ردیابی حمل و نقل

سیستم انبارداری مستقل، اغلب برای مدیریت موجودی کالاها در نظر گرفته می‌شود، زیرا برای بسیاری از صنایع فراتر از مدیریت انبار، کنترل موجودی مهم است. جهت آشنایی با فرآیند و اصول انبارداری به صفحه “اصول انبارداری” مراجعه نمایید.

زنجیره تامین

سیستم انبارداری در این بخش از مدیریت جامع زنجیره تامین پشتیبانی می‌کند، در حالی که در مستقل فقط راه‌حل‌های انبارداری را پوشش می‌دهد. برخی از سازمان‌های، زمانی که قصد استفاده از سیستم انبارداری را دارند، به زیرمجموعه مدیریت زنجیره تامین نیز فکر می‌کنند. زنجیره تامین دامنه وسیعی دارد و به کاربران کمک می‌کند تا روابط، فرآیند و ریسک‌های تجاری را ارزیابی کنند. انتخاب سیستم انبارداری ادغام شده با زنجیره تامین، به شرکت‌ها این فرصت را می‌دهد تا بین بخش‌های مختلف کسب و کار، انسجام خوبی برقرار کنند.

منابع انسانی

سیستم انبارداری بر پایه منابع انسانی، نرم‌افزاری قدرتمند است که توانایی‌های سیستم‌های دیگر را با هم ترکیب می‌کند و باعث پیشرفت در روند کاری سازمان‌ها می‌شود. از برنامه‌ریزی زنجیره تامین، حسابداری تا مدیریت ارتباط با مشتری، گزینه‌هایی است که این نوع سیستم انبارداری ارائه می‌دهد.

همچنین این نوع سیستم انبارداری گزینه خوبی برای مشاغلی است که می‌خواهند راه‌حل‌های نرم افزاری را در مقیاس‌های بزرگتری ارتقا دهند و حرکت عالی است برای سازمان‌ها که به دنبال بهبود بخشیدن به سرمایه و کسب موفقیت در بازار رقابتی هستند.

سیستم‌های انبارداری به عنوان زنجیره تامین و یکپارچه‌سازی مناسب انسانی با سیستم‌ انبارداری مستقل متفاوت هستند، زیرا مدیریت انبار را به عنوان بخشی از قابلیت‌های گسترده خود ارائه می‌دهند. بنابراین اولین تصمیمی که برای انتخاب نوع سیستم انبارداری می‌گیرید این است که آیا می‌خواهید در یک سیستم انبارداری تخصصی سرمایه‌گذاری کنید یا اینکه از یک محصول ترکیبی سود بیشتری خواهید برد؟ پاسخ به اندازه و اهداف تجاری سازمان‌ها بستگی دارد.

سیستم انبارداری

سوالات متداول درخصوص سیستم انبارداری

مزایای استفاده از سیستم مدیریت انبار چیست؟

ارسال گزارش‎‌های خودکار
برنامه‌ریزی برای رشد تجارت
ساده‌سازی فرآیندهای مالی

چند نوع سیستم انبارداری برای مشاغل وجود دارد؟

سیستم مدیریت انبار مستقل، منابع انسانی و زنجیره تامین

سیستم انبارداری مستقل به کاربران چه خدماتی را ارائه می دهد؟

مدیریت موجودی کالا
ردیابی تاریخ انقضاء محصول
شمارش چرخه ورود و خروج
انبارگردانی
اسکن بارکد
ردیابی قرارگیری محصول
چیدمان
بسته‌بندی
مدیریت و ردیابی حمل و نقل

attachment برچسب‌ها :
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
Warning