ترخیص کالا از گمرک بازرگان

websepanta
date_range دی 13, 1400
message نظر 2
ترخیص کالا از گمرک بازرگان

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

منظور از ترخیص کالا وارد یا صادر کردن کالا در گمرک و صدور اجازه‌‌نامه برای واردات یا صادرات کالا است که این کار هزینه و مراحل خاصی را شامل می‌شود. در این مطلب قصد داریم با مراحل کار‌های اداری، بازارچه مرزی ساری سو در مرز بازرگان و هزینه ترخیص کالا از گمرک آشنا شویم تا کار شما برای ترخیص کالا از گمرک بازرگان راحت‌تر انجام شود.


بازارچه مرزی ساری سو

این بازارچه، یکی از بازارچه‌های مرزی ایران در نزدیکی مرز بازرگان و نزدیک به استان‌های آذربایجان غربی و شرقی با 50 درصد محصولات وارداتی تولید شده در کشور ترکیه است که در سال 1368 افتتاح شد.
اما امروزه جزو کوچک‌ترین بازار‌چه‌های مرزی به حساب می‌آید. همچنین در این بازارچه، 40 غرفه دیده می‌شود که عمده محصولات آن‌ها کفش، پوشاک و کیف است.
اگر بخواهیم محل قرار گیری آن را عنوان کنیم، این بازارچه در مرز استان آغری ترکیه با نام دغوبایزید قرار گرفته است. قیمت اجناس در این بازار‌چه ارزان‌تر از نقاط دیگر است.


مراحل ترخیص کالا از گمرک بازرگان

ترخیص کالا از گمرک بازرگان مراحل مختلفی دارد که اجازه دهید با یکدیگر بررسی کنیم.

ارائه اطلاعات از طریق سیستم EPL

اولین قدم برای ورود کالا به گمرک اظهارنامه است، به این معنی که شخص اعلام می‌کند که می‌خواهد چه کالایی را وارد یا صادر کند.
برای این که کار او راحت‌ تر انجام شود و نیازی به مراجعه حضوری نباشد، می‌تواند از طریق سامانه EPL اقدام کند و اطلاعاتی مانند بارنامه، گواهی مبدا، اسناد بانکی، بیمه نامه، ترخیصیه، رسید قبض انبار گمرکی، گواهینامه بازرسی کالای صادراتی و سایر مجوزهای مورد نیاز را به اظهار‌نامه خود پیوست کند.
برای ورود به سامانه EPL، برای این کار ابتدا باید با کارت ملی خود به نزدیک‌ترین گمرک مراجعه کنید، رمز EPL را دریافت کنید و این نکته را در نظر داشته باشید که به هیچ عنوان آن را در اختیار دیگران قرار ندهید، زیرا ممکن است از آن سوء استفاده شود.

دریافت کوتاژ و تعیین مسیر

بعد از تنظیم اطلاعات و وارد کردن آن در سامانه EPL، در این مرحله نوبت به شماره ثبت یا کوتاژ می‌رسد. کوتاژ به معنی ثبت اظهار‌نامه واردات کالا یا صادرات است که به هر اظهارنامه یک شماره داده می‌شود و آن شماره کوتاژ نام خواهد داشت.
همچنین در این مرحله اظهار‌‌نامه مهر می‌خورد. برای تعیین مسیر نیز سه نوع مسیر به اسامی سبز، زرد و قرمز وجود دارد. از طرفی عواملی مانند کشور سازنده، نوع کالا، اعتبار صاحب کالا، حقوق ورودی در انتخاب مسیر تاثیر‌گذار خواهند بود.


ارزیابی کالا

پس از تعیین مسیر کالا، مرحله بعدی ترخیص کالا از گمرک بازرگانی ارزیابی کالا است که بستگی به مسیر کالا دارد که اگر قرمز یا زرد باشد کالا نیاز به کنترل خواهد داشت.
در این مرحله کارشناس گمرک، کالا را باز می‌کند و آن را با مدارک موجود مطابقت می‌دهد یا احتمال دارد فقط رئیس خدمات گمرک کار بررسی مدارک را انجام دهد. بعد از بررسی کالا، در بخش دایره ارزش، ارزش اظهاری و سوابق گمرکی بررسی می‌شود.

ترخیص کالا از گمرک

اخذ مجوزهای لازم

در این مرحله از مرحل ترخیص کالا از گمرک بازرگانی مجوزهای لازم از قبیل استاندارد، بهداشت، مالیات، مخابرات، جهاد، انرژی اتمی، وزارت راه و غیره تکمیل می‌شود.

کارشناس سرویس

در این بخش کارشناس سرویس، تعرفه و تطبیق کالا را بررسی می‌کند و آن را با اسناد مربوطه مطابقت می‌دهد. یکی دیگر از مسئولیت‌های کارشناس بررسی مجوزها است و تایید نهایی پس از بررسی امضاها به وسیله رئیس سرویس انجام می‌شود.

صندوق و صدور سند ترخیص

در این مرحله زمانی که هزینه پرداختی مشخص شد صاحب کالا باید آن را به ارائه فیش نقدی به گمرک بپردازد و بعد از آن که پول پرداخت شد، پروانه سبز برای او صادر می‌شود.
منظور از پروانه سبز، برگه‌ای است که نشان می‌دهد مراحل ارزیابی به پایان رسیده است، با گمرک تسویه حساب شده است و کالا آمادگی خروج از گمرک را دارد.

انبارداری و اجازه بارگیری

پس از بررسی و صدور مجوزها، گمرک زمانی مجوز بارگیری را صادر می‌کند که تسویه‌های لازم با شرکت حمل و نقل انجام و قبض انبار و سایر مدارک لازم آماده شده‌است و همچنین مبلغی به عنوان انبار‌داری توسط مسئول نگهداری کالا از صاحب کالا دریافت می‌شود تا اجازه بارگیری داده شود.

خروج کالا از گمرک

بعد از اتمام مراحل ترخیص کالا، ابتدا انبار‌دار گمرک بیجک انبار را به ترخیص‌کننده می‌دهد. این برگه نشان می‌دهد که کالا به صاحب آن تحویل داده شده است، همچنین در این مرحله مجددا کالا بررسی خواهد شد و مجوز خروج آن از درب گمرک صادر می‌شود.

ترخیص کالا از گمرک بازرگان

شرکت‌ های ترخیص کالا از گمرک بازرگان

شرکت‌های مختلفی در زمینه ترخیص کالا از گمرک بازرگان و بازارچه مرزی ساری سو یا ترخیص کالا از گمرک بازرگانی فعالیت می‌کنند. چنین شرکتی می‌تواند در زمینه صادرات به ترکیه یا واردات به این کشور فعالیت کنند و کسانی که به این کار علاقه دارند با آن تماس بگیرند.

بعضی دیگر از شرکت‌ها ممکن است به صورت تخصصی فعالیت کنند و اولویت خود را روی کالاهای خاصی بگذارند.گاهی یک شرکت ترخیص کالا از گمرک بازرگان تصمیم می‌گیرد این کار را تنها برای کالاهایی مانند کاغذ‌‌های چاپ و تحریر، کاغذ آغشته با مواد دیگر، انواع پارچه‌ها مانند پلی‌‌استر، چرمی، نخی، ابریشمی، کتان و پشمی انجام دهد.معمولا تجار و صاحب چنین صنایعی با اطمینان از این که کار شرکت مورد نظر تخصصی است، به آن اعتماد می‌کنند تا در کمترین زمان ممکن ترخیص کالا انجام شود.

شرکت‌های دیگری که مدعی ترخیص کالا از گمرک بازرگان و بازارچه مرزی ساری سو هستند، این کار را برای کالاهایی مانند مقوای پشت طوسی، درب ضد سرقت، براق کننده آلات کابینت، انواع کفش، سرامیک، لوازم یدکی خودرو و انواع درزگیر انجام می‌دهند. اگر شما بخواهید کالاهای دیگری را ترخیص کنید شرکت‌های گوناگون دیگری جوابگوی نیازتان خواهند بود.


هزینه ترخیص کالا از گمرک بازرگان

هزینه ترخیص کالا از گمرک بازرگان شامل هزینه انبار‌داری، بار‌بری، تخلیه، تعرفه آزمایشگاه، کارشناسی ‌کالا می‌شود که مبلغ آن را باید صاحب کالا بپردازد.
در پایان، با توجه به مشکلاتی که در مراحل اداری ترخیص کالا از گمرک بازرگان وجود دارد، بهترین روش، انتخاب شرکتی با سابقه خوب در ترخیص کالا است تا مراحل ترخیص را در زمان کمتر انجام دهد.


سئوالات متداول

منظور از ترخیص کالا چیست؟

منظور از ترخیص کالا وارد یا صادر کردن کالا در گمرک و صدور اجازه‌‌نامه برای واردات یا صادرات کالا است که این کار هزینه و مراحل خاصی را شامل می‌شود.

هزینه ترخیص کالا از گمرک بازرگان شامل چه مواردی می شود؟

هزینه ترخیص کالا از گمرک بازرگان شامل هزینه انبار‌داری، بار‌بری، تخلیه، تعرفه آزمایشگاه، کارشناسی ‌کالا می‌شود که مبلغ آن را باید صاحب کالا بپردازد.

attachment برچسب‌ها :

2 پاسخ به “ترخیص کالا از گمرک بازرگان”

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
Warning