ترخیص خودرو از گمرک

websepanta
date_range آبان 11, 1399
message نظر 1
ترخیص خودرو از گمرک

خودرو یکی از محبوب‌ترین کالاهای وارداتی است که سالانه سهم زیادی از واردات کالا را به خود اختصاص می‌دهد. خودرو از آن دست کالاهایی است که علاوه بر تجار و بازرگانان، افراد عادی نیز تمایل زیادی به وارد کردن آن دارند. از آنجا که قیمت بالای دلار در داخل کشور باعث می‌شود که خودروی وارداتی ارزش بسیاری زیادی به ریال پیدا کند، از این رو برخی از مردم به این فکر می‌افتند که شخصاً اقدام به ورود ماشین کنند و به جای پرداخت هزینه‌ی گزاف قیمت تمام شده خودرو در داخل، هزینه‌های گمرکی را بپردازند و ماشین خود را با قیمت تمام شده کمتری تهیه کنند.

در مقاله “ترخیص خودرو از گمرک” قصد داریم شما را با مراحل ورود و ترخیص خودرو از گمرک آشنا کنیم.


ورود خودرو به مناطق آزاد

هر خودروی وارداتی که در شهر می‌بینید، به محض ورود به کشور مراحلی را طی کرده تا در اختیار مشتریان قرار بگیرد. ورود خودرو به مناطق آزاد هم از طریق اشخاص حقیقی و هم اشخاص حقوقی امکان‌پذیر است، به شرط آنکه اشخاص حقیقی یا حقوقی دارای کارت بازرگانی باشند و یا از کارت بازرگانی شخص دیگری استفاده کنند و آن را در اصطلاح اجاره کنند.

به این ترتیب، هم نمایندگی‌های مجاز و شرکت‌های معتبر با اخذ مجوزهای مربوطه می‌توانند نسبت به ورود ماشین به مناطق آزاد اقدام کنند و هم اشخاص حقیقی. با این تفاوت که اشخاص حقیقی تنها یکبار در سال می‌توانند نسبت به ورود ماشین اقدام کنند و همچنین موظف به پرداخت 5 درصد عوارض بیشتری نسبت به نمایندگی‌ها هستند.


صفر تا صد ورود خودرو به کشور

برای خرید و ورود خودرو به کشور پیش از هر چیز لازم است نسبت به دریافت کارت بازرگانی یا اجاره آن اقدام کنید. در مقاله دیگری به تفضیل درباره کارت بازرگانی و نحوه دریافت آن توضیح داده‌ایم، با مراجعه به مقاله کارت بازرگانی چیست؟ اطلاعات لازم در این زمینه را بدست آورید. پس از آن، لازم است با نمایندگی‌های خودرو در داخل ایران قرارداد ببندید، این کار تنها به این خاطر است که خودروی شما از خدمات پس از فروش بهره‌مند شود. در مرحله سوم اقدام به خرید خودرو کنید.

برای خرید خودرو می‌توانید یکی از کشورهای همسایه مانند امارات یا دبی را انتخاب کنید. بهتر است پیش از خرید از نمایندگی‌های مجاز خودرو مورد نظرتان در کشورهای همسایه استعلام قیمت کنید و سپس اقدام به خرید خودرو کنید. بعد از آن، نوبت به ثبت سفارش است. شما باید سفارش خود را در سامانه گمرک کشور ثبت کنید تا بتوانید نسبت به ورود و ترخیص خودرو اقدام کنید.

ثبت سفارش نیز تنها با کارت بازرگانی امکان‌پذیر است. پس از تأیید و ثبت سفارش یک کد 8 رقمی برای شما ارسال می‌شود. پس از آن، شما باید مشخصات خودرو و شماره شاسی آن را ثبت کنید تا توسط نمایندگی‌های مجاز استاندارد خودرو تأیید شود. پس از تأیید کد 8 رقمی شما به گمرک ارسال می‌شود و مجوز ورود خودرو شما صادر می‌شود.

صفر تا صد ورود خودرو به کشور

حمل و نقل خودرو

پس از طی کردن مراحل قبل حالا نوبت به حمل و نقل خودرو شما از کشور مبدأ تا ایران است. شما برای حمل و نقل خودرو خود می‌توانید از دو قرارداد FOB و CFR استفاده کنید. بعد از ورود خودرو به مرزهای کشور حالا باید نسبت به ترخیص آن اقدام کنید. ترخیص خودرو نیز تنها برای دارندگان کارت بازرگانی امکان‌پذیر است. دارنده کارت بازرگانی با ارائه مدارک لازم و پرداخت هزینه‌های مربوطه می‌تواند نسبت به ترخیص خودرو اقدام کند.

هزینه‌های ترخیص خودرو

علاوه بر هزینه خرید خودرو و هزینه حمل و نقل و بیمه، هزینه‌های لازم برای ترخیص خودرو از گمرک شامل این موارد است: هزینه ترخیصیه، هزینه استاندارد، هزینه حق ورودی، هزینه انبارداری، هزینه ارزش افزوده، هزینه شماره‌گذاری خودرو و پلاک، هزینه بازدید خودرو و عوارض هلال احمر. لازم به ذکر است برخی از هزینه‌های برای خودروهای 2500 سی سی به بالاتر بیشتر از خودروهای زیر 2500 سی سی است.

مدارک لازم جهت ترخیص خودرو

برای ترخیص خودرو از گمرک مدارکی مانند گواهی ترخیصیه، قبض انبار، گواهی کشور مبدأ، پیش فاکتور و فاکتور خرید، بیمه حمل و نقل، گارانتی خودرو، رسید ثبت سفارش، رسید اقساط خودرو، فرم اظهارنامه و مدارک لازم جهت احراز هویت لازم می ‎باشد. دارنده این مدارک پس از پرداخت هزینه‌های لازم با ارائه مدارک می‌تواند نسبت به ترخیص خودرو اقدام کند.

بیشتر بدانید: صادرات به عمان

گمرک‌های مخصوص واردات خودرو

برخی از مرزها و گمرک‌های کشور به ورود خودرو اختصاص دارند. از جمله: بندر امام خمینی، گمرک چابهار، گمرک ارومیه، گمرک مشهد، گمرک بوشهر، گمرک تهران، گمرک سهلان، گمرک نوشهر، گمرک شهید باهنر، گمرک شهید رجایی و گمرک انزلی.


ورود خودرو با کارت بازرگانی خود یا دیگران؟

اشخاص حقیقی که نسبت به دریافت کارت بازرگانی اقدام کنند، می‌توانند علاوه بر سهمیه ورود یک ماشین، از امکانات کارت بازرگانی خود استفاده کرده و کالاهای خارجی دیگری را نیز به کشور وارد کنند. در غیر اینصورت می‌توانید کارت بازرگانی شخص دیگری را اجاره کنید و هزینه‌ای بابت آن بپردازید. اگر برای ترخیص خودرو شخصاً اقدام به دریافت کارت بازرگانی کنید، سند گمرکی ماشین و کارت خودرو به نام شما صادر خواهد شد و دیگر نیازی نیست برای نقل و انتقال مالکیت به دفترخانه اسناد رسمی مراجعه کنید و یا هزینه‌ای بپردازید.

از طرف دیگر مالیات نقل و انتقال به شما تعلق نمی‌گیرد، ولی در عوض مشمول مالیات واردات خودرو می‌شوید. همچنین برای دریافت کارت بازرگانی باید در حدود یک هفته وقت بگذارید و مدارکی را برای ارائه به گمرک جمع‌آوری کنید و هزینه‌ای نیز بپردازید. شاید اگر تنها یکبار قصد ورود کالا از مرز را دارید، بهتر باشد کارت بازرگانی شخص دیگری را اجاره کنید ولی اگر قصد دارید از دیگر مزایای کارت بازرگانی استفاده کنید، بهتر است شخصاً نسبت به دریافت آن اقدام کنید.

البته یکی از اصلی‌ترین معایب ورود خودرو با کارت بازرگانی اشخاص دیگر این است که تمام مدارک خودرو شما به نام شخص دارنده کارت بازرگانی صادر می‌شود و این کار ممکن است ریسک زیادی به همراه داشته باشد، مگر آنکه شما به دارنده کارت بازرگانی اعتماد کامل داشته باشید و یا قراردادی با او امضا کنید که به این ترتیب تضمین‌های لازم را از شخص دارنده کارت بازرگانی یا نماینده او اخذ کنید.

ترخیص خودرو از گمرک

سوالات رایج ترخیص خودرو از گمرک

هزینه‌های ترخیص خودرو از گمرک شامل چه مواردی می شود؟

هزینه ترخیصیه
هزینه استاندارد
هزینه حق ورودی
هزینه انبارداری
هزینه ارزش افزوده
هزینه شماره‌ گذاری خودرو و پلاک
هزینه بازدید خودرو
عوارض هلال احمر

مدارک لازم جهت ترخیص خودرو از گمرک چیست؟

برای ترخیص خودرو از گمرک مدارکی مانند گواهی ترخیصیه، قبض انبار، گواهی کشور مبدأ، پیش فاکتور و فاکتور خرید، بیمه حمل و نقل، گارانتی خودرو، رسید ثبت سفارش، رسید اقساط خودرو، فرم اظهارنامه و مدارک لازم جهت احراز هویت لازم می‎باشد.

یک پاسخ به “ترخیص خودرو از گمرک”

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
Warning